ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Ειδικός αποκαλύπτει τα μυστικά ομορφιάς της Κέιτ Μίντλετον - Για δέρμα λαμπερό και νεανικό


Η πολύ εντυπωσιακή της εμφάνιση στην τελετή απονομής των βραβείων BAFTA, έβαλε την Κέιτ Μίντλετον στο επίκεντρο των συζητήσεων τόσο το γυναικών, όσο και των ανθρώπων της ομορφιάς.

Και αυτό όχι μόνο εξαιτίας της ρομαντικής δημιουργίας γνωστού οίκου μόδας, που επέλεξε για τη συγκεκριμένη επίσημη εκδήλωση, αλλά και για τη λαμπερή, αψεγάδιαστη, άκρως νεανική της επιδερμίδα, που με ελάχιστο, σχεδόν διάφανο μακιγιάζ, δεν πρόδιδε με τίποτα το πέρασμα του χρόνου.

Κι αν πιστεύετε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα ενός μπότοξ, τότε η beauty therapist, Ντέμπορα Μίτσελ, αποκαλύπτει ότι μπορείτε να προετοιμαστείτε και εσείς, όπως ακριβώς η Δούκισσα, χρησιμοποιώντας υλικά μέσα από την κουζίνα σας. Η ίδια με τη βοήθεια αυτών των υλικών προσφέρει τις καλύτερες θεραπείες ομορφιάς στις πελάτισσες της, όταν θέλουν να λάμψουν όπως η Κέιτ στο κόκκινο χαλί.

Ακολουθήστε τη «θεραπεία» της Μίτσελ ( η οποία έχει συνεργαστεί με τη Δούκισσα του Κόρνγουολ και τη Γουίνεθ Πάλτροου) βήμα – βήμα, με μηδενικό κόστος.

  • Μάσκα από μερέντα

Η ειδικός άπλωσε μερέντα στο πρόσωπο του μοντέλου, όπως ακριβώς θα έκανε με μια άλλη μάσκα προσώπου κι έπειτα, αφού την άφησε να στεγνώσει, καθάρισε το πρόσωπο με μια πετσέτα. Σύμφωνα με την ίδια, η μερέντα περιέχει ενυδατικά στοιχεία, όπως το φοινικέλαιο και λιπαρά οξέα, τα οποία κάνουν το δέρμα πολύ απαλό. Η θεραπεία αυτή λειτουργεί και απολεπιστικά ενώ βοηθάει τα δέρματα με ξηρότητα.

  • Μπάνιο με κουάκερ

Μπορεί η ιδέα του μπάνιου με γάλα, όπως έκανε η Κλεοπάτρα, να φαίνεται καταπληκτική, μα η Μίτσελ προτείνει να προσθέσετε στο νερό της μπανιέρας κουάκερ ( βρώμη), διότι αυτό έχει ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. Βάλτε το κουάκερ σε μια κάλτσα ή μια γάζα, τυλίξτε κι έπειτα αφήστε το μέσα στο νερό για να απελευθερωθούν οι καταπραϋντικές του ιδιότητες. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε και για απολέπιση.

  • Απολέπιση με μπανάνα και αβοκάντο σε κάλτσα

Για να αποκτήσετε βελούδινες πατούσες, η Μίτσελ προτείνει να βάλετε λιωμένο αβοκάντο και μπανάνα σε μια κάλτσα και να τη φορέσετε για είκοσι λεπτά. Το αβοκάντο είναι πηγή φυσικών ελαίων που θα ενυδατώσουν βαθιά το δέρμα, ενώ το κάλιο της μπανάνας είναι εξίσου ευεργετικό.

  • Λιπ μπαλμ με ζάχαρη

Για να καταπολεμήσετε τα ξηρά και σκασμένα χείλη του χειμώνα, η πιο εύκολη και οικονομική λύση είναι να δημιουργήσετε το δικό σας λιπ μπαλμ με ζάχαρη και βαζελίνη. Εφαρμόστε στα χείλη τρίβοντας απαλά.

  • Βάλτε καφέ κάτω από τα μάτια σας

Το τρικ για την αντιμετώπιση των κουρασμένων ματιών είναι η κρέμα ματιών σας αλλά και ο καφές, ο οποίος έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Προσθέστε λίγη ποσότητα καφέ στην κρέμα ματιών και με το πίσω μέρος ενός παγωμένου κουταλιού πιέστε ελαφρά το μίγμα επάνω στους μαύρους κύκλους. Στη συνέχεια μπορείτε να πλένετε το πρόσωπο σας με νερό.