Spit Jack: Στη νέα rotisserie στο Σύνταγμα θα φας την πιο -εθιστική- crispy πάπια στην πόλη  | 0 bovary.gr
Spit Jack: Στη νέα rotisserie στο Σύνταγμα θα φας την πιο -εθιστική- crispy πάπια στην πόλη | 0 bovary.gr
01|03|2018 13:29
SHARE
SPIT JACK

Spit Jack: Στη νέα rotisserie στο Σύνταγμα θα φας την πιο -εθιστική- crispy πάπια στην πόλη


Σε ένα μικρό στενάκι στο Σύνταγμα, στην οδό Σκούφου, ο Γιώργος Μελισσάρης, ο Γιώργος Κανελλόπουλος και ο Γιάννης Μωράκης έστησαν το νέο τους εστιατόριο, μια μοντέρνα rotisserie, όπου θα απολαύσετε πάπιες, πορκέτες και κοτόπουλα στη σούβλα. 

Το όνομά της είναι Spit Jack και σύμφωνα με κάποιες φήμες, ο Jack ήταν ένας μερακλής ψήστης που εφηύρε το σύστημα που περιστρέφει μηχανικά τη σούβλα.  

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι spit (σούβλα) Jack λεγόταν ο βοηθός του ψήστη, που με υπομονή γύριζε τη σούβλα προκειμένου να ψηθούν σωστά μεγάλα κομμάτια κρέατος. 

Οι τρεις ιδιοκτήτες, ταξιδεύοντας και βλέποντας διάφορα εστιατόρια ανά τον κόσμο, αποφάσισαν, όπως μου λένε, να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο που δεν υπήρχε στην Ελλάδα, οπότε πήραν την απόφαση να μας συστήσουν την κουλτούρα της rotisserie.

Design & Construction
Design & Construction

Μπαίνοντας στο μικρό καλαίσθητο εστιατόριο, που τη διακόσμησή του έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Παντελούκας, θα δειπνήσετε με όλους τους μεγάλους σταρ αφού τα αρτιστίκ πορτρέτα τους κοσμούν τους τοίχους.

Η Μέριλιν, o Ντέιβιντ Μπάουι, ο Έλβις, η Τζάκι Κένεντι, η Όντρει Χέμπορν είναι εδώ και θα σας κρατήσουν παρέα.

Μάλιστα το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι ότι τα σώματά τους καλύπτονται από τατουάζ, γιατί τα παιδιά ήθελαν να δώσουν στο μαγαζί το ύφος ενός παλιού τατουαζάδικου.

Design & Construction
Design & Construction

Καθίστε στα χαριτωμένα ξύλινα τραπέζια για δυο υπό το ημίφως των κεριών ή στη μικρή μπάρα και χαζέψτε τις σούβλες που γυρνάνε, ενώ περιμένετε την παραγγελία σας.

Το μενού υπογράφει ο ταλαντούχος σεφ Μιχάλης Μερζένης, που γνωρίσαμε από το Dry & Raw του Στράτου Δρακούλη.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα πλατό με μισό κοτόπουλο, μισή crispy πάπια με τραγανή πέτσα και μια ξεκοκαλισμένη πορκέτα 400 γραμμαρίων.  

Design & Construction
Design & Construction

Η διαδικασία μαριναρίσματος της πάπιας κρατάει τρεις μέρες: στην αρχή την φουσκώνουν, μετά την βράζουν με ένα μείγμα και στη συνέχεια την στεγνώνουν για πολλές ώρες προκειμένου να γίνει τραγανή. 

Η πορκέτα, επίσης, γεμίζεται με αρωματικά, πορτοκάλι και μουστάρδα. Υπάρχουν, επίσης, πέντε sauce για να συνοδέψετε το κρέας σας-  εξαιρετική είναι η χειροποίητη Jack Daniels με λάδι τρούφας, αυτή με τη μουστάρδα και το κονιάκ, η κλασική μπάρμπεκιου με ανανά, αλλά και η gravy που τη φτιάχνουν από τους ζωμούς των ψημένων κρεάτων.

Αν θέλετε, πάντως, και τα τρία κρέατα, μπορείτε να τα παραγγείλετε και σε σάντουιτς ή σε μπριός και να τα φάτε στο χέρι. 

Τα συνοδευτικά είναι πουρές πατάτας με horseradish ή με λάδι τρούφας, baby πατάτες που ψήνονται μέσα στη rotisserie και σε αυτές προστίθενται αρωματικά και το τέλειο ψητό καλαμπόκι με βούτυρο, μέλι, πιπέρι togarasai και ξύσμα lime. 

Από σαλάτες, αξίζει να δοκιμάσετε την chopped salad -μοιάζει λίγο με την Coleslaw- που περιλαμβάνει λάχανο, καρότο, iceberg, jalapeno και ψιλοκομμένο crispy κρεμμυδάκι. 

Υπάρχει, ακόμη, μία με κινόα, κουρκουμά, αγγούρι και γλυκό κουταλιού περγαμόντο, αλλά και μια κρύα με noodles, ανανά, αγγούρι, lime, κρεμμύδι, και κόλιανδρο.

 Σε λίγο θα προστεθούν και κάποια πιάτα ημέρας, όπως πικάνια και μοσχάρι.

Στην κάβα θα βρείτε βαρελίσια μπίρα και τέσσερις ετικέτες κρασιού από Έλληνες παραγωγούς, ενώ για επιδόρπιο σας περιμένει ένα κλασικό σορμπέ μάνγκο και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης με μπράουνι, το οποίο, όμως, θα ανανεώνεται συχνά.

Σκούφου 10, Σύνταγμα,  210 3316003

 Tιμή: €15 το άτομο  

Το κατάστημα είναι ανοιχτό από τη 13:00 έως τις 00:00, ενώ την Κυριακή παραμένει κλειστό.