Shakespeare in Love: Ενα πετρόχτιστο κτίριο του 1897 μεταμορφώθηκε σε στέκι με αρχοντικό αέρα στον Πειραιά | 0 bovary.gr
Shakespeare in Love: Ενα πετρόχτιστο κτίριο του 1897 μεταμορφώθηκε σε στέκι με αρχοντικό αέρα στον Πειραιά | 0 bovary.gr
23|05|2018 13:32
SHARE
SHAKESPEARE IN LOVE

Shakespeare in Love: Ενα πετρόχτιστο κτίριο του 1897 μεταμορφώθηκε σε στέκι με αρχοντικό αέρα στον Πειραιά


Ένα υπέροχο all day bar restaurant που εμπνέεται από τον μεγάλο Ελισαβετιανό ποιητή και μαγειρεύει με φαντασία, άνοιξε σε έναν ειδυλλιακό χώρο που θα σας ταξιδέψει σε άλλη εποχή.

Εμπνευσμένοι από την ομώνυμη ταινία, οι ιδιοκτήτες του, ο Λευτέρης Μασουράκης και Γιάννης Λαγουνάρης - επιχειρηματίες με πείρα- ονόμασαν το εστιατόριό τους «Shakespeare In Love (S.I.L)» : θα το βρείτε στο ιστορικό και ανακατασκευασμένο Γιαχνί σοκάκι στο λιμάνι του Πειραιά, λίγα μέτρα από την Τρούμπα, φημισμένος δρόμος της περιοχής με καμπαρέ και κέντρα διασκέδασης. 

Ο Λευτέρης και ο Γιάννης βρήκαν ένα εγκαταλειμμένο πετρόχτιστο κτίριο του 1897 και με τη βοήθεια της εικαστικού Πόπης Γιαννάκη, το διαμόρφωσαν σε έναν χώρο με θεατρικότητα και chic ρετρό ατμόσφαιρα.

«Πέρναγα συχνά από εδώ και  έβλεπα αυτό το κτίριο, που  ήταν σαράντα χρόνια κλειστό. Φαντάστηκα ότι θα μπορούσε να αλλάξει, χωρίς να χάσει την προσωπικότητά του. Είναι ψηλοτάβανο (8 μέτρα ) και πέτρινο. Δεν βρίσκεις τέτοια κτίσματα εύκολα στον Πειραιά κι αν υπάρχουν, συνήθως τα  κατεδαφίζουν και τα κάνουν πάρκινγκ», μου λέει η Πόπη. 

Η μοντέρνα προσέγγιση με την κλασική αισθητική παντρεύονται αρμονικά  και δημιουργούν ένα ονειρικό περιβάλλον, γεμάτο ολόφρεσκα λουλούδια που αναδύουν αρώματα και στίχους από σαιξπηρικά σονέτα στους τοίχους, που θα ξυπνήσουν τη ρομαντική σας διάθεση.

Προσέξτε τα εντυπωσιακά φωτιστικά που κρέμονται από το ταβάνι και ταιριάζουν τέλεια με το mix and match στυλ της διακόσμησης.

Και φυσικά την χειροποίητη σιδερένια πόρτα στο χρώμα της μέντας.

Η κουζίνα του SIL είναι μεσογειακή και προσαρμοσμένη στην εποχικότητα, οπότε το μενού ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα-  όπως μάλιστα με ενημέρωσαν από αρχές Ιουνίου ξεκινάει ο καλοκαιρινός κατάλογος- κι έχει την υπογραφή του chef Χρήστου Παπαγεωργίου και της δυνατής του ομάδας, που με προσοχή διαλέγουν τις καλύτερες πρώτες ύλες και διαρκώς πειραματίζονται με τις γεύσεις.

Το  SIL είναι ανοιχτό από το πρωί για καφέ και χυμούς, ενώ από τα μέσα του καλοκαιριού θα ξεκινήσει και το brunch, ενώ το μεσημέρι η μικρή κάρτα του αναδεικνύει ελληνικές συνταγές.

Ξεκινήστε με γαρίδες σαγανάκι, πορτοκάλι κι ανθότυρο, μια πατατόπιτα με τηγανητά αυγά και μυρωδικά ή  πατατόπιτα με ψητό προσούτο, μανιτάρια και μαγιονέζα τρούφας, και μια σαλάτα με απάκι, ρόκα, αντίβ, παντζάρι, ροζ γκρέιπφρουτ και βινεγκρέτ κύμινο.

Συνεχίστε με τα λαχταριστά μοσχαρίσια κεμπάπ με σάλτσα τομάτας γιαούρτι και σουμάκ,  που συνοδεύονται από πιτούλες- ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του καταλόγου -, το μοσχαρίσιο χτένι με ψητά παντζάρια και μους ταχίνι, το ψητό ψαρονέφρι με πέστο λιαστής ντομάτας και πατάτες τηγανητές.

Αν αγαπάτε τα ζυμαρικά, δοκιμάστε τα υπέροχα ραβιόλια με κόκορα κρασάτο και ξινομυζήθρα, ενώ για όσους επιθυμούν ένα πιο ελαφρύ πιάτο ιδανική επιλογή είναι το ψητό μυλοκόπι με σταμναγκάθι και βινεγκρέτ λάιμ.

Οι χορτοφάγοι μπορούν να δοκιμάσουν  χυλοπίτες με κίτρινη κολοκύθα μυρωδικά και μανούρι.

Στο τέλος κρατήστε χώρο για ένα από τα σπιτικά επιδόρπια: μια χειροποίητη μηλόπιτα, με σεμιφρέντο βανίλιας και σάλτσα βουτύρου, ένα μιλφέιγ σοκολάτας με φράουλες και τζίντζερ, ένα σιμιγδαλένιο χαλβά με παγωτό, ταχίνι και ξερά  φρούτα, ή ένα τσουρέκι με τυρί κρέμα, γλυκό βύσσινο και μαστίχα Χίου.

Το βράδυ η επιβλητική μπάρα του SIL παίρνει φωτιά μέσα από τις προσεγμένες μουσικές επιλογές , οπότε μπορείτε να την επισκεφτείτε και μόνο για ποτό, αν θέλετε. Θα βρείτε μια εντυπωσιακή cocktail list, που περιλαμβάνει περίπου 50 signature συνταγές, αλλά και πάνω από 25 ψαγμένες ετικέτες κρασί. Φυσικά ένας χώρος που έχει το όνομα ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς που πέρασαν ποτέ από από αυτό τον πλανήτη, δεν θα μπορούσε να μην έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Γι’αυτό εδώ φιλοξενούνται συχνά πολιτιστικά δρώμενα, όπως εκθέσεις φωτογραφίας και παρουσιάσεις βιβλίων, unplugged συναυλίες, αλλά και γαστρονομικά event που στόχο έχουν να μας συστήσουν κουζίνες από διάφορες περιοχές.

Ανοιχτά Δευτέρα έως Σάββατο: 09.00-12.30 (Παρασκευή και Σάββατο –02.00)

 Τιμή: 20-25 ευρώ  ανά  άτομο

 Αγίου Σπυρίδωνος 3, Πειραιάς, 210 4131999