pexels.com
pexels.com
ΝΥΦΙΚΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ

Νυφικό χτένισμα -Ολα όσα πρέπει να προσέξεις σύμφωνα με τους hairstylists


Η ημέρα του γάμου είναι αναμφίβολα μια από τις πιο σημαντικές στιγμές κάθε γυναίκας, αφού οι περισσότερες από εμάς ονειρευόμαστε από μικρή ηλικία τον εαυτό μας στο μυστήριο και το γλέντι του γάμου.

Κάθε μέλλουσα νύφη όμως έχει να σκεφτεί δεκάδες πράγματα προτού ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας και ανταλλάξει όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης με το σύντροφο της.

Αν στο μυαλό σας έρχεται μόνο η επιλογή του νυφικού, αλλά και τα προσκλητήρια των καλεσμένων ή το μακιγιάζ, τότε κάνετε λάθος, αφού το νυφικό χτένισμα είναι μια από τις λεπτομέρειες που είτε θα εντυπωσιάσουν και θα κάνουν τη διαφορά, είτε θα χαλάσουν την εικόνα της νύφης.

Μακριά μαλλιά πιασμένα σε κομψά σινιόν, αέρινα χτενίσματα με ελαφρά κυματιστές άκρες, χαλαρές κοτσίδες, μπούκλες, κότσοι με όγκο, πλεξούδες, είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες εκδοχές του bridal look, που χρειάζεται όχι μόνο δύο ταλαντούχα χέρια, αλλά και πολλές πολλές πρόβες, για να είναι άρτιο το αποτέλεσμα και να ταιριάζει στο νυφικό, το πέπλο, το ύφος, το μακιγιάζ και το κόνσεπτ του γάμου.

Τι πρέπει όμως να προσέξετε πριν την εκκλησία;

Οι hairstylists αποκαλύπτουν τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι νύφες και πώς θα τα αποφύγετε.

Αλλαγή χρώματος στα μαλλιά την τελευταία στιγμή

Μπορεί να επιθυμείτε μια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών, που θα ανανεώσει το look και τη διάθεση σας ή να θέλετε να βάψετε τις ρίζες σας, ωστόσο οι κομμωτές προτείνουν να το κλείσετε ραντεβού τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από την τελετή. Επίσης, συμβουλεύουν να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας σε βάθος χρησιμοποιώντας μια μάσκα μαλλιών, το βράδυ πριν από το γάμο, για να αποφύγετε το φριζάρισμα.

Το λούσιμο των μαλλιών την ημέρα του γάμου

Τις υπόλοιπες κοινές ημέρες του χρόνου  συνηθίζετε να λούζετε τα μαλλιά σας το πρωί, πριν τη δουλειά, για να νιώσετε φρεσκάδα και καθαριότητα, όμως στην περίπτωση του γάμου σας, οι ειδικοί συστήνουν λούσιμο από το προηγούμενο βράδυ και μάλιστα, την εφαμοργή επανορθωτικής θεραπείας, που θα χαρίσει στα μαλλιά λάμψη, ζωντάνια και όγκο.

Το κούρεμα της τελευταίας στιγμής

Ενα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι νύφες είναι η απόφαση να κουρευτούν και να αλλάξουν το μήκος των μαλλιών λίγο πριν το γάμο. Αυτό λειτουργεί αρνητικά στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς κάθε νύφη έχει στο μυαλό της την εικόνα του νυφικού χτενίσματος που διάλεξε στην πρόβα, ενώ αυτό μπορεί να μην είναι εφικτό μετά το κούρεμα. Ετσι προτείνουν ένα χρονικό διάστημα τεσσάρων ή έξι εβδομάδων πριν το γάμο.

Η έλλειψη βιταμινών

Αν προγραμματίζετε το γάμο σας, οι hairstylists θεωρούν τις βιταμίνες και δη τη βιοτίνη, απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών σας, ώστε να ειναι λαμπερά και γερά εκείνη την ημέρα.

Τα εξτρίμ look

Η ημέρα του γάμου σας δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να πειραματιστείτε με οτιδήποτε έχει να κάνει με την εικόνα των μαλλιών σας. Στόχος σας είναι να αναδείξετε την καλύτερη και πιο θελκτική πλευρά του εαυτού σας, ενώ η διαχρονικότητα είναι το μυστικό.

Τα λουλούδια στα μαλλιά

Είναι ένα από τα τρεντς στα νυφικά χτενίσματα, αλλά όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες κομμωτές, τα λουλούδια δεν ταιριάζουν απαραίτητα σε όλες τις γυναίκες. Θα πρέπει το στιλ σας να είναι γενικότερα επηρεασμένο από το μποέμιαν τρεντ.

Το εναλλακτικό χτένισμα

Πιθανότατα, να μην έχετε «κλείσει» τον κομμωτή για όλες τις ώρες της τελετής αλλά και το γλέντι. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι κάποια στιγμή το χτένισμα σας μπορεί να χαλάσει. Ετσι, θα πρέπει να έχετε πάντοτε ένα backup, όπως τα τσιμπιδάκια, ένα σπρέι για styling σε πόκετ σάιζ ή κάποιο άλλο αξεσουάρ, που θα σας βοηθήσει να μεταμορφωθείτε στο λεπτό!