Οι 15 κινήσεις (ομορφιάς) που πρέπει να κάνεις πριν κάθε έξοδο για να είσαι θεά! | 0 bovary.gr
Οι 15 κινήσεις (ομορφιάς) που πρέπει να κάνεις πριν κάθε έξοδο για να είσαι θεά! | 0 bovary.gr
ΓΙΝΕ ΘΕΑ

Οι 15 κινήσεις (ομορφιάς) που πρέπει να κάνεις πριν κάθε έξοδο για να είσαι θεά!


Η βιομηχανία των καλλυντικών και των προϊόντων περιποίησης βρίσκεται στις υπηρεσίες κάθε γυναίκας που φροντίζει τον εαυτό της.

Δεκάδες προϊόντα κάνουν διαρκώς την εμφάνιση τους προκειμένου να βελτιώσουν την εξωτερική εικόνα των γυναικών και να τελειοποιήσουν τη διαδικασία περιποίησης.

Παρά όμως την πληθώρα των επιλογών, το ζήτημα της εφαρμογής όλων αυτών των προϊόντων και δη με το σωστό τρόπο και την κατάλληλη σειρά, είναι κάτι που επηρεάζει εξαιρετικά την αποδοτικότητα τους.

Επειδή το μακιγιάζ αλλά και γενικότερα η ομορφιά είναι τέχνη, ο παρακάτω οδηγός θα σας μυήσει σε 15 beauty μυστικά, για να είστε πάντοτε ενημερωμένες.

Καθαρισμός προσώπου

Ο καθαρισμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας λαμπερής εξωτερικής εμφάνισης, δεδομένου ότι ανάλογα με τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται, αλλά και τη συχνότητα που επαναλαμβάνεται, δίνει μια αψεγάδιαστη βάση επάνω στην οποία θα «εργαστείτε» για το μακιγιάζ σας. Ο καθαρισμός αφαιρεί όλους τους συσσωρευμένους ρύπους. Αυτό ορίζει ότι θα πρέπει να αποτελεί το πρώτιστο μέλημα σας καθημερινά.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι των προϊόντων καθαρισμού για να διαλέξετε, όπως μαντηλάκια ή γαλάκτωμα, ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Toner – το επόμενο βήμα μετά τον καθαρισμό

Το toner είναι ένα προϊόν που ακολουθεί τον καθαρισμό του προσώπου και έχει την ικανότητα να απομακρύνει υπολείμματα προϊόντων μακιγιάζ, που δεν καταφέρατε να διώξετε μόνο με τον καθαρισμό. Περιέχει βιταμίνες Α, C και Ε, δροσίζει και αναζωογονεί το δέρμα, ενώ αντικαθιστά και την υγρασία. Βέβαια το συγκεκριμένο προϊόν συνήθως παραλείπετε από τη ρουτίνα ομορφιάς, αν και η αξία του είναι πολύτιμη.

Κρέμα προσώπου για σημάδια και κηλίδες ή ακμή

Αφού έχετε ολοκληρώσει τον καθαρισμό του δέρματος σας, έχει έρθει η στιγμή να αρχίσετε την περιποίηση του. Εφαρμόστε μια anti – spot κρέμα προσώπου η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει και να θεραπεύσει προβλήματα, όπως αυτά της ακμής.

Σέρουμ για αντιγήρανση

Η αντιγήρανση ξεκινάει από μικρή ηλικία και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επενδύσετε σε ποιοτικά προϊόντα από την αρχή. Τα περισσότερα σέρουμ δημιουργούν την τέλεια βάση για το μακιγιάζ σας και χάρη στην απαλή και «λεπτή» υφή τους απορροφώνται εύκολα από το δέρμα χωρίς να το «βαραίνουν».

Κρέμα ματιών για ξεκούραστο βλέμμα

Οι κρέμες ματιών ανακουφίζουν τα πρησμένα μάτια και εξαφανίζουν τους μαύρους κύκλους και τις «σακούλες» μετά από έναν ολιγόωρο και καθόλου ποιοτικό ύπνο, οπότε αποτελούν προϊόν «κλειδί» πριν από την ενυδάτωση όλου του προσώπου. Ομως θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στον τρόπο που την εφαρμόζετε, μιας και η περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και δεν πρέπει να την τρίβετε ποτέ. Απλώστε το προϊόν ταμποναριστά.

Η ενυδατική κρέμα για υγιή την όψη της επιδερμίδας

Μετά από την εφαρμογή όλων των παραπάνω προϊόντων, είναι η κατάλληλη στιγμή για την ενυδατική κρέμα, που καταπολεμά τις ρυτίδες στο πρόσωπο. Είναι ένα προϊόν που θεωρείται «αδιαπραγμάτευτο» ως προς τη χρήση του και προτείνουμε να επιλέξετε μια πιο ελαφριά σύσταση, αν η επιδερμίδα σας εμφανίζει λιπαρότητα.

