Shutterstock
Shutterstock
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ

Διεσταλμένοι πόροι; Όχι πια -Δες τα βήματα για ένα καθαρό νεανικό δέρμα


Πιστεύοντας ακράδαντα πως το όμορφο και καθαρό δέρμα στο πρόσωπο είναι το καλύτερο make up είναι αδύνατο να μην αναφερθούμε στο πρόβλημα των διευρυμένων πόρων.

Πολλές γυναίκες υποφέρουν από αυτό το πρόβλημα που τους χαλάει την εμφάνιση και προκαλεί άλλα προβλήματα στην επιδερμίδα του προσώπου. Είναι τα λιπαρά δέρματα στα οποία εμφανίζονται περισσότερο, ενώ δεν κοιτούν ηλικία. Στην πραγματικότητα δεν γίνεται να τους ξεφορτωθούμε εντελώς, αφού υπάρχει σοβαρός λόγος για τον οποίο βρίσκονται εκεί, αφού πρόκειται για θυλάκια τριχών.

Έτσι αφού είναι φυσιολογικοί και απαραίτητοι για το δέρμα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν την εμφάνιση τους με στοχευμένες κινήσεις. Ακόμα όμως και όταν καταφέρουμε να τους συρρικνώσουμε, δεν σημαίνει πως το αποτέλεσμα διατηρείται από μόνο του. Οι πόροι είναι πολλοί ευαίσθητοι, συνεπώς πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικές και επιμελείς στην καθημερινή skincare routine σας.

Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για σύσφιξη των διευρυμένων πόρων και όμορφη, υγιή όψη στο πρόσωπο σας.

O καθαρισμός

Ο σωστός καθαρισμός απαιτεί προϊόντα εξειδικευμένα και κινήσεις πολύ συγκεκριμένες.

Shutterstock
Shutterstock

Απολέπιση

Η απολέπιση είναι σημαντική, αφού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και εμποδίζει το φράξιμο και μπλοκάρισμα των πόρων.

ξεκινήστε με απολέπιση του δέρματος με ένα ήπιο και ευγενικό με την επιδερμίδα scrub προσώπου. Εφαρμόστε, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις με έμφαση στην περιοχή γύρω από την μύτη και το πηγούνι. Μπορείτε να κάνετε και μηχανικό peeling στο σπίτι με ειδικές μαλακές βούρτσες που απολεπίζουν χωρίς να ερεθίζουν την επιδερμίδα. Για να πλύνετε το πρόσωπο σας χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και ένα ελαφρύ καθαριστικό προσώπου.

Salicylic Acid

Επιλέξτε προϊόντα με σαλικυλικό οξύ, το ιδανικό συστατικό για την αντιμετώπιση των ατελειών του λιπαρού δέρματος και της ακμής. Εισχωρεί στο δέρμα και καθαρίζει σε βάθος τους πόρους. Έχει την απίστευτη ικανότητα να εξομαλύνει το δέρμα χωρίς να το ερεθίζει.

Ο ατμός βοηθάει

Χαλαρώστε τους πόρους στο δέρμα σας με την βοήθεια του ατμού πριν τον καθαρισμό για πιο αποτελεσματική καθαριότητα και στην συνέχεια βαθιά ενυδάτωση. Προσοχή μόνο να μην καείτε, όλα με μέτρο.

 

Shutterstock
Shutterstock

Κάντε χημικά peeiling

Μία ή περισσότερες φορές το μήνα, και κατόπιν συνεννόησης με την αισθητικό, ή δερματολόγο σας χρειάζεται να κάνετε χημικό peeling. Απαραίτητο για ευαίσθητα δέρματα που δεν αντέχουν τη φυσική απολέπιση, μειώνει την εμφάνιση τους, κάνει το δέρμα απαλό, χωρίς να το ερεθίζει.

Χρησιμοποιήστε την ρετινόλη

Οι τοπικές ρετινόλες έχουν ως βάση την βιταμίνη Α και είναι γνωστές για τις αντιγηραντικές και αντιρυτιδικές τους ιδιότητες,αλλά ακόμα μπορούν να μειώσουν τη λιπαρότητα και να γεμίσουν το δέρμα αφού ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Το αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι σημαντικό ακόμα και για τους πόρους, αφού ο ήλιος διαβρώνει την προστατευτική λεπτή στρώση του δέρματος και οι πόροι μεγαλώνουν, ενώ χάνεται η ελαστικότητα.

Θεραπείες Laser

Aν το πρόβλημα είναι έντονο και επιμένει, μια θεραπεία laser είναι η σωστή κίνηση. Δεν χρειάζεται να σας φοβίζει καθώς, είναι εντελώς ακίνδυνες και ανώδυνες, ενώ είναι σχεδιασμένες να βελτιώνουν δραματικά την εμφάνιση των πόρων, συσφίγγοντας τους. Ρωτήστε τον δερματολόγο σας για αυτές.

To μακιγιάζ

Kαι το μακιγιάζ για δέρματα με διευρυμένους πόρους είναι πολύ συγκεκριμένο και βασίζεται στο primer. Τα primers μπορούν να “γεμίσουν” τους πόρους και να προετοιμάσουν το πρόσωπο σας για το foundation. Ιδανικά απλώστε το μεικ απ με σφουγγαράκι κι αν θέλετε επιλέξτε προϊόντα μακιγιάζ που η σύνθεση τους στοχεύει στην βελτίωση της εμφάνισης των πόρων.