Luna Rossa: Σε αυτό το αρχοντικό στην Καλλιθέα μπορείς να δειπνήσεις πριβέ | 0 bovary.gr
Luna Rossa: Σε αυτό το αρχοντικό στην Καλλιθέα μπορείς να δειπνήσεις πριβέ | 0 bovary.gr
07|01|2018 16:26
SHARE
LUNNA ROSSA

Luna Rossa: Σε αυτό το αρχοντικό στην Καλλιθέα μπορείς να δειπνήσεις πριβέ


Σε μία παλιά μονοκατοικία, η οποία ανακαινίστηκε πλήρως, στεγάζεται ένα πρωτότυπο ιταλικό εστιατόριο, το Luna Rossa.

Ατμόσφαιρα που παραπέμπει στο Arte Povera της δεκαετίας του ’60 με πολυελαίους, ξύλινα έπιπλα και σκουρόχρωμα τραπέζια, το εστιατόριο της κυρίας Ματσαρίδου δημιουργεί μια οικειότητα, που θα σας κάνει να νιώσετε σαν το σπίτι σας, ή για να είμαστε πιο ακριβείς σαν το αρχοντικό σπίτι που όλοι θα θέλαμε. 

Για την ιστορία, αξίζει να ξέρετε ότι είναι το πρώτο ιταλικό εστιατόριο που μπήκε στον οδηγό Michelin το 2007, κι επίσης είναι το πρώτο εστιατόριο που έφερε τρούφα στην Ελλάδα.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι εδώ μπορείτε να γευματίσετε πριβέ. 

Τρεις αίθουσες με τραπεζαρίες, η Prive, η Wine Club και η Cantinella, φιλοξενούν από δύο έως δεκαέξι άτομα και σας προσφέρουν την ιδιωτικότητα που χρειάζεστε: η Prive ενδείκνυται για μια οικογενειακή στιγμή, για ένα εορταστικό δείπνο γενέθλιων με τους αγαπημένους σας φίλους ή για ένα μεγάλο επαγγελματικό γεύμα. 

Αν πάλι έχετε ρομαντική διάθεση και θέλετε να απολαύσετε μια ξεχωριστή βραδιά με το ταίρι σας, τότε προτιμήστε την Wine Club, που φιλοξενεί μικρότερο αριθμό ατόμων. Τέλος, η Cantinella είναι ιδανική για μια χαλαρή έξοδο με φίλους ή συναδέλφους. Η συγκεκριμένη μπορεί να φιλοξενεί αρκετά άτομα, αφού πολλές φορές τα τραπέζια της έχουν ενωθεί σε για ένα μοναστηριακό τύπου γεύμα.  

Τις Κυριακές το εστιατόριο μένει ανοιχτό από τις 13:00 έως τις 16:00, προσφέροντας τη δυνατότητα για οικογενειακά γεύματα όπως παλιά, που μαζευόμασταν όλοι γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι και το φαγητό ήταν ένας τρόπος επικοινωνίας. 

Τις υπόλοιπες μέρες  είναι ανοικτό από Τετάρτη έως Σάββατο από τις 19:30  έως τις 23:30, αλλά να ξέρετε πως είναι απαραίτητο να έχετε κάνει κράτηση εξαιτίας των περιορισμένων θέσεων.

Η κουζίνα φυσικά είναι ιταλική και μεσογειακή. Κατά τη διάρκεια του χρόνου, το μενού ποικίλλει και εναρμονίζεται με εποχιακά προϊόντα,  άριστης ποιότητας ελληνικά κρέατα και λιχουδιές από την γειτονική μας χώρα, όπως φρέσκιες μαύρες τρούφες της Norcia και λευκές της Alba, φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι από το Abetone κι άλλα εκλεκτά εδέσματα  που διαλέγει με προσοχή ο σεφ Ντανίλο Πετρίνι.

Η ποιότητα των πρώτων υλών παντρεύονται με την φιλοσοφία του Slow Food και το αποτέλεσμα είναι γαστρονομικές απολαύσεις, πρωτοποριακές ιδέες , καθώς και παραδοσιακές συνταγές υψηλού επιπέδου, αξιοποιούν τόσο  τα τοπικά προϊόντα, όσο και τα ιταλικά.

