Με κανέλα ή σοκολάτα, με τυρί ή πολύσπορα, από τη Θεσσαλονίκη ή την Αυστρία, όπως κι αν τα προτιμάτε, σίγουρα δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε ένα φρέσκο και τραγανό κουλούρι για να συνοδεύσετε τον καφέ σας, ή να ξεγελάσετε την πείνα σας την ώρα που σας πιέζει το απαιτητικό καθημερινό πρόγραμμα.
Εμείς, λοιπόν, βρήκαμε τα πιο νόστιμα και χειροποίητα κουλούρια στο κέντρο της πόλης. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε από πού θα κάνετε τις προμήθειές σας.
1) Τάκης
Ο φούρνος του Τάκη αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους τριγυρνάνε στο Κουκάκι.
Με μακρά ιστορία, αφού λειτουργεί πάνω από σαράντα χρόνια, θεωρείται ένα από τα καλύτερα αρτοποιεία της πόλης. Ο κύριος Τάκης Παπαδόπουλος συνεχίζει την παράδοση των παππούδων του, οι οποίοι έφεραν τα σαλονικιώτικα σιμίτια από τη συμπρωτεύουσα το 1962, κι έμαθαν στους Αθηναίους ότι το σωστό κουλούρι πρέπει να είναι λεπτό και κριτσανιστό. Σήμερα το κατάστημα έχουν αναλάβει τα παιδιά του, αλλά ο ίδιος είναι πάντα εκεί για να επιβλέπει ότι όλα γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο, αφού το κάθε κουλούρι εδώ είναι χειροποίητο, όπως άλλωστε μαρτυράει και το σχήμα του.
Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη, 2109230052