Το «Μεζέ Κολωνάκι» έδωσε ξανά ζωή στο εμπορικό κέντρο της Καρνεάδου | 0 bovary.gr
Το «Μεζέ Κολωνάκι» έδωσε ξανά ζωή στο εμπορικό κέντρο της Καρνεάδου | 0 bovary.gr
03|04|2018 10:00
SHARE
ΜΕΖΕ ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Το «Μεζέ Κολωνάκι» έδωσε ξανά ζωή στο εμπορικό κέντρο της Καρνεάδου


Στο εμπορικό κέντρο Λαιμού στο Κολωνάκι, ένα ολόφρεσκο entry, ήρθε να ταράξει τις μέρες και τις νύχτες μας.

Οι ιδιοκτήτες του «Μεζέ» αναβιώνουν εδώ και ενάμιση μήνα μια κουλτούρα διασκέδασης που θυμίζει παλιά Αθήνα, έχοντας ένα καθαρά σύγχρονο στοιχείο. Αυτή την Αθήνα προσπαθήσαμε να γνωρίσουμε κι εμείς ένα βράδυ Παρασκευής. 

Μπαίνοντας στο «Μεζέ» αντιλαμβάνεσαι ότι το περιβάλλον σίγουρα δεν στερείται αισθητικής. Ψάθινες καρέκλες, ξύλο, πράσινο χρώμα, υπερμεγέθεις τρίφτες για φωτιστικά και πολλά φυτά, συνθέτουν έναν εντελώς χαλαρωτικό χώρο, μέσα στον οποίο θα περάσεις πιθανότατα πολλές ώρες. 

Θαλασσινά και κρεατικά (ανάλογα την προτίμηση) έρχονται στο τραπέζι από το πιο ευγενικό προσωπικό που έχουμε συναντήσει τελευταία. 

Ξεχωρίσαμε τον λουκουμά μπακαλιάρου συνοδεία ελαφριάς σκορδαλιάς, τα γεμιστά καλαμαράκια (τα οποία έγιναν ανάρπαστα), τις ψητές γαρίδες με τη νοστιμότατη σος (που ξεχάσαμε να ρωτήσουμε τι ήταν) το κριθαρότο ολικής άλεσης (για όσες από εμάς έχουμε πάρει 2-3 κιλάκια τελευταία), την ταραμοσαλάτα, τα τηγανιτά κολοκυθάκια και τις ολόφρεσκες τηγανιτές πατάτες με τυρί. Η γευστική έκπληξη της βραδιάς όμως ήταν τα ψητά μανιτάρια. 

Τα πιάτα, οι τιμές των οποίων παίζουν από 5-7 ευρώ (εντελώς value for money) συνοδεύει άφθονο λευκό κρασί. H συζήτηση ανάβει και το «Μεζέ» αρχίζει να γεμίζει με ανθρώπους όλων των ηλικιών. Το εμπορικό κέντρο αποκτά και πάλι ζωή. 

Πολύ φαγητό και δύο μπουκάλια κρασί αργότερα, ξεκίνησε να παίζει η μπάντα... Η διασκέδαση μόλις άρχιζε, τα φώτα χαμήλωσαν και ο Γιώργος Λάσκαρις έκανε ένα από τα πιο ωραία προγράμματα ελληνικής μουσικής με έντεχνο- λαϊκό live! (ακόμη και οι μη φαν θα το ευχαριστηθούν).  

Ίσως ένα από τα λίγα μεζεδοπωλεία με Live κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή που μπορεί να συνδυάσει πολλά πράγματα μαζί, ενώ απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. 

(Tip: Οι περισσότεροι μεζέδες θαλασσινών είναι και νηστίσιμοι, οπότε αν επιλέξετε να πάτε τη Μεγάλη Εβδομάδα, μάλλον θα το ευχαριστηθείτε διπλά). 

Μεζε Κolonaki