Facebook
Facebook
10|02|2018 19:00
SHARE
WOOWOO

Woowoo: Ενα ασιατικό δάσος στην καρδιά του Κολωνακίου


Το Woo woo είναι το ολοκαίνουργιο PAN –ASIAN spot στην καρδιά του Κολωνακίου, στη διασταύρωση των οδών Πλουτάρχου και Πατριάρχου Ιωακείμ, για το οποίο ήδη μιλάει όλη η Αθήνα.

«Woowoo»-, στη γλώσσα των Μανδαρίνων είναι μια λέξη για τον μάγο της φυλής, ενώ στα αγγλικά, είναι το επιφώνημα που δηλώνει έκπληξη ή θαυμασμό. Πράγματι, το νέο δημιούργημα των Γιάννη Μωράκη και Τάκη Διδασκάλου, που στεγάζεται εκεί που παλιότερα βρισκόταν ο χώρος του live stage «Cabaret»  θα σας κερδίσει καταρχάς με την εντυπωσιακή του διακόσμηση, που θα σας μεταφέρει στην άγρια φύση της Ασίας και την έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Παντελούκας της GJP Design & Construction. Μπαίνοντας, θα χαζέψετε τις ζωγραφισμένες στο χέρι λεοπαρδάλεις στους τοίχους. Συνεχίστε στο εξωτικό εσωτερικό, όπου το ξύλο και το μάρμαρο να επικρατούν παντού, ενώ οι minimal λεπτομέρειες και οι γεωμετρικές κατασκευές με τομές παραπέμπουν σε φυσικούς κορμούς δένδρου. Στα highlights είναι η επιβλητική οροφή, διακοσμημένη με ασύμμετρα, φωτιζόμενα bamboo, αλλά και οι υπέροχοι αναπαυτικότατοι βεραμάν καναπέδες.

Η φιλοσοφία του Woowoo βασίζεται σε παραδοσιακές ασιατικές τεχνικές μαγειρικής που συνδυάζονται με βότανα, μπαχαρικά και φρέσκα υλικά, μερικά από τα οποία εισάγονται από την Ασία, συνθέτοντας αυθεντικές ασιατικές γεύσεις.

Το μενού, που επιμελείται ο πάντα δημιουργικός Σταμάτης Σκριάπας περιλαμβάνει πιάτα απ’ όλη την Ασία, με έμφαση στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα και την Ταϊλάνδη, που παρουσιάζονται σε μία πιο μοντέρνα εκδοχή της παραδοσιακής κουζίνας.

Ξεκινήστε το δείπνο σας- το εστιατόριο ανοίγει από τις 20:00-  με πολύ ιδιαίτερα ορεκτικά, που δύσκολα μπορείτε να βρείτε σε ανάλογα ασιατικά εστιατόρια. Δοκιμάστε τα φασόλια σόγιας µε θαλασσινό αλάτι maldon, ή τα bao buns με καραµελωµένη χοιρινή πανσέτα, ενώ οι πιο κλασικοί μπορούν να επιλέξουν μια ποικιλία από χειροποίητα ντάµπλινγκ

Στα κυρίως πιάτα θα βρείτε ένα εκπληκτικό μοσχάρι τατάκι µε ντρέσινγκ λεµονόχορτου, φιλέτο κοτόπουλο σε γλυκόξινη σως, καραµελωµένα χοιρινά γλυκόξινα παϊδάκια, ενώ ένα από τα πιο δυνατά πιάτα του μαγαζιού είναι αναμφίβολα το Black angus rib-eye µε πόνζου σος.

Πολύ καλά είναι και τα νουντλς µε µοσχάρι, σως στρειδιού και πιπέρι σετσουάν, τα μαριναρισµένα παϊδάκια αρνιού σε Korean-style σως.

Οι λάτρεις των θαλασσινών μπορούν να επιλέξουν το λαβράκι ατµού µε λαχανικά και µανιτάρια, που είναι εξαιρετικά υγιεινό και κατάλληλο για όσους κάνουν διατροφή, το σεβίτσε µε γαρίδες, αστακό και µάνγκο, ή το τραγανό καλαµάρι  τεµπούρα µε κρεµώδη πόνζου σος.

Για επιδόρπιο έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε σπρινγκ ρολ σοκολάτας µε σος φρούτα του δάσους και ανανά, μια λαχταριστή κρέµα από ιαπωνικό κίτρο και τραγανού κόκκου από καρπό του κακάο, ή μια πολύ ελαφριά Crème Brulee λεµονόχορτου.

Στην κάβα θα βρείτε ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, ενώ υπάρχει και μια λίστα με επτά signature cocktails που έχει ετοιμάσει για εσάς ο Σπύρος Κερκύρας. 

Ξεχωρίσαμε το «BE MY SLAVE», με Roe & Co Iris Whiskey, BlackBerries, Fresh Yuzu, Lime Oleosaccharum, Pear Liqueur και  Cranberry Bitter’s, αλλά και το πιο γλυκό «SMOKY PINΕ», με Don Julio Reposado Tequila, Falernum,Mahinaλικερ καρύδας, σιρόπι ανανά, μαύρο αλάτι και υγρές φλοίδες καρύδας.

Βασική φιλοσοφία, όμως, των ιδιοκτητών είναι να γίνει το Woowoo ένας χώρος όπου η γαστρονομία συναντάει τη διασκέδαση, γι’ αυτό  δίνουν βάση στις μουσικές επιλογές, που θα σας συνοδευολυν καθ’ όλη τη διάρκεια, ενώ υπάρχει και live act  από τον ταλαντούχο Αντώνη Domino, που ερμηνεύει γνωστά κομμάτια της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Πατριάρχου Ιωακείμ 43 , Κολωνάκι , 210 7245 451

TAGS