Shutterstock
Shutterstock
ΒΟΥΡΤΣΑ ΜΑΛΛΙΩΝ

Διάλεξε την κατάλληλη βούρτσα για τον τύπο των μαλλιών σου


Στο κεφάλαιο φροντίδα των μαλλιών ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, που θέλει ιδιαίτερη προσοχή είναι η βούρτσα με την οποία θα επιλέξετε να χτενίζετε τα μαλλιά σας.

Η βούρτσα που χρησιμοποιείτε μπορεί να ευθύνεται για προβλήματα όπως τα μαλλιά που σπάνε, δείχνουν ξηρά και τις περισσότερες φορές φριζαρισμένα. Είναι ένα αντικείμενο απόλυτα χρηστικό και το οποίο χρησιμοποιείς κάθε μέρα, κάποιες φορές περισσότερες από μια φορά μέσα στην ημέρα. Είναι λοιπόν λογικό και επόμενο πως δεν χρειάζεσαι μια οποιαδήποτε βούρτσα του εμπορίου που φθείρει και ταλαιπωρεί την τρίχα αλλά την κατάλληλη για τον τύπο των μαλλιών σου, που θα σε βοηθήσει στο styling και θα κάνει πιο εύκολη την καθημερινή beauty ρουτίνα σου, Σε καμία άλλωστε δεν αρέσει να βλέπει τα μαλλιά να μένουν στην βούρτσα, ούτε να προσπαθεί με τις ώρες να τα ξεμπερδέψει, διαδικασία επώδυνη και επιβλαβής.

Διαφορετικές τρίχες, σχήμα και άλλοι παράγοντες που συνθέτουν το καλύτερο για εσάς εργαλείο.

Στην αγορά υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη, τόσα που μας μπερδεύουν. Αυτό που θέλουμε είναι μια μόνο βούρτσα που να ταιριάζει στα μαλλιά μας και όχι μια διαφορετική για κάθε σκοπό.

Έτσι ανακαλύψαμε ποια είναι η σωστή βούρτσα για τον κάθε τύπο μαλλιών για να σας κάνουμε την ζωή λίγο πιο εύκολη και να έχετε πάντα υγιή και όμορφα μαλλιά.

 

Shutterstock
Shutterstock

Φυσικές τρίχες: Πολύ μαλακές, φτιαγμένες συνήθως από τρίχες αγριογούρουνου, ιδανικές για τα λεπτά, ίσια μαλλιά.

Συνθετικές τρίχες: Κατάλληλες για πιο χοντρή τρίχα, δεν δημιουργούν στατικό ηλεκτρισμό και κάνουν το ξέμπλεγμα ευκολότερο.

Μικτές τρίχες: Οι πρώτες βοηθούν στο μασάζ και οι δεύτερες κατανέμουν ομοιόμορφα τα φυσικά έλαια και τα προϊόντα σε όλο το μήκος μέχρι τις άκρες, αλλά και τα προϊόντα. Ο συνδυασμός αυτός είναι ο καλύτερος για κανονικά αλλά και πιο πυκνά μαλλιά

Shutterstock
Shutterstock

Η Πλατιά βούρτσα

Πρόκειται για την κλασική βούρτσα που αγαπούν ιδιαίτερα οι hair stylists. Ξεμπερδεύει και είναι ιδανική για να τα κάνει απαλά και λαμπερά.

Η πιρούνα

Η βούρτσα με το ιδιαίτερο σχεδιασμό, έχει μακριά δόντια που φτάνουν σε όλο το μήκος τον μαλλιών και δεν τα σπάει, ενώ φροντίζει και περιποιείται τα σγουρά μαλλιά, χωρίς αυτά να φριζάρουν.

Η στρογγυλή

Χαρίζει στα άτονα μαλλιά, κύματα και πλούσιο όγκο. Τα μαλακώνει και τους δίνει ζωντάνια ενώ είναι η καλύτερη επιλογή για όταν στεγνώνετε τα μαλλιά με το πιστολάκι.

Shutterstock
Shutterstock