theblondesalad.com
theblondesalad.com
ΙΤΑΛΙΚΗ ΦΙΝΕΤΣΑ

Τρικ ομορφιάς για να μοιάζεις σαν σικάτη Ιταλίδα


Οι γυναίκες στην Ιταλία ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει κομψότητα και αισθητική.

Από την Κάρλα Μπρούνι, την Ελιζαμπέτα Κανάλις στην Αννα Ντέλο Ρούσο και την Κιάρα Φεράνι, οι Ιταλίδες ορίζουν τη μόδα και την ομορφιά με τους δικούς τους μοναδικούς, δροσερούς «κανόνες» και δημιουργούν τρεντς που μπορεί να εμπιστευτεί και να ακολουθήσει κάθε γυναίκα.

Ακόμα κι αν είναι πολύ απασχολημένες ολόκληρη την ημέρα, φροντίζουν την εικόνα τους με κάθε λεπτομέρεια: Το στιλ τους είναι πάντοτε αψεγάδιαστο, η επιδερμίδα τους λαμπερή, τα μαλλιά τους υγιή και χτενισμένα, τα νύχια τους περιποιημένα.

Η σιλουέτα τους είναι λεπτή και την «αγκαλιάζουν» οι πιο κλάσι και σοφιστικέ δημιουργίες των μπραντς, με αποτέλεσμα να δείχνουν άκρως θηλυκές και σέξι.

 

apimages
apimages

Πώς γίνεται όμως να τα καταφέρνουν τόσο καλά, όταν εσείς ξοδεύετε ατέλειωτες ώρες μπροστά από τον καθρέφτη και αλλάζετε διαρκώς την ρουτίνα σας για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει;

Μια Ιταλίδα σταρ του street style, η Γκίλντα Αμπρόσιο, αποκαλύπτει τα μυστικά του dna της και γίνεται πηγή έμπνευσης για όσες από εσάς ονειρεύεστε να αποκτήσετε τη γοητεία της «belladonna».

  • Το πρότυπο της μεσογειακής γυναίκας

Οπως εξηγεί η Αμπρόσιο, η γυναίκα με μεσογειακή ομορφιά έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: σκούρο χρώμα μαλλιών και ζουμερά χείλη. Παρόλα αυτά, η ίδια δεν διαφωνεί με το ξανθό χρώμα στα μαλλιά, καθώς το θεωρεί εξίσου ελκυστικό. Οι Ιταλίδες είναι πάντοτε στην τρίχα. Φροντίζουν να είναι χτενισμένες και να έχουν κάνει μανικιούρ, ενώ το μακιγιάζ τους είναι πολύ πιο «ελαφρύ» από αυτό των Αμερικανίδων. 

apimages
apimages
  • Η ρουτίνα για μια λαμπερή επιδερμίδα

«Ποτέ δεν φοράω makeup, όμως δεν παραλείπω την ενυδατική μου κρέμα, είτε ημέρας είτε νύχτας», λέει η street style σταρ. Βέβαια, τα προϊόντα ομορφιάς δεν αρκούν, καθώς, η ομορφιά πηγάζει κυρίως από μέσα μας. Ετσι, η μεσογειακή διατροφή παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στη λάμψη και τη φωτεινότητα του δέρματος και όλες οι Ιταλίδες μένουν πιστές σε αυτήν. 

apimages
apimages
  • Το μυστικό τους για τέλεια μαλλιά

Ακόμα και τις πολύ κουραστικές ημέρες τους οι Ιταλίδες κάνουν τα πάντα για να μην δείχνουν ότι κυκλοφορούν σαν να σηκώθηκαν μόλις από το κρεβάτι τους. Ετσι, η Αμπρόσιο εξηγεί πως σε αυτές τις περιπτώσεις το τρικ της είναι να πιάσει τα μαλλιά της κότσο, να φορέσει το κόκκινο κραγιόν και να τραβήξει την προσοχή όλων στα χείλη της. Ενώ η τέλεια υφή και λάμψη της τρίχας της οφείλεται στο γεγονός, ότι προτιμάει το λούσιμο στο κομμωτήριο τρεις φορές την εβδομάδα, εκεί όπου μπορεί να απολαύσει και μια πλήρη περιποίηση.