Shutterstock
Shutterstock
ΦΡΥΔΙΑ

Θέλεις να μεγαλώσεις τα φρύδια σου; Να πώς θα το πετύχεις σε σύντομο διάστημα


Τα δυνατά, φυσικά φρύδια είναι εδώ για να μείνουν.

Αν όμως τα φρύδια σας είναι αραιά, ή τα λεπτύνατε υπερβολικά και το μετανιώσατε, το να τα επαναφέρετε είναι αρκετά δύσκολο και θέλει δουλειά και συντονισμένη προσπάθεια. Και από την εμπειρία μας ξέρουμε, πως ναι, γίνεται αλλά δεν χρειάζεται να είναι επώδυνο, αλλά και αυτό θέλει τον τρόπο και τον χρόνο του. Αν προσπαθείτε επίμονα αλλά μάταια, δεν αρκεί μια συμβουλή, όπως απλά μην τα αγγίζετε για μερικούς μήνες, αφού υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση τους και την ανάπτυξη των τριχών, περισσότεροι από όσοι φαντάζεστε. Από το φαγητό που τρώτε, μέχρι τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε, για να μην αναφέρουμε τις επαγγελματικές μεθόδους που βασικά κρύβουν τα φρύδια σας, τα καμουφλάρουν και δεν τα αφήνουν να αναπτυχθούν.

Υπάρχουν κανόνες και απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε αν θέλετε όμορφα, φυσικά φρύδια που θα σας χαρίσουν φρέσκια αλλά και νεανική όψη στο πρόσωπο – γιατί κακά τα ψέμματα, τα πολύ λεπτά φρύδια προσθέτουν χρόνια-. Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να προσέξετε.

1 Υπομονή

Χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνος, που δεν θα τα πειράζετε, μέχρι να επανέλθουν. Ναι ακούγεται πολύ και χρειάζεται υπομονή όμως αξίζει τον κόπο και μέχρι τότε μπορείτε να διορθώνετε το σχήμα με ένα ειδικό μολύβι φρυδιών.

 

 

2 Συμπληρώματα διατροφής

τα συμπληρώματα που βοηθούν στην ανάπτυξη των τριχών περιέχουν βιοτίνη και βιταμίνη Β που μπορούν να βοηθήσουν και τα φρύδια εκτός από τα μαλλιά σας. Καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, τα καρύδια και το φυστικοβούτυρο.

3 Ελέγξτε τα επίπεδα ορμονών

Αν χάνετε μαλλιά ή αργούν να μεγαλώσουν, ίσως το σώμα σας προσπαθεί να σας πει πως έχει χάσει την ισορροπία του. Το στρες, οι ορμόνες και η έλλειψη πρωτεΐνης μπορεί να είναι η εξήγηση. Μια γενική εξέταση θα δείξει τα θρεπτικά στοιχεία που έχετε ανάγκη.

4 Serums

Υπάρχουν στην αγορά ειδικά serum που θρέφουν και βοηθούν τα φρύδια να μεγαλώσουν λίγο πιο γρήγορα, με τα πεπτίδια πρωτεινών και τα άλλα πολύτιμα συστατικά που περιέχουν.

5 Η beauty routine σας

Όταν απλώνετε στο πρόσωπο σας οποιοδήποτε προιόν περιποίησης (από την κρέμα μέχρι το foundation) αποφύγετε την περιοχή των φρυδιών, όπως αναγράφεται και στις οδηγίες, καθώς είναι πιθανό να ευθύνονται για την πτώση τριχών ή να μπλοκάρουν την ανάπτυξη τους.

 

 

6 Προσοχή στο μακιγιάζ

Όταν βάφετε τα φρύδια σας κάντε το με απαλές κινήσεις, ενώ αν παρατηρήσετε πως πέφτουν αντικαταστήστε το μολύβι που χρησιμοποιείτε με κάποιο άλλο.

7 Trimming

Κάντε trimming με ένα ψαλιδάκι, όμως βεβαιωθείτε πως το κάνετε σωστά. Πρώτα χτενίστε τα προς τα πάνω και στην συνέχεια κόψτε μόνο τις τριχούλες που πετάνε και τίποτα παραπάνω. Τα πολύ κοντά φρύδια αγριεύουν το πρόσωπο.

8 Μην το παρακάνετε

Αν κάποια τρίχα στο τόξο σας φαίνεται πως χαλάει το σχήμα, σκεφτείτε πως στο μέλλον θα φαίνεται διαφορετική, σαν μέρος ενός νέου σχήματος. Αν πάλι θέλετε να τα φρεσκάρετε και να αφαιρέσετε τέτοιες τρίχες κάντε το με μια σχετική μετριοπάθεια.