shutterstock
shutterstock
ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΨΗ

Εφέ λίφτινγκ -Πώς θα το πετύχεις χρησιμοποιώντας μόνο το highlighter


Τι κι αν γεννιόμαστε με αψεγάδιαστη, βελούδινη και λεία επιδερμίδα;

Με το πέρασμα των χρόνων, αυτή χάνει σταδιακά τη σφριγηλότητα της και την εμφάνιση τους κάνουν κάποια άλλα, όχι και τόσο κολακευτικά σημάδια, όπως οι πρώτες λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, που προδίδουν την ηλικία μας.

Παρά το γεγονός, ότι πρόκειται για μια εντελώς φυσική εξέλιξη, οι περισσότερες από εμάς αισθανόμαστε άσχημα, χάνουμε ίσως κομμάτι της αυτοπεποίθησής μας και μπαίνουμε σε μια διαρκή προσπάθεια εύρεσης όλων εκείνων των κατάλληλων μεθόδων (κυρίως μέσω της ιατρικής τεχνολογίας και της αισθητικής χειρουργικής) που θα μας βοηθήσουν να κρύψουμε τον μεγάλο μας «εχθρό».

Γνωρίζατε όμως, ότι μπορείτε να εξαφανίσετε τα ίχνη της γήρανσης και να χαρίσετε στην επιδερμίδα σας τη νεανική όψη, τη λάμψη και τη φρεσκάδα που άλλοτε είχε, εφαρμόζοντας ένα και μόνο τρικ μακιγιάζ, που το μόνο που απαιτεί είναι το πολύ δημοφιλές προϊόν «highlighter»;

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα προϊόντα λάμψης των make up artists, το οποίο εφαρμόζεται πάνω από το make up σε ορισμένα σημεία του προσώπου και σκοπός του είναι να δώσει στο δέρμα λάμψη αλλά και έξτρα διάσταση σε κάποια χαρακτηριστικά μας.

shutterstock
shutterstock

Το μυστικό είναι αρχικά να βρείτε την ιδανική ποιότητα. Να βρείτε δηλαδή εκείνο το highlighter του οποίου το αποτέλεσμα θα είναι όσο το περισσότερο φυσικό γίνεται, ενώ θα πρέπει να δώσετε και ιδιαίτερη σημασία στην ποσότητα που εφαρμόζετε.

Για να δημιουργήσετε το εφέ λίφτινγκ στο πρόσωπο σας, ακολουθήστε τη στρατηγική του και ακριβή εφαρμογή:

Με τη βοήθεια ενός πινέλου «βεντάλια», απλώστε το στο ανώτερο σημείο των ζυγωματικών, αλλά και στο τόξο του έρωτα στην περιοχή των χειλιών, δηλαδή στο μικρό τρίγωνο που σχηματίζεται από το άνω χείλος (εδώ η ποσότητα που πρέπει να βάλετε είναι πραγματικά ελάχιστη), καθώς και στην άκρη της μύτης.

Στα σημεία αυτά το φως αντανακλά επάνω στο προϊόν και χαρίζει στο πρόσωπο το natural glow που χρειάζεται, εξαφανίζοντας τις ατέλειες.