shutterstock
shutterstock
17|07|2017 08:33
SHARE
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

5 αλήθειες που συζητούν μόνο μεταξύ τους οι πλαστικοί χειρουργοί -Δεν θα στις πουν ποτέ


Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου, να στέκεται μπροστά από τον καθρέφτη και να ανακαλύπτει μικρές ατέλειες που σε κάνουν να θέλεις με μανία να τις διορθώσεις;

H πλαστική χειρουργική γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής λύση ενάντια στα σημάδια του χρόνου και όχι μόνο, δεδομένου μάλιστα ότι σήμερα, πολλές από τις θεραπείες που προσφέρονται και υπόσχονται να χαρίσουν νεότητα, ομορφιά και τελειότητα έχουν πολύ προσιτό κόστος.

Ποιες είναι όμως οι αλήθειες που ένας ειδικός αυτού του τομέα δεν θα σας αποκάλυπτε;

Εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε επτά από αυτές και σας βγάζουμε από κάθε πιθανό προβληματισμό.

  • Μυστικό ομορφιάς Νο.1 -Κοιμηθείτε ανάσκελα

Σύμφωνα με τον ειδικό Edward H. Farrior, αυτό είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να κάνετε στο πρόσωπο σας, διότι αν αντιθέτως κοιμηθείτε ακουμπώντας το κεφάλι σας μπρούμυτα στο μαξιλάρι σας ή στο ένα πλευρό, τότε το δέρμα στο πρόσωπο σας πιέζεται από εκείνη τη μεριά και κινδυνεύει να εμφανίσει βαθύτερες ρυτίδες, ειδικά κοντά στα χείλη. Επίσης, καλό θα ήταν να προτιμήσετε μεταξωτές μαξιλαροθήκες αντί για τις βαμβακερές.

  • Μυστικό ομορφιάς Νο.2 -Μείνετε μακριά από το τσιγάρο και τον ήλιο

Ο ειδικός της πλαστικής χειρουργικής Edwin Williams με τη σειρά του εξηγεί, τόσο το κάπνισμα όσο και η ηλιακή ακτινοβολία βλάπτουν το δέρμα σε βαθμό που αν το άτομο που δεν προσέχει συγκριθεί με αυτό που μένει μακριά από τις δύο αυτές συνήθειες, μπορεί να μοιάζει έως και δέκα χρόνια μεγαλύτερο του.

  • Μυστικό ομορφιάς Νο. 3 -Μην κρίνετε με υπερβολή την εικόνα σας

Υπάρχουν φορές που κάποιοι από τους ανθρώπους που επισκέπτονται έναν πλαστικό χειρουργό, θεωρούν ότι πρέπει να αλλάξουν και να βελτιώσουν την εικόνα ορισμένων σημείων και χαρακτηριστικών τους. Ωστόσο, συχνά η πραγματικότητα δεν είναι τόσο τραγική όσο τα μάτια τους την κρίνουν και οι γιατροί το αναγνωρίζουν.

  • Μυστικό ομορφιάς Νο. 4 -Η λιποαναρρόφηση δεν θα είναι ποτέ το υποκατάστατο του γυμναστηρίου

Ο Scott Bradley, πρόεδρος του American Society of Plastic Surgeons λέει πως οι ασθενείς του τον ρωτούν πάντοτε πόσα κιλά θα χάσουν αφού υποβληθούν σε λιποαναρρόφηση. Ομως αυτό είναι ένας μύθος, καθώς η λιποαναρρόφηση είναι μια διαδικασία τύπου κοντούρινγκ και όχι μια διαδικασία που ως δια μαγείας θα κάνει ένα σώμα να είναι skinny.

  • Μυστικό ομορφιάς Νο. 5 -Η κοιλιοπλαστική είναι μια μεγάλη επέμβαση

Η επέμβαση αυτή έχει σχεδιαστεί προκειμένου να αφαιρεί το περιττό λίπος και δέρμα από την κάτω κοιλιακή χώρα, όμως πρέπει να γίνεται κατανοητό πως πρόκειται για μια όχι και τόσο γρήγορη και εύκολη διαδικασία. Επίσης το σώμα χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει.