shutterstock
shutterstock
ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΑ

Τα ιδανικά χτενίσματα για μια βροχερή ημέρα


Μύρισε φθινόπωρο!

Πριν καν προλάβουν οι εικόνες του καλοκαιριού να γίνουν όμορφες αναμνήσεις, ο ουρανός γκριζάρει, οι πρώτες σταγόνες της βροχής κάνουν αισθητή την παρουσία τους και φέρνουν αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες.

Αλλαγές όμως σημειώνονται και στην ρουτίνα περιποίησης που ακολουθούμε προκειμένου να διατηρήσουμε λαμπερή την εικόνα μας. Ενα από τα σημεία επάνω μας που επηρεάζονται όσο τίποτα από τη βροχή και την υγρασία που αυτή προκαλεί είναι τα μαλλιά μας, μιας και αυτά τότε τείνουν να φριζάρουν και παίρνουν ανεξέλεγκτο σχήμα -πολλές φορές ακόμα κι αν έχουμε επισκεφτεί μόλις το κομμωτήριο.

Εμείς σας προτείνουμε τα πιο όμορφα και βολικά χτενίσματα που θα σας «σώσουν» αυτές τις δύσκολες ημέρες, τα οποία μπορείτε να υιοθετήσετε συνδυάζοντας τα με έξυπνα beauty tips που αφορούν στη φροντίδα των μαλλιών.

  • Ponytail

Κλασική επιλογή για τις περισσότερες γυναίκες, το ponytail ή αλλιώς αλογοουρά απαιτεί ελάχιστο χρόνο για να το πετύχετε. Είναι ένα ιδανικό χτένισμα για τα μακριά μαλλιά και ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις: από το πρωί στο γραφείο, στο γυμναστήριο, ακόμα και σε μια επίσημη βραδινή έξοδο. Ακόμη, το ponytail σας δίνει την ευκαιρία να διακοσμήσετε τα μαλλιά σας με όποιο τρόπο θέλετε χρησιμοποιώντας άλλοτε μίνιμαλ κι άλλοτε πιο ιδιαίτερα και εντυπωσιακά αξεσουάρ.

shutterstock
shutterstock
  • Μπούκλες

Αν διαθέτετε φυσικά σγουρά μαλλιά τότε δεν θα αντιμετωπίσετε σχεδόν κανένα πρόβλημα σε περίπτωση βροχής. Λούστε τα μαλλιά σας, δοκιμάστε να τα στεγνώσετε με ένα παλιό t-shirt, που θα περιορίσει το φριζάρισμα και χρησιμοποιήστε τα εξειδικευμένα προϊόντα της αγοράς για να τα διατηρήσετε σε φόρμα. Γιατί μπορεί έξω να βρέχει, αλλά η αφάνα σας αντέχει!

shutterstock
shutterstock
  • Top Knot

Classy ή ατημέλητο το top knot, δηλαδή ο κότσος ψηλά στο κεφάλι, αποτελεί αγαπημένο χτένισμα των σταρ. Είναι γρήγορος, εύκολος και μπορεί να ολοκληρώσει τις εμφανίσεις σας όλες τις ώρες της ημέρας και φυσικά σε περίπτωση βροχής. Το αποτέλεσμα είναι stylish αλλά όχι επιτηδευμένο. Ακόμη, το συγκεκριμένο χτένισμα τονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και αναδεικνύει το μακιγιάζ σας, ιδιαίτερα τα σημεία στα οποία έχετε δώσει περισσότερη ένταση, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τα μάτια ή τα χείλη.

shutterstock
shutterstock

Extra tips για καλοχτενισμένα μαλλιά στη βροχή:

  • Εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρουν στα μαλλιά τα λάδια μαλλιών, όπως το λάδι σιλικόνης ή το λάδι με μετάξι. Εκτός από θρέψη και βελούδινη υφή, πειθαρχούν τα ατίθασα μαλλιά με τη χρήση ελάχιστης ποσότητας.
  • Αντικαταστήστε τη λακ με υγρά hair sprays, για να μην μείνει κανένα ίχνος του προϊόντος επάνω στα μαλλιά σας όταν αυτά έρθουν σε επαφή με τη βροχή.