Τα λάθη που καταστρέφουν τα νύχια σου -Μανικιουρίστ εξηγεί | 0 bovary.gr
Τα λάθη που καταστρέφουν τα νύχια σου -Μανικιουρίστ εξηγεί | 0 bovary.gr
ΝΥΧΙΑ

Τα λάθη που καταστρέφουν τα νύχια σου -Μανικιουρίστ εξηγεί


Στόχος κάθε μιας από εσάς είναι να αγαπάτε, αλλά και να φροντίζετε τον εαυτό σας από άκρη σε άκρη και αυτή τη φορά στεκόμαστε σε ένα σημείο του σώματος που η περιποίηση του δεν είναι μόνο ζήτημα καθαριότητας.

Τα καθαρά και καλοσχηματισμένα νύχια αποτελούν την τελική πινελιά στην εμφάνιση σας, αφού τραβούν τα βλέμματα με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε και ένα φινετσάτο ρούχο.

Επιπλέον μαρτυρούν, ανάλογα με το ύφος τους, στοιχεία για την προσωπικότητα σας και παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο ακόμα και σε επαγγελματικά ραντεβού.

Ωστόσο, η συχνή τους φροντίδα είναι απαιτητική, χρονοβόρα και σίγουρα δεν έχετε όλες τον άπλετο ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθείτε με αυτήν, με αποτέλεσμα να τα παραμελείτε.

Αυτό σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες λειτουργεί καταστρεπτικά για την υγεία τους.

Ειδικός αποκαλύπτει τέσσερις συγκεκριμένες κακές συνήθειες που συγκαταλέγονται σε αυτούς και εξηγεί.

Δαγκώνετε τα νύχια σας

Σύμφωνα με τη μανικιουρίστ των σελέμπριτις Γιν Σουν Τσόι αυτό αποτελεί μια από τις χειρότερες συνήθειες που μπορεί κανείς να υιοθετήσει στην καθημερινότητα του, μιας και κάνει τα νύχια να δείχνουν βρώμικα και κοντά, ενώ με την πάροδο των χρόνων παραμορφώνονται. Παράλληλα, αυτή η συνήθεια προκαλεί σημαντικές επιπτώσεις και στην υγεία, μιας και τα νύχια είναι εστίες μικροβίων, τα οποία κατά την επαφή με το στόμα μεταφέρονται σε αυτό και προκαλούν λοιμώξεις.

Επιλέγετε την μέθοδο τεχνητών νυχιών με τζελ

Είναι μια μέθοδος γνωστή εδώ και χρόνια στα κέντρα περιποίησης νυχιών και καλύπτει ανάγκες γυναικών που δεν μπορούν να κλείνουν τακτικά ραντεβού ή που τα νύχια τους είναι πολύ κοντά και δεν μακραίνουν εύκολα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ανθεκτικό με αρκετή διάρκεια – έως και μήνα – αλλά η αφαίρεση του υλικού είναι αυτή που επιβαρύνει το νύχι. Η επιφάνεια του αποδυναμώνεται λόγω της τριβής με το ειδικό εργαλείο αφαίρεσης του υλικού. Ακόμη το ασετόν που χρησιμοποιείται τείνει να προκαλεί ξηρότητα στα νύχια και γίνονται πιο εύθραυστα.  

shutterstock
shutterstock

Δεν ξεβάφετε τα νύχια σας

Στην προσπάθεια σας να διατηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το μανικιούρ σας , δεν ξεβάφετε τα νύχια σας συχνά ώστε να ανανεώσετε το μανό, όμως αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση λευκών σημαδιών στην επιφάνεια τους – δείγμα ξηρότητας.

Καπνίζετε!

Οσο περίεργο κι αν σας φαίνεται αυτό, το τσιγάρο και συγκεκριμένα η νικοτίνη και η πίσσα ευθύνονται για την ανάπτυξη του κίτρινου χρώματος στα νύχια σας. Ακόμη, το τσιγάρο προκαλεί ξηρότητα και ρυτίδες γύρω από το νύχι και τη βάση του.