Το Athens Street Food Festival, το φεστιβάλ που άλλαξε το γαστρονομικό τοπίο της πρωτεύουσας και είναι πια ένας θεσμός για τους foodies, ζεσταίνει τους φούρνους του κι επιστρέφει από την Παρασκευή 4 Μαΐου και για τα τρία πρώτα τριήμερα του μήνα (4-5-6, 11-12-13, 18-19-20 Μαΐου), με την τρίτη εκδοχή του.
Τα δυο προηγούμενα χρόνια πάνω από 100.000 επισκέπτες πέρασαν από τα περίπτερά του και γεύτηκαν πιάτα από όλο τον κόσμο, γεγονός που φέτος έχει αυξήσει σημαντικά τις συμμετοχές. Ως χώρος διεξαγωγής επιλέχτηκε το Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, σημαντικός χώρος ιστορικά και αρχιτεκτονικά, ο οποίος θα είναι ειδικά διαμορφωμένος ώστε οι επισκέπτες να δοκιμάσουν street εκδοχές από δεκάδες κουζίνες, ή να απολαύσουν το ποτό τους στα ειδικά Bars και στο Beverages Area. Αγαπημένα στέκια της πόλης θα παρουσιάσουν μια πανδαισία «γεύσεων του δρόμου» από την Κούβα ως την Μικρά Ασία, από την Ιταλία ως το Μεξικό, από την Ισπανία ως την Κίνα, από την Ταϋλάνδη ως την Βόρεια Ευρώπη, από τις ΗΠΑ ως τη δημιουργική ελληνική κουζίνα, ενώ αυτή τη χρονιά συγκεκριμένα θα υπάρχει μια μεγαλύτερη ποικιλία μοναδικών προτάσεων φαγητού και γλυκού.
Τα περίπτερα χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες, σε αυτά με τις ελληνικές γεύσεις και σε αυτά με τα διεθνή πιάτα. Για όσους επιμένουν ελληνικά έχουμε και λέμε: η καντίνα FBI έρχεται από την Νάξο και βάζει μπροστά τις μηχανές της.