Tο Street Ball Handmade Greek Food σερβίρει ελληνικές παραδοσιακές συνταγές σε μπαλίτσες | 0 bovary.gr
Tο Street Ball Handmade Greek Food σερβίρει ελληνικές παραδοσιακές συνταγές σε μπαλίτσες | 0 bovary.gr
16|03|2018 13:30
SHARE
STREET BALL

Tο Street Ball Handmade Greek Food σερβίρει ελληνικές παραδοσιακές συνταγές σε μπαλίτσες


Το street food έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, όμως, κυρίως βασίζεται σε έθνικ κουζίνες: κινέζικες, ινδικές, μεξικάνικες, λιβανέζικες και ούτω καθεξής.

Τώρα, όμως, ένα νέο μαγαζάκι, το Street Ball Handmade Greek Food στο Σύνταγμα έρχεται να αξιοποιήσει την ελληνική παράδοση και τις συνταγές που μάθαμε από τις γιαγιάδες μας  και μάλιστα μας τις σερβίρει σε… μπαλίτσες. Η πρωτότυπη, αυτή, πρωτοβουλία ανήκει στην Κωνσταντίνα Δουβή, ιδιοκτήτρια του γκουρμέ εστιατορίου «Ζάχαρη και Αλάτι» στον Λυκαβηττό.

Εκεί πρωτοδοκίμασε το concept να σερβίρει μικρές γευστικές μπαλίτσες εμπνευσμένες από την ελληνική κουζίνα, που έγιναν ανάρπαστες, όποτε είπε να δημιουργήσει κι ένα ξεχωριστό street food, που έλειπε από την πόλη, μίας κι εκτός από σουβλάκι, λίγες είναι οι δικές μας γεύσεις που μπορείς να τις φας στο χέρι.

Η ιδέα της ήρθε από ένα παιχνίδι του δρόμου, το street ball, που ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα στην Αμερική με αυτοσχέδιες μπάλες και στεφάνια με το σύνθημα «doing more with less».

Η  Κωνσταντίνα με τη σειρά της έφτιαξε ένα παιχνίδι γεύσεων και δημιούργησε αυτό το ιδιαίτερο στέκι με τη συνδρομή της σεφ Ελένης Δημάκου, που έχει επιμεληθεί όλο τα μενού. 

Χρώματα, λοιπόν, και γεύσεις στους δρόμους της Αθήνας, με σύνθημα «we are doing more with less», που ουσιαστικά σημαίνει σεβασμός για τα προϊόντα της φύσης και το πώς μπορεί κανείς με λίγα υλικά και υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος να φτιάξει εύγευστα πιάτα.

Στο Street Ball Handmade Greek Food όλα τα εδέσματα μαγειρεύονται αποκλειστικά με ελαιόλαδο- εκτός από τους λουκουμάδες που τηγανίζονται σε εξαιρετικής ποιότητας ηλιέλαιο-  και παρασκευάζονται από προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου, που τα προμηθεύονται από μικρούς παραγωγούς.

Αν θέλετε μπορείτε να καθίσετε και στο μαγαζί, που έχει περίπου δέκα σκαμπό, ή να πάρετε στο χέρι το γεύμα σας και να το απολαύσετε στο διάλειμμά σας.

Επίσης, επειδή η λογική του καταστήματος είναι καθαρά οικολογική, όλες οι συσκευασίες είναι βιοαποσπώμενες από φυσικά υλικά (μαύρο, ζαχαροκάλαμο), ενώ και το delivery γίνεται με ξύλινο vintage ποδήλατο σε όλο το κέντρο.

Ως ελληνική κουζίνα, ορίζονται οι γεύσεις, τα προϊόντα και οι συνταγές της παραδοσιακής κουζίνας των Ελλήνων, όμως τα πιάτα της Ελένης είναι επηρεασμένα  από τις Μεσογειακές χώρες και τις παραδοσιακές κουζίνες της Ιταλίας, της Τουρκίας, αλλά και των Βαλκανίων.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει όλες εκείνες τις συνταγές που θυμίζουν μαμαδίστικο σπιτικό φαγητό: κεφτέδες από μοσχαρίσιο κιμά, κολοκυθοκεφτέδες, τοματοκεφτέδες,  ρεβυθοκεφτέδες (φαλάφελ) κοτό-μπουκιές και ψαρό-μπουκιές από φιλέτο μπακαλιάρου.

Όλα αυτά μπορείτε να τα παραγγείλετε σε σάντουιτς, snack box των τεσσάρων τεμαχίων ή lunch box των οχτώ τεμαχίων. Στη συνέχεια, όπως με ενημέρωσαν, θα προστεθούν και νέα εδέσματα, όπως λαχανοντολμάδες, γιουβαρλάκια, μελιτζάνες ιμάμ γεμιστές , ενώ τώρα την άνοιξη  θα δούμε και μικρές γεμιστές ντομάτες με ρύζι.   

 Αν θέλετε, συνοδεύστε το γεύμα σας με παραδοσιακές σαλάτες ( χωριάτικη, πράσινη με λόλα, με λάχανο και καρότο, ή ρεβυθοσαλάτα), αλλά και με ορεκτικά όπως φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, μελιτζανοσαλάτα, πατάτες πουρέ, τηγανιτές σε ελαιόλαδο, ή ρύζι μπασμάτι.

Επίσης , ένα από τα must  του μαγαζιού είναι τηγανόψωμα, που σερβίρονται  σε στρογγυλή μορφή σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις,: με φέτα και δυόσμο, μελιτζάνα και παστουρμά, γραβιέρα με μέλι, και  σπανάκι και φέτα. Για γλυκό δοκιμάστε λουκουμάδες με μέλι και κανέλα ή μερέντα, που μπορείτε να τους  συνδυάσετε με παγωτό χειροποίητο, που το παρασκευάζουν μόνοι τους.  

Οι τιμές είναι εξαιρετικές, ξεκινούν από 2.50 ευρώ και φτάνουν μέχρι 5.50, ενώ εδώ μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, ή το τσάι σας, ή ένα απολαυστικό milkshake.

Βουλής 21A  Σύνταγμα  211 11 11 965

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 – 20:00

Σάββατο 10:00 – 18:00

Κυριακή Κλειστά

Facebook: Street-ball