Shutterstock
Shutterstock
ΛΑΜΠΕΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Το τζάκι, η σαμπάνια και όλες οι γιορτινές συνήθειες που καταστρέφουν το δέρμα σου


Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου θα μας χτυπήσει σε λίγο την πόρτα.

Τα Χριστούγεννα είναι η ωραιότερη εποχή από κάθε άποψη. Θες επειδή γυρίζεις για λίγο σπίτι και έρχεσαι κοντά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, θες επειδή το φαγητό είναι πιο νόστιμο και λαχταριστό από ποτέ, ή επειδή μπορείς να φορέσεις όλη αυτήν την λάμψη με την μορφή παγιέτας και να εντυπωσιάσεις, οι αφορμές για χαρά και λίγη ανεμελιά (δεν κάνει κακό που και που) είναι πολλές. Και ενώ όλα αυτά είναι υπέροχα και μας φτιάχνουν την διάθεση, υπάρχει ένα μειονέκτημα που έχει σχέση με την υγεία της επιδερμίδας του προσώπου και όχι μόνο. Το μόνο μειονέκτημα είναι ο χειμώνας και μερικές συνήθειες που υιοθετείς αυτήν την περίοδο οι οποίες βλάπτουν το δέρμα σου. Κάθε κομμάτι του χειμώνα, από το να απολαύσεις την φωτιά στο τζάκι ακόμα αλλά και τις εορταστικές εκδηλώσεις μπορεί να επιφέρει προβλήματα στην επιδερμίδα σου από φλεγμονές, υπερχρωματισμό αλλά και ξηρότητα. Αλλά προτού πανικοβληθείς σε προειδοποιούμε πως είτε παρατηρήσεις ξεφλούδισμα στο δέρμα έιτε όχι, καλό είναι αν έχεις ένα γεμάτο πρόγραμμα αυτές τις γιορτές να έχεις πάντα μαζί σου ένα skin care βαλιτσάκι, ενώ αν κοιμηθείς μακριά από το σπίτι, την παραλείψεις τον καθαρισμό το βράδυ. Με αυτά τα tips θα έχεις λαμπερή επιδερμίδα σε όλες τις γιορτινές εμφανίσεις.

Shutterstock
Shutterstock

1 Μην στρεσάρεστε με το budget των δώρων

Το στρες είναι ο number one εχθρός του δέρματος σας. Η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες αυξάνεται και μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και σπυράκια. Αν έχετε ιστορικό ακμής ή εκζέματος αυτό που χρειάζεστε είναι μια ενυδατική με ceramides που καταπραύνσει τις φλεγμονές και όσο μπορείτε λιγότερο άγχος.

2 Το να κάθεστε δίπλα στο τζάκι

Ναι, σε όλους μας αρέσει αυτή η ζεστασιά και η cosy ατμόσφαιρα που δημιουργεί η φωτιάς το τζάκι. Τα κακά νέα είναι πως η έκθεση στην υπερβολική θερμότητα μπορεί να κάνει ζημιά στο δέρμα σας όπως ερεθισμό και κοκκινίλα. Ένα serum με βιταμίνη C είναι η λύση για να ηρεμήσετε το δέρμα και να μην σβήσετε την όμορφη φωτιά.

3 Συνεχόμενα ταξίδια με αεροπλάνο

Η ατμόσφαιρα μέσα στο αεροπλάνο είναι τόσο ξηρή όσο και η ατμόσφαιρα σε μια έρημο ( ναι κι όμως, είναι αλήθεια). Καταλαβαίνετε τι σημαίνουν για την επιδερμίδα σας οι ατελείωτες ώρες πτήσης. Απλώστε ενυδατική πριν μπείτε και με την άφιξη στον προορισμό σας. Αν το ταξίδι είναι μεγάλο ή αν έχετε ξηρή επιδερμίδα από την φύση σας εφαρμόστε και κατ την διάρκεια.

Shutterstock
Shutterstock

4 Φοράτε συνέχεια make up

Oι λόγοι είναι αυτονόητοι. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να ν αποφεύγετε το μακιγιάζ πριν τα πάρτι αφού το μακιγιάζ επιβαρύνει το δέρμα και μην παραμελείτε ποτέ τον καθαρισμό. Αφαιρέστε το μακιγιάζ από το πρόσωπο όσο πιο σύντομα μπορείτε για να επιτρέψετε στο δέρμα να αναπνεύσει.

5 Η σαμπάνια

Το αλκοόλ είναι γνωστό πως σας αφυδατώνει. Το ίδιο κάνει και στο δέρμα με αποτέλεσμα οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες να γίνονται πιο έντονες και η όψη του προσώπου σας θαμπή. Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση του και χρησιμοποιήστε μια ενυδατική πλούσια σε υαλουρονικό οξύ που αναπλάθει.

 

6 Το ξενύχτι

Η έλλειψη ύπνου ενισχύει και αυτή την απελευθέρωση κορτιζόλης και να σας προκαλέσει ακμή. Έτσι αμέσως μετά το ξενύχτι δεν έχετε δικαιολογία για να παραλείψετε το ντεμακιγιάζ και στην συνέχεια ολοκληρώστε με μια κρέμα πλούσια σε πεπτίδια, τα οποί απενεργοποιούν το κολλαγόνο.

7 Όταν προετοιμάζεστε για το πάρτι

Περιμένετε πως και πως για να λάμψετε στις γιοτές και λίγες μέρες πριν τα παρτι και τα δείπνα στα οποία είστε καλεσμένες αποφασίζετε να κάνετε beaute. Peeling, μάσκες προσώπου, ματιών, κρέμες, κι άλλες κρέμες. Με αυτόν τον τρόπο φορτώνετε το δέρμα σας με πολλά προιόντα. Συσσωρευμένα αντιοξειδωτικά, ρετινόλες, οξέα περισσότερο βλάπτουν παρά βοηθούν την επιδερμίδα και δεν έχουν τα αποτελέσματα που θέλατε. Αντίθετα μπορεί να προκαλέσει κάψιμο, τσούξιμο, ξεφλούδισμα. Αρκεί μόνο ένα καλό απολεπιστικό με σαλικυλικό ή γλυκολικό οξύ για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και μια ενυδατική.

Shutterstock
Shutterstock