Athens Street Food Festival: Στο παλιό αμαξοστάσιο του OΣΥ μαθαίνουμε τις κουζίνες του κόσμου | 0 bovary.gr
Athens Street Food Festival: Στο παλιό αμαξοστάσιο του OΣΥ μαθαίνουμε τις κουζίνες του κόσμου | 0 bovary.gr
04|05|2018 14:00
SHARE
ATHENS STREET FOOD FESTIVAL

Athens Street Food Festival: Στο παλιό αμαξοστάσιο του OΣΥ μαθαίνουμε τις κουζίνες του κόσμου


Το Athens Street Food Festival, το φεστιβάλ που άλλαξε το γαστρονομικό τοπίο της πρωτεύουσας και είναι πια ένας θεσμός για τους foodies, ζεσταίνει τους φούρνους του κι επιστρέφει από την Παρασκευή 4 Μαΐου και για τα τρία πρώτα τριήμερα του μήνα (4-5-6, 11-12-13, 18-19-20 Μαΐου), με την τρίτη εκδοχή του. 

Τα δυο προηγούμενα χρόνια πάνω από 100.000 επισκέπτες πέρασαν από τα περίπτερά του και γεύτηκαν πιάτα από όλο τον κόσμο, γεγονός που φέτος έχει αυξήσει σημαντικά τις συμμετοχές. Ως χώρος διεξαγωγής επιλέχτηκε το Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, σημαντικός χώρος ιστορικά και αρχιτεκτονικά, ο οποίος θα είναι ειδικά διαμορφωμένος ώστε οι επισκέπτες να δοκιμάσουν street εκδοχές από δεκάδες κουζίνες, ή να απολαύσουν το ποτό τους στα ειδικά Bars και στο Beverages Area. Αγαπημένα στέκια της πόλης  θα παρουσιάσουν μια πανδαισία «γεύσεων του δρόμου» από την Κούβα ως την Μικρά Ασία, από την Ιταλία ως το Μεξικό, από την Ισπανία ως την Κίνα, από την Ταϋλάνδη ως την Βόρεια Ευρώπη, από τις ΗΠΑ ως τη δημιουργική ελληνική κουζίνα,  ενώ αυτή τη χρονιά συγκεκριμένα  θα υπάρχει μια μεγαλύτερη ποικιλία μοναδικών προτάσεων φαγητού και γλυκού.  

Τα περίπτερα χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες, σε αυτά με τις ελληνικές γεύσεις και σε αυτά με τα διεθνή πιάτα. Για όσους επιμένουν ελληνικά έχουμε και λέμε: η καντίνα FBI  έρχεται από την Νάξο και βάζει μπροστά τις μηχανές της.

ομάδα της  Εβόρα φέρνει από τη Βόρεια Ελλάδα ιδιαίτερες γεύσεις κρεάτων, όπως βουβάλι και αγριογούρουνο, ενώ το Μποέμ ζεσταίνει τα τηγάνια του για να μας προσφέρει αφράτους λουκουμάδες με πρωτότυπες επικαλύψεις.

Στις γεύσεις του κόσμου θα έχετε ακόμα περισσότερες επιλογές, αφού πολλά γνωστά street food θα κάνουν τη εμφάνισή τους όπως τα Po’ Boys με τα υπέροχα καπνιστά τους,

το Poke με την χαβανέζικη κουζίνα του,

το Θεσσαλονικιώτικο Tarantio που φημίζεται για τις τηγανητές γλυκοπατάτες του, ενώ το Peking Duck που ετοιμάζεται να ανοίξει στην Πανόρμου θα μας σερβίρει το αυθεντικό κινέζικο με σήμα κατατεθέν την τραγανή πάπια.  

Κλασική αξία στον χρόνο και ο Μπάρμπα Αλέξης με τα κεμπάπ του- πραγματικές χειροβομβίδες γεύσης με σως γιαουρτιού,-  το αγαπημένο Ethnico, η Gastro pub 7 Food Sins, αλλά και το Royal Indian Food.

