Το street food έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, όμως, κυρίως βασίζεται σε έθνικ κουζίνες: κινέζικες, ινδικές, μεξικάνικες, λιβανέζικες και ούτω καθεξής.
Τώρα, όμως, ένα νέο μαγαζάκι, το Street Ball Handmade Greek Food στο Σύνταγμα έρχεται να αξιοποιήσει την ελληνική παράδοση και τις συνταγές που μάθαμε από τις γιαγιάδες μας και μάλιστα μας τις σερβίρει σε… μπαλίτσες. Η πρωτότυπη, αυτή, πρωτοβουλία ανήκει στην Κωνσταντίνα Δουβή, ιδιοκτήτρια του γκουρμέ εστιατορίου «Ζάχαρη και Αλάτι» στον Λυκαβηττό.
Εκεί πρωτοδοκίμασε το concept να σερβίρει μικρές γευστικές μπαλίτσες εμπνευσμένες από την ελληνική κουζίνα, που έγιναν ανάρπαστες, όποτε είπε να δημιουργήσει κι ένα ξεχωριστό street food, που έλειπε από την πόλη, μίας κι εκτός από σουβλάκι, λίγες είναι οι δικές μας γεύσεις που μπορείς να τις φας στο χέρι.