Shutterstock
Shutterstock
ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΩΜΑΤΟΣ

Τα βήματα για να διαλέξεις το δικό σου signature άρωμα


Το να διαλέξει κανείς άρωμα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, είτε είναι για τον ίδιο είτε για δώρο σε κάποιον άλλο.

Η ποικιλία που μπορείτε να βρείτε στην αγορά είναι τόσο μεγάλη που δεν γίνεται παρά να μπερδευτείς. Το να μην φοράτε άρωμα δεν υπάρχει καν στις επιλογές, γιατί η κάθε γυναίκα θέλει το δικό της, αυτό που την χαρακτηρίζει και κάνει όλα τα κεφάλια να γυρίζουν στο πέρασμα της. Άλλωστε ένα μπουντουάρ χωρίς όμορφα μπουκαλάκια επάνω τι αξία έχει; Ποιός είναι όμως ο σωστός τρόπος και ποια τα βήματα για να επιλέξετε αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει ; Οι ειδικοί εξηγούν.

Το κυριότερο είναι η προσωπικότητα σας. Ξεχάστε τα fancy ονόματα και τα πολύ δελεαστικά διαφημιστικά σποτ και σκεφτείτε τι είναι αυτό που θα σας έκανε να σταματήσετε και να μυρίσετε ένα λουλούδι στην πραγματική ζωή.

Η απόφαση για τις βασικές νότες του αρώματος σας είναι το πιο εύκολο και διασκεδαστικό κομμάτι.

Πρώτο βήμα

Ξεκαθαρίστε ποια οικογένεια αρωμάτων είναι αυτή που σας αρέσει πιο πολύ. Οι κυριότερες κατηγορίες είναι τα φρέσκα, ανατολίτικα, ξυλώδη και λουλουδένια. Καθένας μπορεί να ανακαλύψει τον εαυτό του ανάμεσα σε αυτές.

Ποιά είναι:

Τα Gourmand είναι ακριβώς αυτό που ακούγονται, δηλαδή γκουρμέ. Η μυρωδιά τους μπερδεύει φρουτώδεις, ζεστές, απαλές, και νότες που σε ταξιδεύουν στο παρελθόν

Τα φρέσκα αφήνουν αίσθηση φρεσκάδας, είναι καθαρά, ελαφριά και ντελικάτα. Συνήθως περιέχουν νότες από βότανα και πράσινο.

Τα Oriental είναι πιο έντονα και πικάντικα. Πλούσια σε λουλούδια και μπαχαρικά που προκαλούν την αίσθηση της ζεστασιάς.

Τα ξυλώδη αποτελούνται από νότες που βρίσκεις στο δάσος, το βρεγμένο γρασίδι, τα φρεσκοκομμένα φύλλα. Όλα αυτά είναι κοινά σε αυτές τις μυρωδιές. Συχνά αναμιγνύονται με εσπεριδοειδή ή πατσουλί και το αποτέλεσμα ανυπέρβλητο.

λουλουδάτα αρώματα όπως λέει και το όνομα τους έχουν σαν βάση τα λουλούδια. Τριαντάφυλλα και γαρδένιες είναι οι ποικιλίες που κυριαρχούν και να είναι πιο δημοφιλείς. Μαλακότερες νότες χαρίζουν τα άνθη πορτοκαλιάς και πασχαλιάς. Αυτή η κατηγορία είναι ψηλά στις επιλογές για δώρο.

Shutterstock
Shutterstock

Δεύτερο βήμα:

Ώρα για μάθημα γαλλικών. Τι σημαίνει ο κάθε όρος που αναγράφεται στα μπουκαλάκια;

Eau de Perfume : Έχει την υψηλότερη συγκέντρωση αιθέρων ελαίων, ενώ το Eau de Parfum και Eau de Toilette είναι πιο ελαφριά.

Τέλος δοκιμάστε

Δοκιμάστε και μυρίστε πολλά διαφορετικά αρώματα μέχρι να βρείτε αυτό που σας αρέσει πιο πολύ. Αν σαν αρέσουν αρώματα με κοινά στοιχεία σημαίνει ότι έχετε ξεκαθαρίσει σε ποια κατηγορία ανήκετε και έτσι περιορίζετε τις επιλογές. Δοκιμάστε στον καρπό σας γιατί το κάθε άρωμα μπορεί να αλλάζει λίγο πάνω σε διαφορετικό τύπο επιδερμίδας.

Shutterstock
Shutterstock