Zampano: Σε αυτό το στέκι στου Ψυρρή μαζεύονται οι καλλιτέχνες | 0 bovary.gr
Zampano: Σε αυτό το στέκι στου Ψυρρή μαζεύονται οι καλλιτέχνες | 0 bovary.gr
12|03|2018 10:00
SHARE
ZAMPANO

Zampano: Σε αυτό το στέκι στου Ψυρρή μαζεύονται οι καλλιτέχνες


To Zampano είναι μια από τις ενδιαφέρουσες γωνιές στην καλλιτεχνική οδό Σαρρή στου Ψυρρή, όπου βρίσκονται και πάρα πολλα θέατρα, γι ' αυτό και συχνά στα τραπέζια του θα δείτε καλλιτέχνες και φιλότεχνους.

Εμπνευσμένο από τον ομώνυμο ήρωα του Fellini στο «La Strada», που τον έπαιζε ο Άντονι Κουίν, ο χώρος μοιάζει ιδανικός για τους ακροβάτες των γεύσεων. 

Στην πραγματικότητα, σε αυτό το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο στεγάζεται το εστιατόριο του City Circus Athens, που δημιουργήθηκε το 2012 από τον Δημοσθένη Μισεντζή και τον Επαμεινώνδα Σκορπιδέα και σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε ένα από το πιο περιζήτητα hostel της πόλης. 

Το Zampano έχουν σχεδιάσει τα Σικελιανά αδέλφια Maurizio και Guiseppe Alito με την ομάδα του City Circus, παντρεύοντας την αισθητική της αστικής κομψότητας και του industrial με vintage στοιχεία του Belle Epoque. 

Μάλιστα στον επάνω όροφο θα βρείτε κι ένα φωτογραφικό θάλαμο με όλα τα εξαρτήματα αλλά και θεατρικά αξεσουάρ για να απαθανατίσετε την έξοδό σας με απόλυτα κινηματογραφικό τρόπο. 

Στο ισόγειο, τώρα, τα ξύλινα τραπεζάκια, το μπαρ από πράσινο μάρμαρο Τήνου και το ψυγείο- βιτρίνα με τα αλλαντικά και τα τυριά μάς ταξιδεύουν στο χρόνο.

Να ξέρετε, όμως, ότι εδώ το κάπνισμα απαγορεύεται, οπότε αν θέλετε να κάνετε το τσιγαράκι σας, πρέπει να βγείτε στις μαρμάρινες σκάλες.

Η δημιουργική Ελληνική κουζίνα του Zampano που επιμελείται η σεφ Χρύσα Κατάκη είναι βασισμένη σε φρέσκες εποχιακές πρώτες ύλες από ελληνικά ντόπια προϊόντα, που  οι ιδιοκτήτες προμηθεύονται από όλη τη χώρα, ενώ ποικιλίες εκλεκτών ελληνικών τυριών και αλλαντικών, συνοδεύουν την πληθωρική λίστα κρασιών από όλη την Ελλάδα. 

Υπάρχουν δύο μενού, ένα για το μεσημέρι κι ένα για το βράδυ, πολλά, όμως, από τα πιάτα θα τα βρείτε και στους δυο καταλόγους. Ξεκινήστε  το γεύμα σας με μια σαλάτα που συνδυάζει σπανάκι, σέσκουλο και ρόκα, φλοίδες από κατσικίσιο τυρί Νάουσας, λεπτοκομμένο κολοκυθάκι, καπνιστά αμύγδαλα και dressing λεμονιού. 

Πολύ καλή είναι κι αυτή με τα φασόλια τσαουλιά, kale, αρακά και πίκλα κρεμμυδιού σε ντρέσινγκ μουστάρδας Dijon.

Από τα ορεκτικά ξεχωρίζουν τα κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κιμά με σως γιαουρτιού, τα  ελαφρώς πικάντικα ρολά σπετζοφάι με λουκάνικα και πιπεριές σε φύλλο που συνοδεύονται από  σως γιαουρτιού και μέντας με μαρμελάδα ντομάτας, αλλά και ο καβουρμάς με κόκκινο λάχανο, πράσινο μήλο και μπαλσάμικο. 

Ιδιαίτερη είναι και η χυλωμένη ρεβιθάδα του Μούρτζινου, που ψήνεται στη γάστρα, αρωματισμένη με δεντρολίβανο και σύγκλινο Μάνης.

Υπάρχουν και τέσσερις επιλογές από burger, με μοσχαρίσιο κιμά όπως αυτό με το κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια και  μαγιονέζα, ή το εξίσου χορταστικό με  μπέικον και τηγανητό αυγό.

Από τα κυρίως, μας κέρδισε το ρολό μπούτι κοτόπουλο γεμιστό με σουτζούκι Καππαδοκίας, που έρχεται με πλιγούρι και ροζ σάλτσα γιαουρτιού με καυτερή πιπεριά, το ελληνικού στυλ κριθαρότο με σιγοψημένο μοσχάρι στο φούρνο και ξηρό ανθότυρο, οι σπιτικές χυλοπίτες δικής τους παρασκευής με μοσχαρίσιο κιμά, το Rib eye μοσχάρι με πατάτες φούρνου ή το κατσικάκι.

Για τους χορτοφάγους και τους vegan υπάρχουν ειδικά πιάτα, όπως το ριζότο με τρία είδη  μανιταριών, θυμάρι και παρμεζάνα. 

Μια από τις νέες γευστικές αξίες του μενού είναι η πικάνια με πατάτες φούρνου, δεντρολίβανο και καπνιστό άνθος αλατιού, που αξίζει να την δοκιμάσετε. Από επιδόρπια, θα βρείτε τέσσερα γλύκα το πρωί και τέσσερα το βράδυ, όπως cinnamon roll που σερβίρεται με μια μπάλα παγωτό, Lemon pie με παγωτό μαστίχα, ένα κέικ σοκολάτας αμυγδάλου, ενώ πολύ καλό είναι και το cheesecake κολοκύθας.

Το βράδυ θα βρείτε κρέμα σοκολάτας που πικρίζει κάπως, με φιλέτα πορτοκαλιού και μαρέγκα κακάο, μια πανακότα με βύσσινο, cheesecake με ανθότυρο, ξινομυζήθρα και σουηδική μαρμελάδα βερίκοκου.

Ο κατάλογος των κρασιών περιλαμβάνει εξήντα ετικέτες  από ελληνικούς αμπελώνες, που τις έχει επιλέξει ο Στέργιος Τεκερίδης -σιγά σιγά όμως θα εμπλουτιστεί και με διεθνείς ποικιλίες – σε πολύ προσιτές τιμές.

Να ξέρετε, επίσης, ότι εδώ καθημερινά σερβίρεται ένα από τα καλύτερα brunch στην Αθήνα: απολαυστικά eggs Benedict, avocado toast, σουφλέ σοκολάτας με αλεύρι αμυγδάλου, speciality coffee από την Kudu και φρεσκοστυμμένοι χυμοί με παντζάρι και σέλερι για να γεμίσετε με ενέργεια και διάθεση τη μέρα σας.

Τις Κυριακές, μάλιστα, το brunch συνοδεύεται από gypsy jazz μουσικές (από τη 13:30 έως τις 16:30).

Τιμή: από 14  ευρώ το άτομο

Σαρρή 18, Ψυρρή, 213 0233244

TAGS