shutterstock
shutterstock
ΜΑΥΡΙΣΜΑ

Τα 6 λάθη που κάνεις πριν το Self Tan


Με τους κινδύνους της υπεριώδους ακτινοβολίας να «καραδοκούν» 365 ημέρες το χρόνο και πολύ περισσότερο την άνοιξη και το καλοκαίρι, όλες εσείς που αγαπάτε την μπρονζέ απόχρωση της επιδερμίδας αναζητάτε τον τρόπο που θα την αποκτήσετε, εύκολα και γρήγορα, αλλά πάντοτε με ασφάλεια.

Μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους είναι τα προϊόντα self -tan, δηλαδή προϊόντα που απλώνονται στο δέρμα και του χαρίζουν το επιθυμητό μαύρισμα, χωρίς να απαιτούν την έκθεση σας στον ήλιο.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα εμφανίζουν σημαντικά οφέλη, καθώς δρουν στιγμιαία, το αποτέλεσμα τους είναι άμεσο, δεν προκαλούν φθορές και βλάβες στο δέρμα όπως οι ακτίνες του ήλιου, ενώ σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε και να καθορίσετε την ένταση του χρώματος που θέλετε να αποκτήσει η επιδερμίδα σας.

Παρόλα αυτά η σωστή εφαρμογή και χρήση τους αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική τους δράση. Για το λόγο αυτό σας παρουσιάζουμε τα βασικότερα λάθη τα οποία θα πρέπει να αποφεύγετε.

Κάνετε αποτρίχωση σε λάθος ώρα

Χρησιμοποιείστε το αποτριχωτικό κερί ή το ξυραφάκι τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα από την εφαρμογή του προϊόντος, ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Δεν ενυδατώνετε το δέρμα σας

Γόνατα, αγκώνες, αστράγαλοι, αποτελούν τις πιο ξηρές «ζώνες» του σώματος, στις οποίες θα πρέπει να δίνετε μεγαλύτερη έμφαση κατά την ενυδάτωση, ώστε να αποφύγετε τις δυσχρωμίες.

Απλώνετε το προϊόν με τα χέρια

Αν θέλετε να αποκτήσετε τέλεια εικόνα του μαυρισμένου δέρματος, το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό γάντι εφαρμογής του προϊόντος και να μην το απλώσετε με τα χέρια σας. Κάντε απαλές και κυκλικές κινήσεις στο σώμα, όπως ακριβώς στο μασάζ.

Δεν χρησιμοποιείτε αρκετό προϊόν

Το δέρμα μπορεί να απορροφήσει συγκεκριμένη ποσότητα από το self-tanner, ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να σας κάνει διστακτικές. Απλώστε αρκετό προϊόν στο γάντι για να καλύψετε όλη την επιφάνεια του χωρίς να αφήνετε κενά.

Δεν κάνετε απολέπιση

Ισως σας φαίνεται παράξενο, αλλά η απολέπιση βοηθάει στο να απομακρυνθεί το χρώμα στον ίδιο βαθμό από όλα τα σημεία του σώματος. Θα πρέπει να το επαναλαμβάνετε δύο φορές την εβδομάδα.

Δεν διορθώνετε μια ανομοιομορφία

Στην περίπτωση που διαπιστώσετε, πως ένα σημείο του σώματος σας έχει γίνει πιο σκούρο από ότι το υπόλοιπο, απλώστε λίγη ποσότητα baby oil και αφήστε την να δράσει για δέκα λεπτά. Χρησιμοποιήστε μια ζεστή καθαρή πετσέτα για να απομακρύνετε το περίσσιο χρώμα. Εφαρμόστε ξανά το self -tanner.

Τα αγαπημένα της αγοράς:

  • Lait bronzant progressif corps -DHA, Sephora
sephora.com.au
sephora.com.au
  • Self Tanning Comfort Cream for face&body A Week in Ibiza, Lancaster
hondoscenter.gr
hondoscenter.gr
  • Flash Bronzer Self-Tanning Lotion, Lancome
lancome.co.uk
lancome.co.uk
  • Self Tan Body Shape, Frezyderm
frezyderm.com
frezyderm.com