6 λάθη που κάνεις όταν χρησιμοποιείς το μπλέντερ για το μέικ-απ | 0 bovary.gr
6 λάθη που κάνεις όταν χρησιμοποιείς το μπλέντερ για το μέικ-απ | 0 bovary.gr
ΜΕΪΚ ΑΠ ΜΠΛΕΝΤΕΡ

6 λάθη που κάνεις όταν χρησιμοποιείς το μπλέντερ για το μέικ-απ


Ενα από τα βασικά στοιχεία μιας άψογης και εντυπωσιακής εμφάνισης είναι το μακιγιάζ, που όμως απαιτεί αρκετό χρόνο και πειραματισμούς μπροστά από τον καθρέφτη.

Τη λύση ωστόσο ήρθε να δώσει το beauty blender ή αλλιώς το σφουγγαράκι μακιγιάζ σε σχήμα αυγού, που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των γυναικών που ασχολούνται καθημερινά με την περιποίηση τους.

Πρόκειται για ένα γκάτζετ ομορφιάς που αντικαθιστά το κλασικό σφουγγαράκι ή τα πινέλα (ακόμα και τα δάχτυλα, αφού πολλές από εσάς συνηθίζετε να φοράτε με αυτόν τον τρόπο τα προϊόντα καλλυντικών) και απλώνει ομοιόμορφα το make-up στο πρόσωπο, ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία, δίνοντας μια τέλεια, φυσική και λαμπερή όψη της επιδερμίδα, με πλήρη κάλυψη σημαδιών και δίχως τη δημιουργία αντιαισθητικών γραμμών.

Το συγκεκριμένο εργαλείο χρησιμοποιείται από κορυφαίους μακιγιέρ ανά τον κόσμο, για λογαριασμό των μεγαλύτερων επιδείξεων μόδας.

Παρόλα αυτά, το beauty blender είναι θαυματουργό μόνο στην περίπτωση που ξέρετε να το χειρίζεστε. Παρακάτω ακολουθούν έξι λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

Χρησιμοποιείτε το εργαλείο στεγνό

Ισως δεν έχετε διαβάσει τις οδηγίες, αλλά το μπλέντερ του make-up είναι σχεδιασμένο για να λειτουργήσει βρεγμένο, διαφορετικά θα απορροφήσει την περισσότερη ποσότητα του προϊόντος και δεν θα σας δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Αν θέλετε να το κάνετε όπως ακριβώς οι επαγγελματίες στο χώρο της ομορφιάς, κρατήστε το κάτω από τρεχούμενο νερό και αφού διογκωθεί, πιέστε το, μέχρι να μείνει νωπό.

Το καθαρίζετε μια φορά την εβδομάδα

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το μπλέντερ πρέπει να απολυμαίνεται και να καθαρίζεται έπειτα από κάθε χρήση και όχι περιστασιακά.

Δεν αφαιρείτε τους επίμονους λεκέδες

Πολλοί make-up artists συνηθίζουν να βάζουν το εργαλείο σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει για τους επίμονους λεκέδες και μετά το βάζουν στο πλυντήριο.

Το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων

Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσατε να σκεφτείτε είναι να καταπολεμήσετε τα μικρόβια και τα βακτήρια που συγκεντρώνονται στο γκάτζετ, βάζοντας το στο φούρνο μικροκυμάτων, πιστεύοντας ότι η υψηλή θερμοκρασία θα τα σκοτώσει.

Δεν κάνετε αντικατάσταση του προϊόντος

Παρά το γεγονός ότι ο καθαρισμός του εργαλείου σε καθημερινή βάση είναι πολύ σπουδαίος, το μπλέντερ θα πρέπει να αντικαθίσταται από καινούριο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ιδανικά ανά τρεις μήνες.

Περιορίζετε τη χρήση του μόνο στο make-up

Το συγκεκριμένο σφουγγαράκι είναι κατάλληλο και για την εφαρμογή προϊόντων, όπως η ενυδατική κρέμα ή η αντηλιακή προσώπου, γιατί αυτά απλώνονται και απορροφώνται καλύτερα από το δέρμα.