apimages
apimages
ΜASTER CLASS

Τα μυστικά για τέλειο μέικ απ


Στα εξώφυλλα περιοδικών, σε διαφημιστικές καμπάνιες αλλά και στα ράφια των καταστημάτων θα έχετε θαυμάσει πολλές φορές τις επώνυμες μάρκες καλλυντικών.

Εξαιρετικές ποιότητες, θαυματουργά συστατικά και συσκευασίες που μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης.

Η αφθονία τους σήμερα σας δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστείτε με κάθε είδους μακιγιάζ: ματ, φυσικό, λαμπερό, ακόμα και πιο σέξι και σαγηνευτικό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να «παίξετε» με τις υφές και τα χρώματα.

Πώς όμως θα το πετύχετε αυτό, αν πραγματικά δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στο κόστος τους;

Ο makeup artist και director του Οίκου Dior, Πίτερ Φίλιπς, αποκαλύπτει όλα του τα μυστικά για να κάνετε τα προϊόντα σας να μοιάζουν πανάκριβα όταν τα φοράτε, αλλά μιλάει και για τα μαθήματα ομορφιάς που πήρε μέσα από τη συνεργασία του με την Μπέλα Χαντίντ.

  • Το σωστό κοντούρινγκ στο πρόσωπο

Αν ζηλεύετε τα ζυγωματικά των σταρ, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά τονίζονται μέσω του κοντούρινγκ και κάνουν το πρόσωπο πιο αδύνατο. Ο Φίλιπς δεν χρησιμοποιεί ποτέ ένα και μόνο foundation, αλλά ένα συνδυασμό δύο ή τριών προϊόντων με διαφορετικούς τόνους.

  • Το ολοκληρωμένο μπλέντινγκ στο πρόσωπο

Είτε έχετε προϊόντα από μια οικονομική σειρά είτε ακριβά, το σωστό και ολοκληρωμένο μπλέντινγκ τους είναι αυτό που θα «σβήσει» τις γραμμές και θα δώσει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σας, κάνοντας την επιδερμίδα σας να μοιάζει με πορσελάνη. Ενώ τα προϊόντα εφαρμόζονται πάντοτε καλύτερα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, όταν αναμειχθούν.

  • Παίξτε με διαφορετικές υφές κραγιόν

Στόχος μου στις συλλογές μου είναι να υπάρχει πάντοτε λίγη ματ υφή, λίγη λάμψη αλλά και φωτεινότητα. Επιλέξτε χρώματα που είναι απαραίτητα για το νεσεσέρ σας, όπως το ματ κόκκινο, μπεζ ή τριανταφυλλί κραγιόν.

apimages
apimages
  • Χρησιμοποιείστε ένα κουταλάκι του γλυκού για τις βλεφαρίδες

Είναι ένα από τα παλαιότερα τρικ στην ομορφιά και έχει να κάνει με την καμπύλη των βλεφαρίδων, η οποία μπορεί να σχηματιστεί και μόνο με ένα κουταλάκι του γλυκού. Η Μπέλα Χαντίντ γνωρίζει για παράδειγμα ότι έχει αψεγάδιαστο δέρμα και ξέρει πολύ καλά ποια σημεία του σώματος της πρέπει να τονιστούν. Εκείνη μου τα υποδεικνύει κάθε φορά.

  • Πειραματιστείτε χωρίς φόβο

Ενα από τα βασικά πράγματα που ακολουθεί ο Φίλιπς είναι η διάθεση για δοκιμές με τα προϊόντα μακιγιάζ και η δημιουργία μιας διαφορετικής εικόνας της γυναίκας μέσα από αυτό. Πιθανότατα σε 10-15 χρόνια να κοιτάξετε τον εαυτό σας σε μια σας φωτογραφία και να αναρωτηθείτε για ποιο λόγο κάνατε κοντούρινγκ. Ωστόσο, σκεφτείτε απλά ότι κάθε φορά που βάφεστε, έχετε την ευκαιρία όχι μόνο να θαυμάσετε το πρόσωπο σας και να καταλάβετε τι σας ταιριάζει περισσότερο και τι όχι, αλλά και να διασκεδάσετε αφιερώνοντας χρόνο σε εσάς.