Τα μυστικά ομορφιάς των αεροσυνοδών -Ετσι είναι πάντα αψεγάδιαστες | 0 bovary.gr
Τα μυστικά ομορφιάς των αεροσυνοδών -Ετσι είναι πάντα αψεγάδιαστες | 0 bovary.gr
ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΙ

Τα μυστικά ομορφιάς των αεροσυνοδών -Ετσι είναι πάντα αψεγάδιαστες


Επάγγελμα αεροσυνοδός. Γυναίκες που πετούν στα σύννεφα και μαγεύουν τον ουρανό με την ομορφιά τους. Σιλουέτες καλλίγραμμες, πρόσωπα σαγηνευτικά, μαλλιά περιποιημένα και λαμπερά.

Το επάγγελμα της αεροσυνοδού ακόμα κι αν τα τελευταία χρόνια έχει κατά κάποιο τρόπο χάσει την αίγλη του, δεν παύει να χαρίζει σε κάθε εργαζόμενη μια μοναδική εμπειρία ζωής, γεμάτη εικόνες και ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Παρόλα αυτά συνοδεύεται από κάποιες δυσκολίες, όπως για παράδειγμα την υποχρέωση να διατηρούν κατά τη διάρκεια κάθε πτήσης αψεγάδιαστη την εικόνα της.

Πώς το καταφέρνουν όμως αυτό, όταν πολλές φορές τα ταξίδια είναι πολύωρα και το περιβάλλον του αεροπλάνου ιδιαίτερα ξηρό;

Ρωτήσαμε και μάθαμε τα μυστικά τους!

  • Πριν από κάθε ταξίδι, φροντίζουν να έχουν ετομάσει ένα νεσεσέρ ομορφιάς με τα άκρως απαραίτητα, όπως για παράδειγμα το αφρόλουτρο, το σαμπουάν, την οδοντόκρεμα, την κρέμα ματιών. Αυτό το νεσεσέρ εξυπηρετεί καθαρά τους σκοπούς του ταξιδιού τους και δεν το χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους, παρά μόνο όταν εργάζονται.
  • Επειδή ο αέρας της καμπίνας είναι πολύ ξηρός, οι αεροσυνοδοί γνωρίζουν ότι πρέπει να διατηρούν τον οργανισμό τους καλά ενυδατωμένο τόσο από πριν, όσο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Συχνά έχουν μαζί τους ένα άδειο μπουκάλι νερού, το οποίο γεμίζουν τακτικά επάνω στο αεροπλάνο, οπότε έτσι δεν το ξεχνούν.
  • Οταν το πρόγραμμα τους περιλαμβάνει πολύ μακρινά ταξίδια, προτιμούν να μην λούζουν τα μαλλιά τους πριν από την πτήση. Μειώνουν το φριζάρισμα και σταθεροποιούν το χτένισμα με λακ.
  • Ενα πολύωρο ταξίδι είναι λογικό να προκαλέσει μέχρι και μυϊκό πιάσιμο ή πόνο σε ορισμένα σημεία του σώματος. Μια από τις λύσεις τους είναι τα «εργαλεία» για μασάζ τύπου ρόλερ σε μίνι μέγεθος, που μπαίνουν στην τσάντα, με τα οποία προσπαθούν να χαλαρώνουν κατά την πτήση.
  • Στα απαραίτητα προϊόντα ανήκουν τα face mists δηλαδή τα σπρέι προσώπου, που ανανεώνει το μακιγιάζ με ένα ψέκασμα, χωρίς να δημιουργεί «μπαλώματα» στο δέρμα αλλά και τα oil blotting papers, δηλαδή τα χαρτάκια που απορροφούν τη λιπαρότητα και κάνουν θαύματα.
  • Ακόμα το κόκκινο κραγιόν είναι must του μακιγιάζ τους, όπως επίσης και οι κρέμες ματιών που κάνουν πιο λαμπερή και φωτεινή την περιοχή γύρω από αυτά.
  • Η ομορφιά βέβαια δεν περιορίζεται μόνο στο πρόσωπο τους και αυτό το ξέρουν καλά. Ετσι, έχουν μαζί τους μια ενυδατική κρέμα για το σώμα και τα χέρια ή ένα μπαλμ.