Ο Γιώργος Βενιέρης εξηγεί την φιλοσοφία πίσω από την καντίνα του:
«Είναι μια τάση που δημιουργούμε σιγά σιγά στην αγορά. Ξεκίνησε από ένα αστείο και έχει γίνει viral πάρα πολύ γρήγορα. Έχω εστιατόρια και είμαι ειδικευμένος στο κομμάτι της ασιατικής κουζίνας. Δεν τολμάω να πω ότι ξέρω ασιατική κουζίνα αλλά είμαι από αυτούς που την ξέρουν λίγο περισσότερο.
Εχω ένα εστιατόριο στο Mύκονο, το Mr Pug το μόνιμο, και ένα μέρος του μενού που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν τα bao buns, τα οποία είναι ασιατικά ψωμάκια ατμού που τα συναντάς στην Κίνα και την Ταιβάν και δεν περνούν καθόλου από φούρνο.
Οι γεμίσεις που βάζουμε μέσα έχουν να κάνουν πάντα με Ασία. Είναι μια καντίνα αλλά ουσιαστικά μεταφράζεται σε μια «κουζίνα με παράθυρο».
Αυτή είναι η ουσία και η νέα τάση. Πρέπει οι σεφ να μην είμαστε μόνο στο «fine dining»: στο αποστειρωμένο με μια σάλα, ένα τσιμπιδάκι. Πρέπει να απευθυνόμαστε και στον απλό κόσμο.
Το να κάνει ένας μεγάλος σεφ μια καντίνα, σημαίνει ότι προσπαθεί να εκλαικεύσει λίγο την υψηλή γαστρονομία, να προσπαθήσει να δώσει με 2 και με 3 ευρώ ένα πολύ υψηλό αποτέλεσμα».
«Η φύση της καντίνας είναι το να προσφέρει κάτι εξαιρετικό σε ένα πολύ χαμηλό κόστος. Αυτό θεωρώ ότι είναι και η γαστρονομία. Είναι το πώς δίνει αγάπη στον κόσμο.
Δεν χρειάζεται να σου δώσει κάποιος τον μισθό ενός μήνα για να φάει καλά. Αρκεί με λίγα λεφτά να καταλάβει το όνειρό σου και τη σύλληψή σου» ανέφερε χαρακτηριστικά o Xρήστος Γλωσσίδης.
Πέρα από bao buns μπορείς να δοκιμάσεις τα churros: μια εκδοχή λουκουμά με λεπτό ζυμάρι και τραγανή κρούστα.