shutterstock
shutterstock
25|12|2017 14:00
SHARE
ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Ένας hair stylist λέει τι πρέπει να κάνεις αν δεν θέλεις να χάνεις μαλλιά στο λούσιμο


Ο σωστός τρόπος να λούζεσαι αν θέλεις να μειώσεις την τριχόπτωση. 

Η ώρα του μπάνιου. Απολαυστική στιγμή.

Χαλάρωση, ζεστασιά, το νερό που κυλάει στην πλάτη κάνοντας ένα απαλό μασάζ, ξεκούραση, χρόνος με τον εαυτό μας και τις σκέψεις μας και τρίχες. Τρίχες που φεύγουν από τα μαλλιά μας κατά διάρκεια του λουσίματος και μένουν στο χέρι, στο σιφόνι της μπανιέρας (ή και κολλημένες στον τοίχο). Θλίψη. Γιατί να χάνετε τόσα μαλλιά κάθε φορά που κάνετε μπάνιο; Τι πάει λάθος;

Ακόμα κι αν δεν υπάρχει ορμονικό πρόβλημα ή έλλειψη κάποιας βιταμίνης, είναι προφανές ότι όλοι οι άνθρωποι χάνουν ημερησίως κάποια ποσότητα από τρίχες (το φυσιολογικό είναι γύρω στις 100).  

Ίσως κατά τη διάρκεια του λουσίματος τα πράγματα να επιδεινώνονται επειδή μπαίνει στη μέση και το γεγονός ότι τα μαλλιά, βρεγμένα, είναι πιο επιρρεπή στο να σχηματίσουν κόμπους που είναι δύσκολο να ξεμπλεχτούν. Σε κάθε περίπτωση, αν νιώθετε ότι χάνετε αρκετά μαλλιά κάθε φορά που λούζεστε, να τι μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε το φαινόμενο. 

Η τριχόπτωση που βιώνετε έχει να κάνει με τον τρόπο που πλένετε τα μαλλιά σας. Όπως συμβουλεύει ο hair stylist, Lars Skjoth, αποφεύγοντας το έντονο και άτσαλό «τρίψιμο», μπορείτε να δείτε σημαντική βελτίωση στην ποσότητα μαλλιών που χάνετε. Μάλιστα προτείνει μια πρωτότυπη τεχνική.

Διαβάστε επίσης: 6 πράγματα που κάνουν τα μαλλιά σου λιπαρά (και δεν είναι ο ιδρώτας)

 

Ο γκουρού μαλλιών υποστηρίζει τη μέθοδο του κοντίσιονερ πριν το σαμπουάν η οποία, μάλιστα, τελευταία, συζητιέται έντονα αφού, όπως συνιστούν οι ειδικοί, αποτρέπει τα μαλλιά από το να γίνουν υπερβολικά ξηρά. Αυτή είναι η παραλλαγή που προτείνει ο Skjoth. 

Ξεκινήστε βάζοντας κοντίσιονερ στις άκρες των μαλλιών σας. Ωραία, πάει αυτό. Συνεχίστε με το σαμπουάν και φροντίστε να βάλετε αποκλειστικά και μόνο στο τριχωτό της κεφαλής σας (και όχι κατά μήκος όλων των μαλλιών). Συνεχίστε κάνοντας ένα μίνι και απαλό μασάζ πάνω σε αυτό με κυκλικές κινήσεις. Υπέροχα. Ξεπλύνετε, αλλά μόνο το σαμπουάν κρατώντας τα υπόλοιπα μαλλιά σας μέσα στη χούφτα σας. Όταν το σαμπουάν έχει φύγει από το τριχωτό της κεφαλής σας, τότε ξεβγάλετε και το κοντίσιονερ.

Σας ακούγεται κάπως περίπλοκο; Το ξέρουμε. Αξίζει όμως τον κόπο. Σύμφωνα με τον Skjoth (μα τι όνομα κι αυτό), αυτή η μέθοδος βοηθά ώστε τα μαλλιά να μην μπλεχτούν ενώ παράλληλα, με αυτό τον τρόπο, αποφεύγεται η έντονη τριβή στην οποία -εν μέρει- οφείλεται η τριχόπτωση. 

Οκ, ίσως σας πάρει κάποια λουσίματα μέχρι να το συνηθίσετε, αλλά, στην τελική, θα δείτε διαφορά. 

Διαβάστε επίσηςΤο βασικό λάθος που κάνεις στο λούσιμο και δεν καθαρίζεις σωστά τα μαλλιά σου