Το μενού είναι ευέλικτο, γιατί αλλάζει τέσσερις φορές το χρόνο, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις γεύσεις και τις πρώτες ύλες που προστάζει η κάθε εποχή. Τα περισσότερα πιάτα ανήκουν στην κατηγορία του μεζέ, που έρχονται σε χορταστικές μερίδες και πολύ καλές τιμές, που μπορείτε να τα μοιραστείτε με την παρέα σας. Από σαλάτες, δοκιμάστε το ταμπουλέ με πλιγούρι Γρεβενών ή την πράσινη σαλάτα με ποντιακή πλεξούδα και dressing από φρούτο εποχής. Μην παραλείψετε, όμως, να παραγγείλετε και λαδοπαξίµαδο Κυθήρων µε ντοµάτα, φέτα και σάλτσα µελιού. Από τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις που θα βρείτε στο Σαρανατρίο είναι η πράσινη φάβα Κοζάνης και η αλιάδα με φιστίκια Αιγίνης, που αξίζουν μια δοκιμή. Πολύ γευστικό είναι το σαγανάκι με κεφαλοτύρι Ίου με γλυκό ντοματάκι, το σύγκλινο Μάνης, αλλά και το τζατζίκι ψητών λαχανικών.
Για τους μερακλήδες, συνιστούμε τα εποχικά χειροποίητα τουρσί και το ποντιακό καρότο, που είναι σκέτη απόλαυση, το αυγοτάραχο Παπαγεωργίου από το Μεσολόγγι, την παπαλίνα Καλλόνης, το καπνιστο χέλι, ή τη μοσχαρίσια καπνιστή γλώσσα από τη Δράμα, αλλά και τον μοσχαρίσιο καβουρμά που σερβίρεται με αυγά μάτια. Το must του μαγαζιού, αναμφίβολα, είναι η μπουγάτσα με αρμένικη πίτα με κρεμώδη γέμιση από παλαιωμένη γραβιέρα Ίου και σύγλινο Μάνης που γίνεται ανάρπαστη, ενώ φτιάχνουν κι ένα εξαιρετικό πεϊνιρλί με γραβιέρα Πρεβέζης και σουτζούκι πικάντικο. Από κυρίως πιάτα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μπιφτεκάκια με μοσχαρίσιο κιμά, που σερβίρονται με πιτάκια και χειροποίητη σάλτσα πάπρικας, μαριναρισμένη πανσέτα σχάρας, χοιρινή μπριζόλα Βερμίου καπνιστή, μαριναρισμένο κοτόπουλο σχάρας με μπάρμπεκιου σος, ενώ για τους χορτοφάγους υπάρχει ένα συγκλονιστικό γιουβέτσι με γαρίδες, ή γαρίδες στη σχάρα.