Dog Bakery: O πρώτος φούρνος για σκύλους στην Ελλάδα είναι γεγονός | 0 bovary.gr
Dog Bakery: O πρώτος φούρνος για σκύλους στην Ελλάδα είναι γεγονός | 0 bovary.gr
24|04|2018 10:19
SHARE
DOG BAKERY

Dog Bakery: O πρώτος φούρνος για σκύλους στην Ελλάδα είναι γεγονός


Ο Σπύρος Παππάς και ο Γιώργος Ρήγας, ζωόφιλοι και ιδιοκτήτες σκύλων κι οι δύο, είχαν την πρωτότυπη ιδέα να δημιουργήσουν τον πρώτο φούρνο για σκύλους στη χώρα μας, προσφέροντας καθημερινά υγιεινό, μαγειρευτό και φρέσκο φαγητό στα αγαπημένα μας κατοικίδια. 

Στο Dog Bakery, λοιπόν, που βρίσκεται στα Άνω Πατήσια, ο σκύλος σας θα βρει την ευτυχία του. Μπαίνοντας στον χώρο, μάλιστα θα σας προϋπαντήσει η Λούνα: εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την αφήσετε να σας μυρίσει και να της χαϊδέψετε την κοιλίτσα κι εκείνη θα σας υποδεχτεί με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων θεωρούν ότι μια ποιοτικότερη λύση είναι να δώσουν στο ζώο τους μια μερίδα από το δικό τους φαγητό αντί για τις τροφές του εμπορίου, κάτι, όμως, απόλυτα λανθασμένο για την υγιεινή διατροφή του ζώου σας.

Οι σκύλοι χρειάζονται εντελώς διαφορετικά στοιχεία στο γεύμα τους από τους ανθρώπους, οπότε αν πραγματικά θέλουμε να φροντίσουμε τη διατροφή τους πρέπει να τους μαγειρεύουμε ειδικό φαγητό, κάτι όπως που απαιτεί χρόνο.

«Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ότι οι άνθρωποι στρέφονται προς την ποιοτική και εξισορροπημένη διατροφή, κατανοώντας ότι ο κορεσμός της πείνας δεν είναι ο αυτοσκοπός της κατανάλωσης τροφής. Έτσι, λοιπόν, σκεφτήκαμε ότι αυτό δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικό και για τους τετράποδους φίλους μας, που τόσο αγαπάμε και δεσμευτήκαμε να φροντίζουμε, όπως ακριβώς κάνουμε για κάθε μέλος της οικογένειάς μας», μου εξηγεί ο Σπύρος. 

Το επόμενο βήμα ήταν να έρθουν σε επαφή με κτηνιάτρους, τεχνολόγους τροφίμων, εκπαιδευτές, ενώ ταυτόχρονα αναζήτησαν τα ποιοτικότερα υλικά από επώνυμους Έλληνες προμηθευτές και ενημερώθηκαν για τις σωστές πρακτικές που ακολουθούνται χρόνια τώρα στο εξωτερικό και έφτιαξαν  μαγειρευτή τροφή για σκύλους ή φρεσκοψημένη τροφή – όπως οι ίδιοι την ονομάζουν-, παρασκευασμένη από υλικά βρώσιμα κι από τον ίδιο τον άνθρωπο, με διαδικασίες που πληρούν τις προδιαγραφές για ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα!

Το κατάστημα, λοιπόν έχει τη δική του κουζίνα, όπου καθημερινά ετοιμάζονται τα γεύματα- είναι μάλιστα ανοιχτή και μπορείτε να παρακολουθείτε την παρασκευή-  ενώ ταυτόχρονα αν το σκυλάκι σας έχει κάποιο ειδικό θέμα διατροφής, μπορούν να δημιουργήσουν το ανάλογο μενού.

Επειδή, μάλιστα, το μεγαλύτερο ποσοστό σκύλων εμφανίζει δυσανεξία σε κάποιες ζωικές πρωτεΐνες, εδώ θα βρείτε μονοπρωτεϊνικές συνταγές, δηλαδή τροφές με διαφορετικές πηγές πρωτεΐνης και ποτέ μίξη αυτών, ώστε να μπορεί κανείς να επιλέξει αυτή που ταιριάζει στο ζώο του και ταυτόχρονα καλύπτει τις προτιμήσεις τους.

Πέρα από τις φρεσκοψημένες τροφές που ακολουθούν συγκεκριμένες συνταγές, δέχονται -κατόπιν συνεννόησης με κτηνίατρο-, συγκεκριμένες παραγγελίες με παραλλαγές στα υλικά, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε ζώου.

Παράλληλα, ο Σπύρος και ο Γιώργος έχουν δημιουργήσει κι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τις pet-ilicious τροφές που ετοιμάζουν.

Προς το παρόν, ο κατάλογος περιλαμβάνει ειδική τροφή για κουτάβια που περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη και ασβέστιο, ενώ η τροφή για ενήλικες προσφέρεται σε τέσσερις παραλλαγές, (μοσχάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα και αρνί).

Να ξέρετε ότι η τροφή αργοψήνεται ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία πάνω από 65 βαθμούς Κελσίου, καθώς έτσι σκοτώνονται τα μικρόβια, αλλά διατηρούνται οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά της.

Επειδή σερβίρεται σε μορφή κροκέτας, μπορεί να συντηρηθεί τρεις ημέρες στο ψυγείο ή για ένα μήνα στην κατάψυξη, όπως ακριβώς ισχύει και για το φαγητό που καταναλώνουμε κι εμείς οι άνθρωποι! 

Επιπλέον, σε κάθε συνταγή φρεσκοψημένης τροφής αναγράφονται όλα συστατικά της, αλλά και τα οφέλη τους, ώστε να καταλάβατε επακριβώς τι προσφέρετε στον σκύλο σας.

Στο μενού, επίσης, θα βρείτε και λιχουδιές λαχανικών, καρύδας, με μήλο, φυστικοβούτυρο ,μπανάνα ή superfoods, ενώ αργότερα θα προστεθούν τούρτες και ειδικά γλυκάκια.

Όπως, δε, μου αποκάλυψαν τα παιδιά υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον να επεκταθούν και στις τροφές για γάτες. Μην παραλείψετε να αγοράσετε και μπάρες σολομού που θα ενθουσιάσουν σίγουρα τον μικρό σας φίλο.

Οι τιμές για τις τροφές ξεκινούν από τα 8 ευρώ το κιλό για τα κουτάβια και 9  για τους ενήλικες, ενώ οι λιχουδιές ξεκινούν από 3.60 ευρώ. 

Τέλος, εκτός από φαγητά, εδώ θα βρείτε και φυτικά συμπληρώματα, όπως λάδι καρύδας ή λάδι σολομού, υποαλλεργικά και ποιοτικά προϊόντα καλλωπισμού, καθώς επίσης και όμορφα αξεσουάρ για σκύλους, όπως λουράκια, βούρτσες, ή προϊόντα οδοντικής υγιεινής.

Ωράριο λειτουργίας:  

Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο: 09:00 – 16:00

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 09:00 – 20:00

Ξηροκρήνης 2 & Αγ. Αντωνίου,, Άνω Πατήσια, 210 2222443

Dog Bakery - Φούρνος με μαγειρευτό φαγητό για σκύλους