Απίθανες συνταγές για να φτιάξεις μόνη σου καλλυντικά -Σκραμπ, λάδια, κρέμες ξυρίσματος, μάσκες | 0 bovary.gr
Απίθανες συνταγές για να φτιάξεις μόνη σου καλλυντικά -Σκραμπ, λάδια, κρέμες ξυρίσματος, μάσκες | 0 bovary.gr
DIY ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Απίθανες συνταγές για να φτιάξεις μόνη σου καλλυντικά -Σκραμπ, λάδια, κρέμες ξυρίσματος, μάσκες


Η περιποίηση του δέρματος είναι μία από τις καθημερινές συνήθειες που δεν πρέπει να παραλείπουμε ποτέ.

Μπορεί ορισμένες φορές η κούραση να μην μας επιτρέπει να ασχοληθούμε όπως θα έπρεπε με το πρόσωπο και το σώμα μας, όμως οφείλουμε να παραδεχτούμε πως η αίσθηση χαλάρωσης και φρεσκάδας που νιώθουμε όταν απλώνουμε την κρέμα μας είναι από τις καλύτερες αισθήσεις της ημέρας. Τι συμβαίνει όμως όταν δεν θέλετε να ξοδέψετε άλλα χρήματα για προϊόντα καθημερινής περιποίησης ή απλώς δεν εμπιστεύεστε τα προϊόντα του εμπορίου; Η απάντηση είναι μία: Τα φτιάχνετε μόνες σας με απλά, φυσικά υλικά που βρίσκονται σε κάθε κουζίνα! Σας παρουσιάζουμε τέσσερις σύντομες και απλές «συνταγές» που θα αλλάξουν τις συνήθειές σας.

  • Καθαριστικό προσώπου από μέλι

Μην ανησυχείτε, δεν θα κολλήσετε. Τοποθετήστε στην παλάμη σας μία κουταλιά της σούπας ακατέργαστο μέλι και μισή κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, ανακατέψτε τα δύο υλικά και εφαρμόστε το μείγμα σε νωπό δέρμα. Το μέλι είναι αντιβακτηριδιακό και ταυτόχρονα λειαίνει το ξηρό δέρμα ενώ η μαγειρική σόδα θα σας χαρίσει μία ήπια απολέπιση χωρίς να προκαλέσει ερεθισμούς στο πρόσωπό σας. Εύκολο και οικονομικό.
 

  • Scrub σώματος

Πολλά προϊόντα απολέπισης σώματος, ακόμη κι αυτά που υποστηρίζουν πως έχουν ως βάση τους φυσικά συστατικά όπως ζάχαρη και αλάτι, στην πραγματικότητα περιέχουν μικρά σφαιρίδια από πολυαιθυλένιο, το οποίο δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Και φυσικά ας μην ξεχνάμε τα συντηρητικά, το άρωμα, τους ενισχυτές για το άνοιγμα τον πόρων και τα θειικά άλατα που βρίσκονται μέσα σε αυτά. Εάν λοιπόν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν εμπορίου για να κάνετε απολέπιση, η λύση είναι απλή: κατευθυνθείτε προς την κουζίνα σας. Βάλτε μέσα σε ένα μπολ λάδι της επιλογής σας (ελιάς, argan, καρύδας κλπ) και προσθέστε μία κουταλιά της σούπας  χοντρή καστανή ζάχαρη, την ίδια ποσότητα αλατιού και σε περίπτωση που θέλετε το μείγμα σας να μυρίζει όμορφα, προσθέστε ένα φυτικής προέλευσης έλαιο. Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό, έχετε κάποιο έγκαυμα από τον ήλιο ή κάποια άλλη ευαισθησία, απλώς αφαιρέστε το αλάτι και διπλασιάστε την ποσότητα της ζάχαρης.

  • Λάδι ξυρίσματος

Πριν βρέξετε το δέρμα σας στο ντους, τοποθετήστε στην περιοχή που θα χρησιμοποιήσετε ξυραφάκι ένα λάδι της επιλογής, απλώστε το και είστε έτοιμες. Μπορεί η αίσθηση να σας φανεί πρωτόγνωρη όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει αφήνοντας το δέρμα σας λείο και απαλό.

  • Μάσκα προσώπου από γιαούρτι

Μπορεί μέχρι τώρα η μοναδική επαφή του γιαουρτιού με το δέρμα σας να ήταν όταν καιγόσασταν από τον ήλιο και η μαμά σας σας κυνηγούσε για να σας πασαλείψει, όμως ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσετε και οι ίδιες. Αναμείξτε γιαούρτι με πλιγούρι βρώμης και εφαρμόστε στο πρόσωπο. Το γαλακτικό οξύ του γιαουρτιού θα μαλακώσει το δέρμα σας και θα ενυδατώσει πλήρως ακόμη και το πιο αφυδατωμένο δέρμα. Αφήστε τη μάσκα για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπό σας. 

Φωτογραφίες: Shutterstock