5 λάθη που κάνεις όταν αφαιρείς το μακιγιάζ από τα μάτια σου | 0 bovary.gr
5 λάθη που κάνεις όταν αφαιρείς το μακιγιάζ από τα μάτια σου | 0 bovary.gr
ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ

5 λάθη που κάνεις όταν αφαιρείς το μακιγιάζ από τα μάτια σου


Επιστρέφεις στο σπίτι μετά από τη δουλειά ή μετά από μια έξοδο με φίλες και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι να κάνεις, είναι να αφαιρέσεις το μακιγιάζ από το πρόσωπο σου. Γνωρίζεις όμως ότι υπάρχει ένα σημείο, πιο «δύσκολο» από τα υπόλοιπα: τα μάτια.

Πράγματι, τα μάτια είναι μια περιοχή που χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση – και περιποίηση- καθώς είναι ευαίσθητη (το δέρμα είναι πιο λεπτό) και επιρρεπής, επομένως με το πέρασμα του χρόνου είναι πιθανό σε αυτήν να δημιουργηθούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Και ναι, μπορεί να φταίει το ντεμακιγιάζ σου!

Αν θέλεις να προστατεύσεις τη λαμπερή και υγιή όψη της επιδερμίδας σου γύρω από τα μάτια, διάβασε παρακάτω τα 5 συχνότερα λάθη που κάνεις, αλλά δεν το καταλαβαίνεις και μείνε μακριά από αυτά.

Τρίβεις πολύ έντονα τα μάτια

Μια από τις συνήθειες των περισσότερων γυναικών και ίσως δική σου, είναι το τρίψιμο των βλεφάρων στην προσπάθεια αφαίρεσης του μακιγιάζ. Ωστόσο, αυτή η πρακτική είναι βλαβερή, γιατί ερεθίζει την περιοχή γύρω από τα μάτια, ενώ μπορεί να προκαλέσει μαύρους κύκλους, ξηροδερμία, λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Αν χρησιμοποιείς βαμβάκι ή παντς για το ντεμακιγιάζ των ματιών, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα εμποτίσεις με λίγο από το ειδικό προϊόν αφαίρεσης του μακιγιάζ και να κάνεις με αυτά απαλό μασάζ στην περιοχή. Προτίμησε ένα προϊόν με ενυδατικό έλαιο για τις βλεφαρίδες.

Χρησιμοποιείς το ίδιο προϊόν με το πρόσωπο και στα μάτια

Η περιοχή των ματιών είναι αυτή με το πιο λεπτό δέρμα σε όλο το πρόσωπο σου, επομένως αυτό την καθιστά αυτομάτως και πιο ευαίσθητη. Θα λέγαμε λοιπόν ότι χρειάζεται τέτοια φροντίδα, όπως η επιδερμίδα ενός μωρού. Το γεγονός ότι ένα προϊόν ντεμακιγιάζ ταιριάζει στο υπόλοιπο πρόσωπο, δεν σημαίνει απαραίτητα πως εξυπηρετεί τις ανάγκες των ματιών σου.

Δεν κάνεις ντεμακιγιάζ με τη σωστή σειρά

Κάθε φορά που προσπαθείς να απομακρύνεις το χρώμα των καλλυντικών σου από τα μάτια σου, θα έχεις παρατηρήσει, ότι αυτό δεν είναι εφικτό να το πετύχεις με την πρώτη φορά. Για αυτό, θα πρέπει να ξεκινάς με τα μάτια κι έπειτα να συνεχίζεις με το ντεμακιγιάζ όλου του προσώπου σου. Οχι ανάποδα. Αυτό θα σε βοηθήσει να σταθείς σε λεπτομέρειες που σου έχουν ξεφύγει, αλλά και να απομακρύνεις τα έλαια που έχουν μείνει στη συγκεκριμένη περιοχή.

Χρησιμοποιείς διαρκώς την ίδια μεριά του κότον παντ

Ενα από τα πράγματα που θα πρέπει να προσέξεις όταν αφαιρείς το μακιγιάζ των ματιών σου με κότον παντς, είναι να μην σκουπίσεις τα μάτια σου ξανά και ξανά με τη μια μόνο τους πλευρά, γιατί το μόνο που καταφέρνεις τελικά είναι να απλώσεις το μακιγιάζ επάνω στο δέρμα και όχι να το απομακρύνεις οριστικά. Για να εξοικονομήσεις παντς, μπορείς να διπλώσεις στα δύο τη δεύτερη μεριά που μένει καθαρή. Ετσι εκμεταλλεύεσαι όλη την επιφάνεια τους.

Δεν καθαρίζεις την περιοχή γύρω από τα φρύδια

Για να βγάλεις τις σκιές από τα μάτια, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το σμόκι μακιγιάζ, που είναι πιο έντονο, πλούσιο και έντονο, δεν θα πρέπει να ξεχνάς και τα φρύδια σου και την επιφάνεια του δέρματος που φτάνει μέχρι αυτά. Επίσης, στην περίπτωση που βάφεις και τα φρύδια σου με σκιά ή μολύβι για να τα γεμίσεις, τότε φρόντισε να βγάλεις τα προϊόντα από πάνω τους πριν πέσεις για ύπνο και προτίμησε ντεμακιγιάζ με ενυδατικό έλαιο που θα θρέψει την τρίχα.