shutterstock
shutterstock
ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Γιατί οι Κορεάτισσες βάζουν το έκκριμα αυτού του ζώου στο πρόσωπό τους;


Είναι ευρέως γνωστό, ότι η επαφή του ανθρώπου με τη φύση λειτουργεί χαλαρωτικά, βελτιώνει την ψυχική διάθεση και τη γενικότερη υγεία.

Ομως οι ευεργετικές ιδιότητες της φύσης δεν σταματούν σε αυτό το σημείο. Τα συστατικά της αποτελούν από τα αρχαία ακόμη χρόνια πολύτιμο σύμμαχο για την περιποίηση, την ομορφιά και τη νεανικότητα και απόδειξη αυτού σήμερα, αποτελούν τα εκατοντάδες προϊόντα καλλυντικών που στηρίζονται σε αυτά και παράγονται από αυτά.

Κι αν μέχρι τώρα γνωρίζατε διάφορους όρους όπως η αλόη, το έλαιο jojoba ή το μετάξι, οι γυναίκες από την Κορέα δείχνουν να αγαπούν περισσότερο από όλα το έκκριμα ενός ζώου, το οποίο μάλιστα θεωρούν σύμμαχο ομορφιάς και αντιγήρανσης.

Ο λόγος για τη βλέννα που εκκρίνεται από τα σαλιγκάρια. Οι πολύτιμες ιδιότητές της ήταν διαδεδομένες από την αρχαία Ελλάδα και πλέον αποτελεί βασικό beauty trend στο χώρο της ομορφιάς.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές της Καλιφόρνια σε 25 άτομα με δερματικά προβλήματα, όσοι από αυτούς εφάρμοσαν βλέννα σαλιγκαριού στο πρόσωπο τους, σημείωσαν βελτίωση στις ρυτίδες γύρω από την περιοχή των ματιών, αλλά και στην υφή του δέρματος σε διάστημα μόλις δώδεκα εβδομάδων.

Η βλέννα αυτή είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως κολλαγόνο, γλυκολικό οξύ, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες Α, C, και Ε και ελαστίνη.

Ολα τα παραπάνω αναζωογονούν το δέρμα, διατηρώντας παράλληλα την απαραίτητη για αυτό υγρασία, αποτρέποντας τους ερεθισμούς και προστατεύοντας το από τον ήλιο.

Τέλος, η βλέννα των σαλιγκαριών εξασφαλίζει τη νεανική και λαμπερή όψη της επιδερμίδας εξαφανίζοντας τις ρυτίδες και τα σημάδια και συμβάλλει, ώστε αυτή να παραμένει σφριγηλή, σφιχτή και ξεκούραστη.