shutterstock
shutterstock
ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΠΙΣΩ ΣΟΥ!

Buttne: Αυτό που ενοχλεί τους άνδρες στα οπίσθιά σου και πώς θα το αντιμετωπίσεις


Τι κι αν αφιέρωσες ατέλειωτες ώρες στην καθημερινή σου προπόνηση στο γυμναστήριο και ακολούθησες έναν υγιεινό τρόπο ζωής, για να αποκτήσεις τα πιο σφιχτά οπίσθια ever;

Υπάρχει ένα στοιχείο επάνω τους που τα καθιστά αντιαισθητικά, και όχι δεν πρόκειται για την κυτταρίτιδα.

Γιατί, ναι, σαν να μην σου έφταναν αυτά που πέρασες κατά την εφηβεία με τα σπυράκια να κάνουν την εμφάνιση τους στο πρόσωπο, το λαιμό, την πλάτη και το στέρνο σου, ακόμα και τα οπίσθια σου είναι πιθανό να εμφανίσουν ακμή και να σου «χτυπήσουν» την πόρτα εκεί που δεν το περιμένεις!

Πρόκειται για ένα αρκετά συχνό φαινόμενο, που είναι γνωστό ως «buttne» (από τις λέξεις butt και acne), το είχε εμφανίσει κάποτε ακόμα και το σούπερμοντελ Αλεσάντρα Αμπρόσιο και οι παράγοντες που το προκαλούν ποικίλουν.

Ο ένοχος μπορεί να κρύβεται στην έντονη καθιστική ζωή, στις διατροφικές συνήθειες, στον ιδρώτα που απελευθερώνεται και μάλιστα αυτό αφορά ιδιαίτερα ανθρώπους που ασχολούνται συστηματικά με τη σωματική άσκηση.

Επιπλέον, η ακμή στα οπίσθια είναι πιθανό να προκύπτει ως αποτέλεσμα της κακής ποιότητας αλλά και της στενής γραμμής των εσωρούχων, αλλά και των ρούχων σας, καθώς στην περιοχή παγιδεύεται υγρασία και βρομιά.

Ακόμη, η μέθοδος αποτρίχωσης που χρησιμοποιεί κάθε γυναίκα για να απαλλαγεί από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στους γλουτούς, συγκαταλέγεται στις αιτίες του λεγόμενου «buttne», μιας και ελοχεύει ο κίνδυνος μόλυνσης των τριχοθυλακίων από βακτήρια κι έτσι κάποιες τρίχες εγκλωβίζονται στο δέρμα – κάτι που οι ειδικοί το χαρακτηρίζουν περισσότερο ως φλεγμονή παρά σαν ακμή.

Για να αντιμετωπίσεις το συγκεκριμένο δερματικό πρόβλημα και να αισθάνεσαι πάντοτε υπερήφανη για τα οπίσθια σου, δεν έχεις παρά να το αντιμετωπίσεις με δραστικές λύσεις και εμείς σου προτείνουμε μια από αυτές και παράλληλα σε συμβουλεύουμε να δίνεις πάντοτε προσοχή στην καλή υγιεινή της περιοχής.

  • Χρησιμοποίησε ένα scrub

Οπως ακριβώς θα έκανες δηλαδή και στο υπόλοιπο σώμα και το πρόσωπο σου, στην περίπτωση που θα ήθελες να ανοίξεις τους πόρους που έχουν φράξει, ώστε να διώξεις τα νεκρά κύτταρα και να βοηθήσεις το δέρμα σου να «αναπνεύσει» και να αναπλαστεί. Προτίμησε ένα προϊόν με σαλικυλικό οξύ που διασπάει τα κύτταρα.