Shutterstock
Shutterstock
ΦΡΥΔΙΑ

Φτάνει πια με τα ζωγραφισμένα φρύδια - Τα βήματα για όμορφο, φυσικό αποτέλεσμα!


Η τάση στα φρύδια τα τελευταία χρόνια, τα θέλει φυσικά και γεμάτα, να πλαισιώνουν όμορφα το πρόσωπο και να το αναδεικνύουν.

Σε αντίθεση με προηγούμενες δεκαετίες όπως τα 80’s και 90’s που οι περισσότερες γυναίκες παρασύρθηκαν και λέπτυναν υπερβολικά το σχήμα ή άνοιξαν το χρώμα τους και σήμερα είναι αυτές που ταλαιπωρούνται περισσότερο και δυσκολεύονται να τα επαναφέρουν στο φυσικό τους.

Σήμερα πλέον, η μόδα έχει φτάσει στο άλλο άκρο με διάσημες τηλεοπτικές περσόνες όπως η Kylie Jenner, και όλο και περισσότερους, ανερχόμενους make up artists, να μας επηρεάζουν στο μακιγιάζ και να φτάνουμε συχνά στην υπερβολή, με φρύδια πολύ έντονα βαμμένα, πολλές φορές σε λάθος-κακό χρώμα, ή πολύ παχιά στο σχήμα.

Επιπλέον προκύπτουν συνεχώς νέες τάσεις με χρώματα και παράξενα σχέδια ακόμα και extensions φρυδιών, ενώ το λιθαράκι τους βάζουν και τα tutorials διάσημων Drag Queens που εμφανίζονται στο feed μας και μας μπερδεύουν.

Τα φρύδια είναι στ’ αλήθεια η κορνίζα του προσώπου και θέλουν κι αυτά την δική τους περιποίηση και φροντίδα, γι αυτό δεν πρέπει να τα παραμελούμε. Λέμε ΝΑΙ στα όμορφα, καλοσχηματισμένα φρύδια, ΟΧΙ όμως στην υπερβολή που οδηγεί στο κιτς και αντιαισθητικό, με αυτά τα Τips!

Shutterstock
Shutterstock

1 Δώστε Σχήμα

ΠΡΙΝ βιαστείτε να τα βγάλετε, διορθώστε το σχήμα τους και γεμίστε τα κενά που μπορεί να έχουν από τη φύση τους τα φρύδια, με ένα μολύβι σε λίγο πιο ανοιχτή απόχρωση από την φυσική σας. Στη συνέχεια αφαιρέστε με το τσιμπιδάκι τις τρίχες που περισσεύουν κάτω από το τόξο.

2 Περιποίηθείτε τα

Mε βουρτσάκι φρυδιών, το βουρτσάκι μιας παλιάς μάσκαρα ή ακόμα και μια οδοντόβουρτσα χτενίστε τα με ανοδικές κινήσεις και πολύ προσεχτικά, κάντε trimming με ένα ψαλιδάκι.

3. Ενυδατώστε τα

Το βράδυ πριν ξαπλώσετε, εφαρμόστε λίγες σταγόνες καστορέλαιο, που θρέφει και περιποιείται τα φρύδια, για πιο γεμάτο και φυσικό αποτέλεσμα.

Shutterstock
Shutterstock

4. Επισκεφτείτε έναν ειδικό.

Αν θέλετε να τους αλλάξετε σχήμα μη διστάσετε να επισκεφτείτε έναν ειδικό. Μην ενδώσετε στο τατουάζ φρυδιών, προτιμήστε τη μέθοδο ημιμόνιμης βαφής tinting για γέμισμα με διάρκεια και αρκετά φυσικό αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάτε πως το πιο φυσικό είναι και το πιο όμορφο και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν τα φρύδια σας δεν είναι απολύτως τέλεια, αντίθετα σκεφτείτε πως δείχνουν το πρόσωπο σας νεανικό και φρέσκο. Ξεχάστε για λίγο τα επιβεβλημένα beauty πρότυπα, που τείνουν να μας κάνουν να δείχνουμε όλες ίδιες και αναδείξτε τη φυσική σας ομορφιά.