shutterstock
shutterstock
DIY

Αυτό είναι το συστατικό των DIY συνταγών ομορφιάς, που καταστρέφει το δέρμα σου


Σαββατοκύριακο. Το σωστό timing για να ασχοληθείς λεπτομερώς με τη φροντίδα της επιδερμίδας σου και τι καλύτερο, από το να περάσεις παράλληλα το χρόνο σου δημιουργικά, φτιάχνοντας τη δική σου συνταγή περιποίησης;

Κατά καιρούς θα έχεις διαβάσει για δεκάδες μάσκες και κρέμες τύπου diy, που βασίζονται σε φυσικά συστατικά και έχουν ευεργετικές ιδιότητες που θα σε ομορφύνουν ακόμα περισσότερο.

Ωστόσο, μερικές μπορούν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς περιέχουν ένα συστατικό, που το βρίσκεις στην κουζίνα σου και δίνει γεύση στις σαλάτες και τα φαγητά σου.

Ο λόγος για το λεμόνι, που πολλές γυναίκες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν το χυμό του, προκειμένου να φωτίσουν το πρόσωπο τους, να καταπολεμήσουν τα στίγματα και να κάνουν απολέπιση, αλλά αυτό αποδεικνύεται απαγορευτικό.

shutterstock
shutterstock

Το λεμόνι έχει πολύ χαμηλό pH, γεγονός που το καθιστά πολύ όξινο, επομένως λειτουργεί καταστροφικά στην περιοχή που εφαρμόζεται.

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί;

Σύμφωνα με την facialist των σελέμπριτις, Τζοάνα Βάργκας, ο χυμός λεμονιού είναι δυνατόν να κάνει λιγότερο εμφανή τα στίγματα στην επιδερμίδα ως ένα βαθμό, αλλά συμβουλεύει να μην χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του προσώπου ή ως τόνερ. Η συχνή του εφαρμογή μπορεί να κάνει το δέρμα κόκκινο, εξαιτίας του ερεθισμού, ενώ είναι πιθανό να προκαλέσει και φυτοφωτοδερματίτιδα, λόγω των φωτοαλλεργικών ή φωτοτοξικών ουσίων του ( το δέρμα γίνεται έτσι εξαιρετικά ευαίσθητο στις UV).

Κάτι τέτοιο οδηγεί σε υπέρχρωση ή σε χημικά εγκαύματα και φουσκάλες, που θα χρειαστούν χρόνο για να επουλωθούν.