Στον Πρίγκιπα των Εξαρχείων θα φας αρχοντικά τα καλύτερα κεμπάπ Φλωρίνης | 0 bovary.gr
Στον Πρίγκιπα των Εξαρχείων θα φας αρχοντικά τα καλύτερα κεμπάπ Φλωρίνης | 0 bovary.gr
10|01|2018 10:22
SHARE
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

Στον Πρίγκιπα των Εξαρχείων θα φας αρχοντικά τα καλύτερα κεμπάπ Φλωρίνης


Σουβλάκια υπάρχουν πολλά κι ακόμα περισσότερα σουβλατζίδικα, κανένα όμως δεν είναι σαν τον Πρίγκιπα των Εξαρχείων, που  διαθέτει μοναδικές και σπάνιες γεύσεις, δίνοντας στο street food μια  απόλυτα γκουρμέ διάσταση. 

Ο ιδιοκτήτης του, Κώστας Χριστάκης, που κατάγεται από την Φλώρινα με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της εστίασης, είχε ως στόχο, όπως μου λέει «ένα μαγαζί με street food που να δίνει την ποιότητα των φαγητών που έχει ένα πεντάστερο εστιατόριο. Γι’ αυτό διαλέγω μόνος μου όλα τα κρέατα και τις πρώτες ύλες που βάζω στο μαγαζί».

Ο χώρος, παραδοσιακός με μοντέρνες πινελιές, και ζωντανά χρώματα δημιουργεί μια άνετη, παρεΐστικη ατμόσφαιρα που συμπληρώνεται από το ευγενικό προσωπικό του μαγαζιού.

Η απόλαυση, βέβαια, κορυφώνεται, όταν θα πάρετε στα χέρια σας τον κατάλογο!

Εδώ θα βρείτε καλαμάκια βουβαλίσια, καλαμάκια προβατίνας, ή μαύρου χοίρου, πέρα από τα κλασικά που έχουν όλα τα ψητοπωλεία, αλλά και μπιφτεκάκια από βουβαλίσια κιμά 100% που ζυμώνονται με βουβαλίσιο γάλα. 

Όλα τα κρέατα μπορείτε να παραγγείλετε σκέτα, σε πίτα, ή και σε σάντουιτς.

Ο Κώστας προμηθεύεται τα κρέατα αποκλειστικά από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς: τα βουβάλια έρχονται από την Κερκίνη, ο μαύρος χοίρος  από τις Πρέσπες, η προβατίνα από τον Τύρναβο, ενώ στον κατάλογο θα βρείτε και τα εκλεκτά λουκάνικα Τζουμαγιάς από τις Σέρρες, που παρασκευάζονται στο  συγκεκριμένο χωριό.

Περιέχουν ελληνικό χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, από τον εύφορο κάμπο των Σερρών, το οποίο αναμειγνύεται με βότανα της ελληνικής φύσης και μπαχαρικά και στη συνέχεια ωριμάζει σε ειδικό περιβάλλον για αρκετές ώρες!  

Φυσικά το must του μαγαζιού είναι τα κεμπεπακιά Φλωρίνης, το παραδοσιακό πιάτο της περιοχής. 

Αυτά διαφέρουν από τα γνωστά ανατολίτικα, γιατί είναι πολύ μικρά και δεν φτιάχνονται από αρνίσιο κιμά, άλλα από χοιρινό, μοσχαρίσιο και λίγο πρόβειο κιμά  και σερβίρονται με μουστάρδα και μπούκοβο.

Η συνταγή χρονολογείται πριν από την τούρκικη κατάληψη και παρόλο που η ονομασία τους προέρχεται από τη λέξη «kebap» που σημαίνει «ψητό κρέας» στα τούρκικα, η καταγωγή του πιάτου, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, κρατάει από τα Βαλκάνια, όπου είναι γνωστό με διάφορα ονόματα.

Ο κάθε ταβερνιάρης στη Φλώρινα έχει τη δική του συνταγή, ο Κώστας, όμως, παίρνει τα κεμπαπάκια του από την οικογένεια Γάστη, που εδώ και ενενήντα ολόκληρα χρόνια  έχει παράδοση στην εμπορία και επεξεργασία κρέατος.

Επειδή, μάλλον, έχετε μπει ήδη σε πειρασμό και δεν ξέρετε από πού να πρωτοξεκινήσετε, η καλύτερη λύση για να μάθετε τα μυστικά της κουζίνας του Πρίγκιπα είναι να παραγγείλετε μια από τις ποικιλίες του  και να τα δοκιμάσετε όλα.

Φυσικά ένα κλασικό street food μαγαζί δεν θα μπορούσε να εξαιρέσει από τον κατάλογό του τα burgers. 

Ζουμερά μπιφτέκια από βουβαλίσιο κιμά 100%, είτε ανάμεικτο ζυμωμένο με βουβαλίσιο γάλα, δίνουν μια υπέροχη ελληνική νότα στο δημοφιλές αμερικάνικο πιάτο. Αν αγαπάτε τις πικάντικες γεύσεις, προτιμήστε το burger Βαλκάνιων με τυρί τσένταρ, μπέικον, καυτερό άιβαρ, ντομάτα, κρεμμύδι και μπούκοβο καυτερό, ενώ αν ανήκετε στους χορτοφάγους  μπορείτε να διαλέξετε αυτό με το μπιφτέκι λαχανικών.

Επίσης, πρέπει να δοκιμάσετε απαραιτήτως πιπεριές Φλωρίνης, που τις φτιάχνει η μητέρα του Κώστα και τους τις στέλνει από την πατρίδα, μαζί με τη φημισμένη σάλτσα άιβαρ , που γίνεται πραγματικά  ανάρπαστη κι  αποτελείται από αλεσμένη πιπέρια Φλωρίνης και λίγη μελιτζάνα (μπορείτε να την παραγγείλετε καυτερή ή γλυκιά).

Σύντομα- δηλαδή μέσα στις επόμενες μέρες, όπως μου λένε- στο μενού προστίθενται πέστροφα, χέλι και σκουμπρί καπνιστά, από την Ήπειρο τα όποια μπορείτε να παραγγείλετε σκέτα, σε πίτα, ή σε σάντουιτς, όπως και τα υπόλοιπα εδέσματα του μαγαζιού.

Αν πάντως περάσετε από το μαγαζί , μην παραλείψετε να πιείτε το καλύτερο τσίπουρο του κόσμου όπως ισχυρίζεται ο  Κώστας  που το φτιάχνει ο πατέρας του κολλητού του φίλου στα Γιαννιτσά. Πολύ καλά όμως είναι και τα κρασιά του: σε λευκό θα βρείτε μοσχάτο από τον Τύρναβο και σε  κόκκινο ξινόμαυρο με Merlot από το Αμύνταιο Φλωρίνης.

Αν πάλι απέχετε από το αλκοόλ, συνοδεύστε το γεύμα σας με ξινό νερό Φλωρίνης.

 Στο τέλος, αν τα καταφέρετε, αφήστε λίγο  χώρο για να  δοκιμάσετε τον χειροποίητο κορμό σοκολάτας, που έχει μέσα και λίγο τσίπουρο, κάνοντάς τον να διαφέρει από όλους τους άλλους.

 Τιμή: 6- 7 ευρώ χωρίς ποτό, ανά άτομο.

Χαριλάου Τρικούπη 23, Εξάρχεια, 211 4050070

Ωράριο Λειτουργίας: 12.00-24.00, Διανομή: 13.00-23.30, Κυριακή κλειστά

www.prigkipas.gr, Fb: @Prigkipas.Exarcheia