apimages
apimages
ΜΑΛΛΙΑ

5 λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά σου από έναν ειδικό


Τα μαλλιά είναι ένα κομμάτι του εαυτού σας που πρέπει να αποπνέει υγεία, ώστε να σας κάνει ακόμα πιο γοητευτικές και ελκυστικές.

Στην προσπάθεια σας να αντεπεξέλθετε σε αυτόν το στόχο, εφαρμόζεται μια δικής σας έμπνευσης ρουτίνα περιποίησης: τα λούζετε, τα χτενίζετε, βάζετε δεκάδες προϊόντα ενυδάτωσης και θρέψης, τις λεγόμενες μάσκες.

Παρόλα αυτά συχνά δεν βλέπετε κανένα αποτέλεσμα και αναρωτιέστε τι μπορεί να πηγαίνει στραβά με τις μπιούτι συνήθειες σας, αφού τα βλέπετε σταδιακά όλο και πιο θαμπά και κατεστραμμένα.

Ο hair stylist Ερολ Ντάγκλας, ο οποίος έχει επιμεληθεί τα υπέροχα μαλλιά των σταρ, όπως η Σαρλίζ Θίρον και η Τζούρνταν Νταν, γνωρίζει από πρώτο χέρι τα μεγαλύτερα λάθη στη ρουτίνα που ακολουθείτε για να φροντίσετε τα μαλλιά σας.

Υποστηρίζει πως πολλές από τις καθημερινές σας συνήθειες βλάπτουν την τρίχα, δίχως να τα αντιλαμβάνεστε και αποκαλύπτει τις πέντε βασικότερες.

Υπερβολικά υψηλή θερμότητα των εργαλείων στάιλινγκ

Μπορεί το απαλό αεράκι και η ζέστη του καλοκαιριού να σας αφήνουν το ελεύθερο ως προς το φυσικό στέγνωμα των μαλλιών, αλλά αυτό είναι αδύνατο κατά τους χειμερινούς μήνες. Ομως τόσο η συχνότητα χρήσης των εργαλείων στάιλινγκ, όσο και ο τύπος τους καθορίζουν το μέγεθος της ζημιάς. Αγοράστε ένα προϊόν προστασίας και μειώστε τη θερμότητα ή στεγνώστε τα με δροσερό αέρα.

Προτιμήστε επίσης τη μέτρια θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας, καθώς το παγωμένο αλλά και το καυτό νερό βλάπτουν την τρίχα.

shutterstock
shutterstock

Πολύ συχνό λούσιμο

Το καθημερινό λούσιμο μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής. Επιλέξτε ένα ντράι σαμπουάν τη δεύτερη μέρα, αντί για το λούσιμο. Ετσι, θα βοηθήσετε στην επαναφορά των φυσικών ελαίων της τρίχας.

Δεν κουρεύεστε συχνά

Οσες γυναίκες επιθυμούν να μακρύνουν τα μαλλιά τους και παράλληλα να τα διατηρήσουν υγιή πρέπει να βρουν την ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα «θέλω». Η τεχνική του ντάστινγκ πέρα από δημοφιλής, είναι ιδανική σε μια τέτοια περίπτωση, αφού τα διατηρεί λαμπερά, γερά και μειώνει ελάχιστα το μήκος, αφαιρώντας απλά τις φθορές.

Χτενίζετε τα μαλλιά βρεγμένα

Τα νωπά μαλλιά είναι πιο ευάλωτα στη φθορά και το σπάσιμο. Σύμφωνα με τον hair stylist λανθασμένα τα χτενίζετε μετά το λούσιμο ή κατά τη διάρκεια του. Αυτό πρέπει να συμβαίνει πριν και προτείνει να χρησιμοποιείτε πάντοτε μια φαρδιά χτένα.

Δεν καταναλώνετε τις σωστές τροφές

Αν ονειρεύεστε λαμπερά μαλλιά, τότε ξεχάστε τα ντόνατς και το φαστ φουντ, γιατί οι επεξεργασμένες τροφές και η ζάχαρη τα βλάπτουν. Καταναλώστε συχνότερα βρώμη, σπανάκι και καλά λιπαρά και άλλες τροφές πλούσιες σε βιοτίνη και ψευδάργυρο.