Πώς να κόψεις αφέλειες μόνη σου στο σπίτι σαν επαγγελματίας κομμώτρια | 0 bovary.gr
Πώς να κόψεις αφέλειες μόνη σου στο σπίτι σαν επαγγελματίας κομμώτρια | 0 bovary.gr
ΑΦΕΛΕΙΕΣ

Πώς να κόψεις αφέλειες μόνη σου στο σπίτι σαν επαγγελματίας κομμώτρια


Οι αφέλειες είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν.

Θυμάσαι την προηγούμενη φορά που επισκέφθηκες το κομμωτήριο για να αλλάξεις το στιλ των μαλλιών σου, κόβοντας, τελικά, αφέλειες πάνω από το μέτωπο; Τα χαριτωμένα bangs στόλισαν κυριολεκτικά το πρόσωπο σου. Θυμάσαι πόσο χαρούμενη και ανανεωμένη ένιωσες, όταν ανακάλυψες στην πράξη ότι οι όμορφες και cute αφέλειες είναι στ' αλήθεια ένα από τα χτενίσματα που σε κάνει να φαίνεσαι χρόνια νεότερη.

Τρεις εβδομάδες μετά, όμως, βρίσκεσαι αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα. Οι αφέλειες σου έχουν ήδη μακρύνει αρκετά, σε σημείο που φτάνουν στα μάτια σου και σε ενοχλούν. Λατρεύεις τις αφέλειές σου και πλέον δεν τις αλλάζεις με τίποτα, όμως δεν έχεις ούτε διάθεση, ούτε χρόνο, αλλά ούτε και το budget για να επισκέπτεσαι τόσο συχνά τον κομμωτή σου ώστε να τις φρεσκάρεις και να κόβεις τις ακρούλες που μακραίνουν τόσο γρήγορα. Έτσι, λοιπόν, για να μην τρέχεις συνεχώς να διορθώσεις την λεπτομέρεια που έχει γίνει όμως ενοχλητική, σου βρήκαμε τη λύση. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να τριμάρεις τις αφέλειες σου μόνη σου και να αποφύγεις τις τόσο συχνές επισκέψεις στο hair salon. Mε αυτά τα expert tips μπορείς να το πετύχεις εντελώς μόνη σου, χωρίς να κάνεις κανένα λάθος -ξέρουμε πως θα στοίχιζε ακριβά στην εικόνα σου- αλλά και χωρίς να το μετανιώσεις στην συνέχεια. Ναι κι όμως είναι δυνατό.

Ακολουθώντας κατά γράμμα αυτά τα 6 βήματα, οι φίλες σας δεν θα πιστεύουν πως έκοψες τις αφέλειες μόνη σου. 

 

1 Τα σωστά εργαλεία

Ξεχάστε το ψαλίδι της κουζίνας και προμηθευτείτε ένα επαγγελματικό ψαλίδι κομμωτηρίου. Αν πρόκειται να κόψετε αφέλειες θα το χρειαστείτε οπωσδήποτε. Με οποιοδήποτε άλλο το μόνο που θα καταφέρετε είναι ένα άνισο αποτέλεσμα που αργότερα θα οδηγήσει σε ψαλίδα και ώρες κλάματος μπροστά στον καθρέφτη, με την κολλητή σας να σας παρηγορεί. Ακόμα, απαραίτητος είναι ένας καθρέφτης χειρός.

2 Χτενίστε τα μαλλιά πριν ξεκινήσετε

Και δεν μιλάμε για ένα απλό πέρασμα με την χτένα, αλλά κανονικό styling των μαλλιών σας, όπως θα τα φτιάχνατε αν επρόκειτο να βγείτε έξω. Η προετοιμασία είναι το πιο κρίσιμο βήμα για να κόψτε αφέλειες μόνες σας. Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι εντελώς στεγνά και χτενισμένα για να έχετε εικόνα το πως θα δείχνουν σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά ξέρουν καλά πόσο συρρικνώνονται οι αφέλειες στα σγουρά μαλλιά, λόγω της ελαστικότητας τους.

