Διαγωνισμός Macaron από την Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα | 0 bovary.gr
Διαγωνισμός Macaron από την Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα | 0 bovary.gr
22|03|2018 14:47
SHARE
MACARON

Διαγωνισμός Macaron από την Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα


Η PatisFrance, εταιρία που παράγει πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας για χρήση στην ζαχαροπλαστική με έδρα το Παρίσι και ανήκει στο Group Puratos, συμμετείχε στην διοργάνωση του διαγωνισμού «Le Meilleure Macaron Grec».

Σκοπός του διαγωνισμού μέσα στα πλαίσια του Gout De France να αναδειχθεί το καλύτερο macaron βασισμένο σε ελληνικές γεύσεις. Η παρασκευή των macaron έγινε αποκλειστικά με τις πρώτες ύλες της PatisFrance.

Πολλοί επαγγελματίες chef δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό ο οποίος διεξήχθη σε 3 φάσεις. Έγιναν 2 προκριματικοί διαγωνισμοί σε Θεσσαλονίκη (Γαλλικό Ινστιτούτο) και Αθήνα (Γαλλικό Σχολείο) όπου ανέδειξαν από 2 νικητές.

Οι 4 φιναλίστ πήραν μέρος στον τελικό που διεξήχθη στην Γαλλική Πρεσβεία. Κριτές των macaron οι πλέον καταξιωμένοι chef στο χώρο αλλά και όλοι οι καλεσμένοι, που ξεπερνούσαν τους 600, έδωσαν την ψήφο τους.

Η βραδιά ήταν πραγματικά απολαυστική, αλλά πρόσφερε και ένα όμορφο οπτικό αποτέλεσμα με μια πανδαισία χρωμάτων από τους μικρούς γλυκούς πειρασμούς. Macaron με χρώματα πράσινα του αγρού, σιέλ της θάλασσας, άσπρα και λιλά των λουλουδιών αλλά και μαύρα στο χρώμα του βραδινού ουρανού.

Οι γεύσεις και οι συνδυασμοί των συστατικών τους έκαναν τους προσκεκλημένους να μην ξέρουν τι να επιλέξουν.

Macaron γλυκά αλλά και με αλμυρή επίγευση. Βασικά τους συστατικά, το ελαιόλαδο, ο βασιλικός , το περγαμόντο, το ρυζόγαλο, η συκομαϊδα, η ξινομυζήθρα Κρήτης, το μανούρι αλλά και οι γαρίδες συνδυασμένες με ελληνικό καφέ.

Για εμάς και οι 4 διαγωνιζόμενοι ήταν νικητές. Το βραβείο μας για όλους, ένα trainning στο Παρίσι από τους Γάλλους chef της PatisFrance και μια μοναδική βόλτα στα Παρισινά ζαχαροπλαστεία που θεωρούνται ότι καθορίζουν τις γευστικές τάσεις για όλο τον κόσμο. Τα βραβεία παρέδωσε ο Γενικός Διευθυντής της PatisFrance και Διευθυντής Νοτίου Ευρώπης της Puratos κ.Enric Valls.

Συγχαρητήρια λοιπόν στους:

Αγγελική Αγάθου από την Κέρκυρα- 1ο βραβείο

Σταμάτη Ξενάκη από την Νάξο- 2ο βραβείο

Χρυσή Σεβαστιάδου από την Πάτρα- 3ο βραβείο

Ευθυμία Νανέρη από την Θεσσαλονίκη- 4ο βραβείο

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την γευστική αποπλάνηση μέσα από τις μοναδικές δημιουργίες τους και ένα μεγάλο μπράβο από όλους εμάς στην PatisFrance.