shutterstock
shutterstock
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Η σήμανση των καλλυντικών σου που δεν πρέπει να αγνοείς!


Δεκάδες εντυπωσιακές και πολύχρωμες συσκευασίες καλλυντικών, αρωμάτων και προϊόντων περιποίησης αποτελούν τον όμορφο κόσμο κάθε γυναίκας.

Επενδύουμε χωρίς δεύτερη σκέψη χρήματα σε αυτά και φροντίζουμε να μην μας λείπει ποτέ τίποτα, για να διατηρούμε την εικόνα μας λαμπερή και αψεγάδιαστη.

Ωστόσο, ελάχιστες από εμάς τις καταναλώτριες γνωρίζουμε, ότι η αντίστροφη μέτρηση προς τη διάρκεια ζωής ενός προϊόντος ξεκινάει από τη στιγμή κιόλας που θα τα ανοίξουμε.

Καθένα από αυτά μάλιστα διατηρείται στο χρόνο, ανάλογα με την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται επάνω τους, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα προϊόντα που καταναλώνουμε.

Η διαφορά έγκειται στον τρόπο με τον οποίο αυτή αποτυπώνεται επάνω στις συσκευασίες και για να τη βρείτε θα πρέπει να αναζητήσετε τον αριθμό και το γράμμα στο εικονίδιο με το βαζάκι της συσκευασίας (γνωστό ως ημερομηνία PAO=Period After Opening) στο πίσω μέρος του προϊόντος.

Πώς ερμηνεύεται αυτός ο αριθμός και το γράμμα «Μ» στο εικονίδιο;

Αν συναντήσετε τη σήμανση 12Μ, τότε αυτό σημαίνει πως το προϊόν παραμένει ασφαλές για 12 μήνες από τη στιγμή που θα το ανοίξετε, όμως μην ξεχνάτε, ότι πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ποιότητας του παίζουν τόσο το μέρος που έχετε επιλέξει για να το φυλάξετε, όσο και ο τρόπος με τον οποίο το χρησιμοποιείτε, καθώς αυτός μπορεί να αλλοιώσει τα συστατικά του και τη σύνθεση του πολύ νωρίτερα.

Για να βεβαιωθείτε, ότι κάθε ένα από τα προϊόντα ομορφιάς σας δεν εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία του δέρματος σας ( μολύνσεις κλπ), βάλτε στο μικροσκόπιο τη συγκεκριμένη σήμανση και απαλλαγείτε από αυτά που έχουν ξεπεράσει το αναγραφόμενο όριο.