Αν πάλι πάθετε μια υπογλυκαιμία μην ανησυχείτε: Το Ice Roll  θα μας δροσίσει με παγωτά αναμειγνύοντας φρέσκο γάλα, φρούτα και τα αγαπημένα σας υλικά,

η Έμι φέρνει τα μοναδικά της cupcakes, που μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης, το Davinci μάς περιμένει με αυθεντικό artisan gelato, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε και την «Καμινάδα» το γλυκό του Δούναβη, που είναι ψημένα ρολά ζύμης με επικάλυψη καραμέλας και γαρνιτούρα της επιλογής σας, αλλά και τις υπέροχες παγωτογεύσεις του Νinnolo από την Κηφισιά. 

Δεν θα λείπουν, όμως, και οι φρέσκιες street food ιδέες και pop-up stores που θα λειτουργήσουν μόνο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ενώ θα υπάρχουν και ειδικά μενού (π.χ. vegetarian και vegan επιλογές), αλλά και πολλές γευστικές αποκλειστικότητες. Στα pop-up, ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Τάκος, όπου θα  συνδυάσει δυο γαστρονομικές  κουλτούρες, δημιουργώντας πεντανόστιμες πίτες με χειροποίητο γύρο και λαχανικά. Για τους λάτρεις του βρώμικου, έρχεται στην Αθήνα το Mac ‘N Cheese και τα Corn Dogs, που θα μας ετοιμάσουν λαχταριστό μακαρονάκι σε σάλτσα τυριού και  λουκάνικα σε τραγανή κρούστα καλαμποκιού! 

Τώρα όσοι προτιμούν την υγιεινή διατροφή, μια καλή επιλογή είναι το food truck του Plant Be, ένα project που επιμένει στη δημιουργία φαγητού που «κάνει καλό». Όλες οι παρασκευές που θα δοκιμάσετε εδώ δεν περιέχουν ζωικές πρώτες ύλες , παρά μόνο  θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού, . Κάποιες έχουν θερμική επεξεργασία (vegan food) και κάποιες έχουν μόνο ακατέργαστες πρώτες ύλες (raw food). 

Επίσης ο σεφ Χάρης Μπονάνος, που συστήθηκε στο ευρύ κοινό με τη συμμετοχή του στο Master Chef 2017, έχει ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο project για τους street food lovers, ενώ αν θέλετε μια «επαναστατική» πρόταση περάστε από το Guerilla (στα ισπανικά σημαίνει «αντάρτης»), που θα δημιουργήσει μερικές ξεχωριστές εκδοχές των ιδανικών μπέργκερ και σάντουϊτς, όπως το Salmon Tartar Burger με σολομό, μάραθο, αγγούρι, φρέσκο κρεμμυδάκι και σόγια, το El Jeffe με ξασμένο κοτόπουλο, espresso mayo, τραγανιστό κρεμμύδι και τσίλι, ή το Patty Pan Burger με διπλό μπιφτέκι, τσένταρ και τηγανητή πίκλα. Ακόμα μια έκπληξη μας ετοιμάζει ο Βασίλης Σπόρος και το Mama Roux, γνωστό για τα εναλλακτικά project που παρουσιάζει κατά καιρούς, οι οποίοι έχουν προσκαλέσει μια  βέλγικη Friterie. 

Μαζί τους θα είναι και ο Βέλγος Chef Jean-Louis Bridet  που θα μας μυήσει στα μυστικά της τέλειας τηγανητής πατάτας και όχι μόνο, αφού όλες οι λιχουδιές θα συνοδεύονται με διάφορες παραδοσιακές και μη σάλτσες και γαρνιτούρες.

Τέλος, για γλυκάκι, περάστε από το Six Thirty by Alexia και δοκιμάστε το καλυμμένο με σοκολάτα New York cheesecake μας σε ξυλάκι, τα «decadent cheesecake brownies», τα brownie και cookie «bombs» και τα «unicorn cookies».

Την μουσική επένδυση έχουν αναλάβει, όπως πάντα, γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί και Djs, ενώ πολλές εκπλήξεις θα περιμένουν τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους επισκέπτες, κάνοντας τις ανοιξιάτικες νύχτες μας μοναδικές.

Ερμού 1 & Πειραιώς, 11854, Γκάζι, 210 3464 530

Πρόγραμμα: Παρασκευή 17.00 – 01.00 - Σάββατο 12.00 – 01.00 - Κυριακή 12.00 – 23.30

Το Athens Street Food Festival τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.