shutterstock
shutterstock
ΤΕΛΕΙΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

3 εντυπωσιακά μακιγιάζ για αυτές τις μέρες -Εντονα χείλη, παστέλ και διακριτικά smokey λουκ


Οι ημέρες του Πάσχα σας δίνουν την ευκαιρία να αναδείξετε την πιο λαμπερή, γοητευτική, κομψή και ταυτόχρονα σέξι σας πλευρά.

Κάτι τέτοιο θα ήταν όμως ακατόρθωτο χωρίς το ιδανικό μακιγιάζ. Εμείς ξεχωρίσαμε τρία εντυπωσιακά λουκ που θαυμάσαμε στις πασαρέλες του εξωτερικού και γίνονται πηγή έμπνευσης για τις πιο επίσημες εμφανίσεις σε  τραπέζια με ε συγγενείς και φίλους και άλλα καλέσματα.

Η άνοιξη του 2017 προστάζει φρέσκα και ζωηρά χρώματα, αψεγάδιαστη, φυσική επιδερμίδα και σαγηνευτικά αλλά χωρίς υπερβολές μάτια.

Αν ακόμα δεν έχετε αποφασίσει για το μακιγιάζ που θα ολοκληρώσει την εικόνα σας, διαλέξτε αυτό που ταιριάζει στο στιλ σας.

Τολμηρά κόκκινα χείλη

Το κόκκινο χρώμα εξακολουθεί να διατηρεί τον τίτλο του πρωταγωνιστή στα επίσημα και πιο σέξι μακιγιάζ  τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι. Η φετινή σεζόν όμως βάζει στο παιχνίδι περισσότερες έντονες αποχρώσεις όπως το φούξια, το ροδακινί και το ηλεκτρίκ πορτοκαλί, που γίνονται το statement κάθε σας εμφάνιση. Το μυστικό κρύβεται στη φυσικότητα του συνολικού μακιγιάζ στο πρόσωπο, αφού όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες οι υφές των makeup είναι ελαφριές, ώστε αυτό να μην ξεχωρίζει καθόλου, ενώ παρελθόν αποτελεί και το έντονο κοντούρ. Για να υιοθετήσετε το συγκεκριμένο λουκ, δημιουργήστε μια ομοιόμορφη βάση με το makeup σας, φορέστε ένα ρουζ που θα σας χαρίσει χρώμα υγείας, τονίστε τις βλεφαρίδες με ελάχιστη ποσότητα μάσκαρα  και δώστε όλη σας την έμφαση στα χείλη. Προτιμήστε κραγιόν με ματ υφή, τα οποία διαρκούν περισσότερο επάνω στα χείλη, αλλά δίνουν και ένα πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα. Οσο για τα μάτια, μπορείτε να απλώσετε λίγη ποσότητα από πιο σκούρο ρουζ στην κόγχη τους, για να δώσετε βάθος στο βλέμμα σας, αλλά μην τα βαρύνετε με σκούρες σκιές ή eyeliner.

pinterest.com
pinterest.com

Διακριτικά σμόκι μάτια

Οι makeup artists προτείνουν τα ροκ αλλά ταυτόχρονα θηλυκά σμόκι μάτια και την άνοιξη του 2017 με τη μόνη διαφορά, ότι δεν κινούνται μόνο ανάμεσα στο κλασικό μαύρο και γκρι χρώμα ως προς τα μολύβια ή τις σκιές ματιών, αλλά προσθέτουν το navy blue και το σκούρο καφέ. Μπορείτε να επιλέξετε λοιπόν αυτό το μακιγιάζ που βάζει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα μάτια σας. Είναι ιδανικό ακόμα και αν επιλέξετε να φορέσετε μια ολόσωμη φόρμα σε παστέλ απόχρωση. Το μυστικό είναι να διατηρήσετε χαμηλούς τόνους στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.  Αφού δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη βάση με το makeup, απλώστε στα μάτια σας μια μπεζ σκιά ματιών που θα λειτουργήσει ως σταθεροποιητής του χρώματος. Εφαρμόστε με το πινελάκι των ματιών τη μαύρη, καφέ, γκρι ή navy blue σκιά στην εξωτερική γωνία των ματιών και σβήστε την μέχρι περίπου το μέσο του άνω κινητού βλεφάρου. Τονίστε τις βλεφαρίδες σας με αρκετές στρώσεις μάσκαρα. Επιλέξτε nude κραγιόν για τα χείλη σας για να φέρετε την ισορροπία στο μακιγιάζ σας.

pinterest.com
pinterest.com
pinterest.com
pinterest.com

Μακιγιάζ ματιών με παστέλ αποχρώσεις

Το παστέλ είναι μια από τις πιο αγαπημένες τάσεις τόσο στο χώρο της μόδας (το βλέπουμε παντού σε ρούχα και αξεσουάρ) όσο και στο χώρο της ομορφιάς, αφού πέρα από την περιποίηση των νυχιών, κερδίζει έδαφος και στο μακιγιάζ των ματιών. Το βλέμμα αποκτά ένα ονειρεμένο, φρέσκο και δροσερό άγγιγμα, που ξυπνά τις παιδικές αναμνήσεις. Επιλέξτε σκιές στο πράσινο της μέντας, στο λιλά, το baby pink και ροζ -καφέ χρώμα, όλα εμπνευσμένα από τη  δεκαετία του ’50. Αφού δημιουργήσετε την τέλεια βάση στο πρόσωπο, συνεχίστε με τις σκιές ματιών. Μπορείτε να φορέσετε μια παστέλ σκιά σε όλο το άνω βλέφαρο, δίνοντας όμως προσοχή στην ποσότητα του προϊόντος ώστε να μην φανεί υπερβολικό το αποτέλεσμα. Σε αυτήν την περίπτωση η παστέλ σκιά λειτουργεί ως βάση για να προσθέσετε επάνω της κάποια άλλη πιο σκούρα, την οποία θα σβήσετε. Εναλλακτικά μπορείτε να φορέσετε την παστέλ σκιά μόνη της και να αποκτήσετε ένα πιο ρομαντικό και νεραϊδένιο ύφος. Προτιμήστε διάφανα γκλος για τα χείλη.

pinterest.com
pinterest.com