Λάδι προσώπου για θρέψη σε βάθος

Πολλές γυναίκες το μπερδεύουν ή το προτιμούν σε σχέση με το toner, ωστόσο το συγκεκριμένο προϊόν πρέπει να εφαρμόζεται μετά από την παραπάνω διαδικασία περιποίησης και δεν πρέπει να λείπει από το μπάνιο σας. Πρόκειται για τον «άσσο» της ομορφιάς αφού έχει την ιδιότητα να θρέφει εντατικά την επιδερμίδα και να την ενυδατώνει σε βάθος, χαρίζοντας της λάμψη και βελούδινη αίσθηση.

Η αντηλιακή κρέμα για προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου

Κάποια από τα προϊόντα περιποίησης όπως οι ενυδατικές κρέμες ή τα προϊόντα μακιγιάζ, παρέχουν SPF προστασία, όμως καλό θα ήταν να αγοράσετε μια αντηλιακή κρέμα προσώπου, που θα τη φοράτε χειμώνα και καλοκαίρι. Αλλωστε ζούμε σε μια χώρα που έχει σχεδόν πάντοτε ήλιο! Η αντηλιακή χρησιμοποιείται πριν από το μακιγιάζ.

To primer για τη λείανση της επιδερμίδας

Ενα entry στην κοσμετολογία που αγαπήθηκε από δεκάδες makeup artists και σελέμπριτις. Εφαρμόζεται πριν από το makeup στο πρόσωπο και σκοπός του είναι η λείανση της επιδερμίδας. Το primer εξασφαλίζει, ότι όλα τα προϊόντα μακιγιάζ θα παραμείνουν στη θέση τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην αγορά θα το βρείτε σε πολλές εκδοχές, όπως σε υγρή ή κρεμώδη μορφή. Επίσης, το συγκεκριμένο προϊόν βοηθάει στο γέμισμα των ρυτίδων και στην απορρόφηση της λιπαρότητας.

To foundation – το υγρό makeup για σταθερό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ

Μια μικρή ποσότητα από το συγκεκριμένο καλλυντικό είναι αρκετή για να δημιουργήσει μια ομοιόμορφη βάση στο πρόσωπο, με σταθερό αποτέλεσμα, που καλύπτει ατέλειες ή αλλάζει και τον τόνο της επιδερμίδας. Το κονσίλερ διαρκεί περισσότερο επίσης, όταν πριν από αυτό έχετε εφαρμόσει το foundation.

Το κονσίλερ για λιγότερο εμφανείς μαύρους κύκλους

Είναι ένα από τα «μαγικά» κόλπα των επαγγελματιών. Πρόκειται για μια συμπυκνωμένη μορφή foundation με μεγάλη πυκνότητα και θα το βρείτε στην αγορά είτε σε υγρή μορφή είτε σε στικ. Καλύπτει μαύρους κύκλους, φωτίζοντας παράλληλα το βλέμμα, ενώ κρύβει σπυράκια, ακόμα και κηλίδες.

Η πούδρα για το setting των προϊόντων μακιγιάζ

Είναι το προϊόν- θαύμα που χρησιμοποιείται μετά την ολοκλήρωση του μακιγιάζ, προκειμένου να «δέσει» όλα τα προϊόντα μεταξύ τους, ενώ άλλοτε μπορεί να αντικαταστήσει και το makeup, όταν θέλετε ένα πιο δροσερό και λιγότερο στημένο αποτέλεσμα για τις πρωινές εξόδους. Παράλληλα, ρυθμίζει τη λιπαρότητα.

Το μπρόνζερ και το μπλας

Αν θέλετε ένα ηλιοκαμένο look, τότε το μπρόνζερ είναι εκείνο το καλλυντικό που θα πρέπει να εφαρμόσετε όχι μόνο στα ζυγωματικά σας, αλλά και κάτω από το τόξο του φρυδιού σας για να δώσετε βάθος στο βλέμμα σας, καθώς και στο κέντρο της μύτης, στο πηγούνι και περιμετρικά στη γραμμή του προσώπου. Όλα αυτά είναι σημεία που θα «έκαιγε» ο ήλιος το καλοκαίρι.

Από την άλλη το μπλας, είναι το προϊόν που χαρίζει ένα χρώμα υγείας στα μάγουλα σας, δίνοντας ένα άκρως νεανικό και φρέσκο αποτέλεσμα.

Η μάσκαρα, η σκιά ματιών και το eyeliner

Είναι τρία από τα προϊόντα που χρειάζεστε για ένα άψογο μακιγιάζ ματιών. Εφαρμόστε πρώτα τις σκιές, έπειτα το eyeliner και τέλος τονίστε το βλέμμα σας, μεγαλώνοντας τις βλεφαρίδες με τη μάσκαρα.

Το γέμισμα των φρυδιών 

Η τελευταία ίσως όμως καλύτερη πινελιά στο μακιγιάζ μιας γυναίκας είναι το γέμισμα των φρυδιών της. Προτιμήστε μολύβι αν πρόκειται να κάνετε μια βραδινή έξοδο ή σκιά για τις πρωινές ώρες, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο φυσικό.