shutterstock
shutterstock
ΦΡΥΔΙΑ

5 τρόποι να συντηρήσεις τα φρύδια σου μέχρι να ξαναπάς στην αισθητικό


Θεωρούνται το κάδρο του προσώπου σου.

Αν κοιτάξεις γύρω σου, θα παρατηρήσεις ότι όλες οι γυναίκες έχουν διαφορετικό σχήμα φρυδιών, που καθορίζει την έκφραση του προσώπου τους και τη συνολική τους εικόνα.

Αλλα πυκνά και σκούρα που δίνουν επιβλητικότητα στο βλέμμα, άλλα λεπτά, αραιά και πιο ανοιχτόχρωμα που δίνουν την αίσθηση της αθωότητας, άλλα ανέγγιχτα και φυσικά και άλλα παραμελημένα.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζονται την προσοχή σου, αλλά και την περιποίηση της αισθητικού, γιατί όταν είναι καλοσχηματισμένα, χαρίζουν συμμετρία, λάμψη και αρμονία στο πρόσωπο.

Πώς όμως θα καταφέρεις να τα διατηρήσεις αψεγάδιαστα μέχρι το επόμενο σου ραντεβού;

Η Prital Mavadia, έξπερτ φρυδιών, που εργάζεται στο Urban Retreat του Harrods, αποκαλύπτει τις κορυφαίες συμβουλές της:

Μείνε μακριά από το τσιμπιδάκι

Οι μέρες περνούν και οι τρίχες που αρχίζουν να κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους γύρω από τα φρύδια σου σου φαίνονται που ενοχλητικές. Η έξπερτ υποστηρίζει όμως ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το τσιμπιδάκι για να τις αφαιρέσεις γιατί με τον τρόπο αυτό επηρεάζεις την ανάπτυξη τους, που δεν θα είναι ομοιόμορφη. Ετσι στο επόμενο ραντεβού περιποίησης και σχηματισμού με κερί, δεν θα αποκτήσεις το τέλειο αποτέλεσμα. Ενα ακόμη λάθος που μπορεί να κάνεις με το τσιμπιδάκι είναι να καταστρέψεις τη γραμμή τους ή να δημιουργήσεις κενά.

Κάλυψε τις ανεπτυγμένες τρίχες με κονσίλερ

Ο πιο εύκολος τρόπος για να ξεχάσεις το τσιμπιδάκι και τις τριχούλες που εμφανίστηκαν ξανά, είναι σύμφωνα με την Mavadia, να απλώσεις λίγη ποσότητα κονσίλερ επάνω τους.

Μην τα κόβεις με ψαλίδι

Αν τα φρύδια σου τείνουν να μακραίνουν πολύ με αποτέλεσμα να χρειάζονται κούρεμα, αυτό είναι κάτι που πρέπει να επιμεληθεί η αισθητικός σου και όχι εσύ, γιατί μπορεί να δημιουργήσεις κενά που θα είναι καταστροφικά για το φυσικό σου σχήμα.

Διάλεξε την κατάλληλη περιποίηση

Προκειμένου να διατηρήσεις τη φυσικότητα των φρυδιών σου, θα πρέπει να διαλέξεις και να ακολουθείς μια κατάλληλη και πολύ συγκεκριμένη μέθοδο περιποίησης, αυτήν που θα σου ταιριάζει. Στην «αγορά» θα βρεις εναλλακτικές τεχνικές όπως ο σχηματισμός με κερί και το microblading.

Δώσε βάση στη συχνότητα των ραντεβού σου

Η έξπερτ συστήνει να επισκέπτεσαι την αισθητικό σου κάθε τέσσερις με έξι εβδομάδες, αν θέλεις να έχεις ένα καθαρό σχήμα φρυδιών. Αυτό το χρονικό διάστημα ανταποκρίνεται στον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας στα φρύδια.