pexels.com
pexels.com
ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

Οδηγός «πισίνα»: Ολα όσα πρέπει να προσέξεις πριν και μετά την πρώτη βουτιά


Μπορεί οι επαγγελματικές και προσωπικές σας υποχρεώσεις να μην σας επιτρέπουν να πραγματοποιήσετε αποδράσεις σε παραλίες της Αττικής ή ακόμα και σε νησιά, ωστόσο μια βουτιά στα καταγάλανα νερά της πισίνας, στο κέντρο της πόλης, είναι η ιδανικότερη λύση τις ημέρες εκείνες που η θερμοκρασία παρουσιάζει σημαντική άνοδο, για να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε.

Ωστόσο, η συχνή έκθεση στις χημικές ουσίες που υπάρχουν στο νερό της πισίνας και συγκεκριμένα το χλώριο, που εξουδετερώνει τους επιβλαβείς παθογόνους μικροοργανισμούς, επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για τα μαλλιά και το δέρμα, καθώς μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμούς, αλλά και το μαγιό, που ενδέχεται να αποχρωματιστεί.

Δείτε τις παρακάτω συμβουλές, προστατευτείτε και απολαύστε κάθε σας βουτιά, χωρίς τύψεις!

Υγιή και λαμπερά μαλλιά

  • Μια από τις πιο εύκολες λύσεις για την προστασία των μαλλιών από το χλώριο της πισίνας, αποτελεί το ειδικό σκουφάκι κολύμβησης, που μπορείτε να φορέσετε κατά τη διάρκεια του μπάνιου.
  • Ακόμη, πριν μπείτε στην πισίνα, καλό θα ήταν να απλώσετε στα μαλλιά σας λίγη ποσότητα λάδι καρύδας, το οποίο είναι γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα, αντιμυκητιακά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, που δρουν υπέρ της καλής υγείας των μαλλιών.
  • Μην ξεχνάτε το σπρέι αντηλιακής προστασίας για μαλλιά, που εμποδίζει τα χημικά του νερού της πισίνας να διαπεράσουν τη τρίχα.
  • Βρέξτε τα μαλλιά σας με νερό βρύσης πριν μπείτε στην πισίνα. Με τον τρόπο αυτό τα μαλλιά θα απορροφήσουν το καθαρό νερό, που θα γίνει με τη σειρά του προστατευτικό φίλτρο.
  • Μετά την πισίνα, χρησιμοποιήστε σόδα καθώς ξεπλένετε τα μαλλιά σας, για να αποφύγετε κάθε φθορά του χλωρίου και λουστείτε με ειδικό σαμπουάν για μετά την κολύμβηση.

Βελούδινη επιδερμίδα

  • Το ντους πριν και ανάμεσα στις βουτιές σας είναι απαραίτητο προκειμένου να μειωθεί η ποσότητα του χλωρίου που απορροφάται από το δέρμα.
  • Χρησιμοποιήστε ενυδατικά προϊόντα περιποίησης τόσο κατά το λούσιμο, όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να διατηρήσετε το σώμα σας απαλό σαν βελούδο. Προτιμήστε τις συνθέσεις εκείνες που δρουν κατά του χλωρίου.

Μαγιό σαν καινούριο

  • Ξεπλένετε το μαγιό σας με νερό, πριν από κάθε χρήση στην πισίνα. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται την ποσότητα χλωρίου που αυτό απορροφά.
  • Μια εναλλακτική, είναι η προσθήκη ξυδιού κατά την πλύση στο πλυντήριο, πριν το φορέσετε. Το ξύδι δρα ως προστατευτικό, αφού μειώνει και αυτό την ποσότητα χλωρίου που απορροφάται από το μαγιό.