Σχεδιάστε τις αφέλειες σας όπως θέλετε να τις βλέπετε κάθε μέρα όταν χτενίσετε τα μαλλιά σας. Είτε τις θέλετε λείες και απαλές είτε φυσικές και με εντυπωσιακά δαχτυλίδια.

Shutterstock
Shutterstock

3 Χρησιμοποιήστε μερικά κλιπ μαλλιών

Αφού κόψετε τις αφέλειες, εκείνες πέφτουν χαλαρά στο πρόσωπο και ανοίγουν, δημιουργώντας την εντύπωση πως είναι πιο πλούσιες και πλατιές από ότι αρχικά σχεδιάζατε. Για να μην κάνετε λάθος, πριν τις κόψετε, συγκρατήστε καλά τα υπόλοιπα μαλλιά σας στο πλάι με μερικά κλιπ από την κάθε μεριά.

Αν τις κόβετε για πρώτη φορά, θα χρειαστεί να ξεχωρίσετε ένα κομμάτι μαλλιών μπροστά. Με την λεπτή άκρη μιας χτένας δημιουργήστε ένα τρίγωνο από τις δύο άκρες των φρυδιών σας και με κορυφή, στο κέντρο της χωρίστρας σας. Όσο πιο πίσω φτάνει αυτό το τρίγωνο τόσο πιο παχιές και πλούσιες οι αφέλειες που θα δημιουργηθούν, οπότε καλό είναι να έχετε σφιχτά πιασμένα πίσω τα υπόλοιπα μαλλιά.

4 Δημιουργήστε layers

Aν θέλετε πλούσιες και πυκνές αφέλειες δεν γίνεται να το κάνετε με μια ψαλιδιά. Το αποτέλεσμα θα δείχνει άσχημο. Χωρίστε τις τούφες που επιθυμείτε να κόψετε σε δύο ή τρία λεπτά, οριζόντια layers, ξεκινώντας από το κάτω μέρος.

Shutterstock
Shutterstock

5 κρατήστε το ψαλίδι προς τα πάνω

Αν θέλετε να τριμάρετε τις αφέλειες σας, όσο κι αν επιθυμείτε να το κάνετε με μια οριζόντια κίνηση του ψαλιδιού, είναι λάθος. Κρατήστε το ψαλίδι κάθετα και με πολύ μικρές ψαλιδιές κόψτε τις ακρούλες που έχουν μακρύνει. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε και δεύτερη ή τρίτη φορά μέχρι να έχετε το επιθυμητό μήκος.

Αν τις δημιουργείτε για πρώτη φορά, μπορείτε να κάνετε μια πρώτη, οριζόντια ψαλιδιά σε ένα αρκετά μεγαλύτερο μήκος από το επιθυμητό και στην συνέχεια, μόνο, επαναλαμβάνω μόνο μικρές, κάθετες ψαλιδιές.

6 Ξεκινήστε με μακριές αφέλειες

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότερες όταν κόβουν αφέλειες μόνες τους είναι πως κόβουν τα μαλλιά πολύ κοντά, πολύ γρήγορα. Ο σωστός τρόπος είναι να ξεκινήσετε από ένα μήκος στο ύψος της μύτης και αφού δείτε πως αντιδρούν τα μαλλιά, να κόβετε πιο κοντά πάντα με κάθετες, μικρές ψαλιδιές, μέχρι να φτάσετε στο μήκος που θέλετε.

Αφού κόψετε το πρώτο layer, χρησιμοποιήστε το σαν οδηγό για να τριμάρετε και το δεύτερο και τέλος, ανακατέψτε τα.

Αυτό ήταν! Οι αφέλειες σου είναι τέλειες και τις έκοψες μόνη σου σαν ειδικός. Αν όμως ακόμα αισθάνεσαι άγχος και μόνο που το σκέφτεσαι τρέμει το χέρι σου, χαλάρωσε και δες το βίντεο που θα σε βοηθήσει.