Η PatisFrance, εταιρία που παράγει πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας για χρήση στην ζαχαροπλαστική με έδρα το Παρίσι και ανήκει στο Group Puratos, συμμετείχε στην διοργάνωση του διαγωνισμού «Le Meilleure Macaron Grec».
Σκοπός του διαγωνισμού μέσα στα πλαίσια του Gout De France να αναδειχθεί το καλύτερο macaron βασισμένο σε ελληνικές γεύσεις. Η παρασκευή των macaron έγινε αποκλειστικά με τις πρώτες ύλες της PatisFrance.
Πολλοί επαγγελματίες chef δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό ο οποίος διεξήχθη σε 3 φάσεις. Έγιναν 2 προκριματικοί διαγωνισμοί σε Θεσσαλονίκη (Γαλλικό Ινστιτούτο) και Αθήνα (Γαλλικό Σχολείο) όπου ανέδειξαν από 2 νικητές.
Οι 4 φιναλίστ πήραν μέρος στον τελικό που διεξήχθη στην Γαλλική Πρεσβεία. Κριτές των macaron οι πλέον καταξιωμένοι chef στο χώρο αλλά και όλοι οι καλεσμένοι, που ξεπερνούσαν τους 600, έδωσαν την ψήφο τους.
Η βραδιά ήταν πραγματικά απολαυστική, αλλά πρόσφερε και ένα όμορφο οπτικό αποτέλεσμα με μια πανδαισία χρωμάτων από τους μικρούς γλυκούς πειρασμούς. Macaron με χρώματα πράσινα του αγρού, σιέλ της θάλασσας, άσπρα και λιλά των λουλουδιών αλλά και μαύρα στο χρώμα του βραδινού ουρανού.