shutterstock
shutterstock
JAMSU TREND

Γιατί οι Κορεάτισσες βυθίζουν το πρόσωπό τους σε μπολ με νερό μετά το μακιγιάζ;


Οι γυναίκες διαβάζουμε, μαθαίνουμε και τουλάχιστον προσπαθούμε να ακολουθήσουμε συχνά τις στιλιστικές προτάσεις και τα μυστικά γυναικών από τις πρωτεύουσες της μόδας, όπως το Παρίσι και το Μιλάνο, όμως όταν γίνεται λόγος για την ομορφιά, τότε οι Κορεάτισσες είναι μάλλον η κυριότερη πηγή έμπνευσης μας.

Και αυτό, γιατί όχι μόνο έχουν μυηθεί στις ευεργετικές ιδιότητες και στη δύναμη των φυσικών συστατικών από τα αρχαία ακόμη χρόνια, αλλά γιατί ανακαλύπτουν διαρκώς μεθόδους και τεχνικές περιποίησης και μακιγιάζ, που τις βοηθούν ώστε να διατηρούν νεανική όψη και λαμπερή, αλαβάστρινη θα λέγαμε επιδερμίδα.

Στον κατάλογο με τις τελευταίες αγαπημένες τους συνήθειες, που εξελίσσεται σταδιακά σε beauty trend, μπήκε και η μέθοδος που ονομάζεται «jamsu».

Οι δημιουργοί της συγκεκριμένης μεθόδου ομορφιάς υποστηρίζουν, ότι κάθε γυναίκα μπορεί να αποκτήσει άψογο μακιγιάζ και ματ επιδερμίδα, αν απλά εφαρμόσει αυτό που ζητάει η μέθοδος «jamsu», αν δηλαδή βυθίσει το πρόσωπο της σε νερό, μετά την τοποθέτηση του foundation!

Είμαι σίγουρη πως η απορία έχει ήδη «ζωγραφιστεί» στο πρόσωπο σου, όμως, οι ειδικοί της μεθόδου «jamsu», λένε ότι το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει, δίνοντας σου τέλεια κάλυψη και ομοιόμορφη επιδερμίδα με μεγάλη διάρκεια.

apimages
apimages

Το νέο beauty trend από την Κορέα είναι παρόμοιο με την τεχνική του baking, σύμφωνα με την οποία αφού ολοκληρώσεις το μακιγιάζ απλώνεις αρκετή ποσότητα πούδρας σε μορφή σκόνης σε κάποια σημεία του προσώπου σου και αφού την αφαιρέσεις έπειτα από δέκα λεπτά με το πινέλο θα σου χαρίσει μεγάλη σταθερότητα και διάρκεια στο make up.

Ας πάμε όμως και πάλι στη μέθοδο «jamsu» και στο πώς αυτή εφαρμόζεται στην πράξη για να δώσει το ονειρεμένο αποτέλεσμα.

  • Αρχικά, θα πρέπει να απλώσεις στο πρόσωπο σου τη βάση για το μακιγιάζ σου και να μην παραλείψεις κανένα προϊόν, ούτε για παράδειγμα το primer.
  • Στη συνέχεια, η μέθοδος λέει πως πρέπει να καλύψεις όλο το πρόσωπο σου με πούδρα, χωρίς όμως να κάνεις κινήσεις με το πινέλο που θα απλώσουν το προϊόν. Σκοπός είναι απλά να την εφαρμόσεις στο δέρμα και να την αφήσεις έτσι όπως έχει «καθίσει» επάνω του.
  • Αφού γεμίσεις ένα μεγάλο μπολ με νερό, βούτηξε το πρόσωπο σου μέσα σε αυτό μέχρι να καλυφθεί. Δώσε προσοχή όμως γιατί θα πρέπει να κρατήσεις την αναπνοή σου για λίγο -περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  • Μόλις απομακρύνεις το πρόσωπο σου από το μπολ με το νερό, απομάκρυνε την ποσότητα νερού και την υγρασία από το δέρμα σου, με τη χρήση μιας καθαρής και μαλακής πετσέτας κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις και όχι τρίβοντας το δέρμα.

Το παρακάτω βίντεο θα σε βοηθήσει!