Ο κατάλογος χωρίζεται στο Menu A la carte και στο σπέσιαλ μενού τρούφας. Στο πρώτο μπορείτε να δοκιμάσετε από ορεκτικά: καπρέζε με βουβαλίσια μοτσαρέλα, μια εξαιρετική ποικιλία αλλαντικών, ή προσούτο Πάρμας παλαιωμένο που δεν μοιάζει  σε τίποτα με αυτά της αγοράς. Τώρα από ζυμαρικά θα βρείτε φετουτσίνι με τυρί και πιπέρι, αλλά και δυο παραδοσιακές γεύσεις: καρμπονάρα και αματριτσιάνα, που εδώ απογειώνονται. 

Για όσους προτιμούν τις πιο γκουρμέ συνταγές, το ταλλιολίνι με λεμόνι και τραγανιστό σπεκ, το σπαγκεττόνι με πικάντικα με κρεμμύδι και πεκορίνο Ρώμης, ή τα σακουλάκια ζύμης με προσούτο, μασκαρπόνε και αρωματικά βότανα είναι εξαιρετικές επιλογές.

Στα κυρίως ξεχωρίζουν η ταλιάτα μόσχου με μανιτάρια του δάσους και το φιλέτο Μπίσμαρκ με κορυφή αυγού ποσέ, ενώ πολύ καλή είναι και η λεπτή φέτα μόσχου σε σάλτσα λεμονιού, ή με  προσούτο σε σάλτσα από λευκό κρασί και  φασκόμηλο. 

Στο μενού τρούφας, μπορείτε να βρείτε καρπάτσιο ή ταρτάρ μοσχαρίσιο, συκώτι χήνας, φυσικά ριζότο, ένα υπέροχο φιλέτο μοσχαρίσιο με κορυφή αυγού, αλλά και  χειροποίητα ραβιόλια. Μπορείτε να επιλέξετε τα πιάτα σας με μαύρη ή λευκή τρούφα, η οποία, όμως, είναι διαθέσιμη μόνο κατόπιν παραγγελίας και διαφέρει στη τιμή. 

Η διαφορά της λευκής από τη μαύρη, είναι πως η πρώτη μαγειρεύεται ωμή σε μικρές ποσότητες και είναι εφάμιλλη των μυρωδικών, έχει ένα λεπτό άρωμα τελείως ξεχωριστό , γι΄αυτό είναι αρκετά σπάνια και η τιμή της φτάνει στην αγορά έως ακόμη και τα 2000 € το κιλό.

Για επιδόρπιο, θα επιλέξετε κάποια από τα γλυκά ημέρας που σερβίρονται σε καρότσι, όπως τιραμισού, μιλφέιγ με κρέμα λεμονιού ή προφιτερόλ. Η λίστα των κρασιών του Luna Rossa είναι αποτέλεσμα μιας προσεγμένης και βαθιάς έρευνας του Ιταλικού, Γαλλικού και Ελληνικού αμπελώνα και χαρακτηρίστηκε από τον Οδηγό Michelin ως «ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα», πράγμα που για τους γνώστες σημαίνει πολλά. 

Ο κατάλογος διαθέτει κρασιά μικρών και πολύ μεγάλων παραγωγών που συνθέτουν την ιστορία του κρασιού και το μέλλον του. Συνολικά, στο κελάρι του θα βρείτε γύρω στις πεντακόσιες ετικέτες, διαφορετικών αμπελώνων και χρονολογιών, κάποιες από τα οποίες θεωρούνται κορυφαίες στην παγκόσμια οινολογία. Όλα τα μπουκάλια φυλάσσονται με αξιοζήλευτη αγάπη στους τελευταίας τεχνολογίας συντηρητές της I.P. Industrie Italia, με θερμοστάτες και υγραντήρες ελεγχόμενους ηλεκτρονικά, κι έτσι διατηρούν τη μοναδικότητά της γεύση τους. 

Ο Sommelier Αλεσσάντρο Πετρίνι, πατέρας του σεφ, θα σας κατατοπίσει σχετικά και θα επιλέξει για εσάς το κατάλληλο κρασί για να συνοδεύσετε το κάθε πιάτο σας. 

 Τιμή: Συνοδεία εμφιαλωμένου κρασιού, περί τα 40-60€/ άτομο.

Luna Rossa

Σωκράτους 213 (όπισθεν Media Markt), Καλλιθέα, 

21 0942 3777