Unsplash
Unsplash
30|05|2018 10:27
SHARE
WORLD CLASS FINE DRINKING

Tρεις μέρες fine drinking σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο είναι η καλύτερη έναρξη για το καλοκαίρι


Για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, η παγκόσμια πλατφόρμα bartending World Class Fine Drinking, η κορυφαία πλατφόρμα επικοινωνίας με στόχο τη μύηση του κοινού στο fine drinking, διοργανώνει ένα μοναδικό τριήμερο event στο κέντρο της πόλης.

Έτσι από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, μας καλεί να δοκιμάσουμε premium spirits και να γνωρίσουμε καινοτόμες τεχνικές από κορυφαίους δημιουργούς μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσης και δεξιοτεχνίας.

Επιπλέον, με παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, το World Class Fine Drinking αποτελεί πόλο έμπνευσης και γνώσης για περισσότερους από 250.000 bartenders, μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης και προβολής. Φέτος, οι διοργανωτές της Diageo έχουν στήσει ένα εντυπωσιακό pop-up hub, που θα φιλοξενήσει επτά ευφάνταστα pop-up bar και ένα World Class pop-up bar σε έναν εντυπωσιακό χώρο, στην Ακαδημίας 23. 

Αυτό το υπέροχο διώροφο νεοκλασικό, που μέχρι σήμερα παρέμενε ανεκμετάλλευτο, θα γεμίσει από καλλιτέχνες, δεξιοτέχνες, σχεδιαστές, ακόμα και chefs και μιας κι ο θεσμός παρουσιάζει μια νέα θεματική και μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στον κόσμο του Craftsmanship. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα έρθουμε σε επαφή με την δεξιοτεχνία συγκεκριμένων δημιουργών και θα μυηθούμε στα μυστικά τους. 

Για παράδειγμα, η τεκίλα Don Julio γίνεται έργο τέχνης μέσα από την ματιά του δημοφιλούς graffiti καλλιτέχνη, mister.achilles.

World Class/ Facebook
World Class/ Facebook

 Το Tanqueray No.Ten συνεργάζεται με την florist Έμυ Δρίζου, η οποία θα δημιουργήσει έναν μοναδικό Βοτανικό κήπο για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας τζιν, ενώ όσοι επιμένουν κλασικά και διαλέγουν το ουίσκι, θα μπορούν να περάσουν από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Cardhu Single Malt whisky που έχει επιμεληθεί ο  designer Σπύρος Κοντάκης. 

Τέλος, ο Στέλιος Παρλιάρος θα έχει ετοιμάσει ένα γλυπτό από σοκολάτα, που συνδυάζεται ιδανικά με το ρούμι Zacapa Solera 23.

Όμως πέρα από τα γευστικά ταξίδια, κατά τη διάρκεια αυτής της γιορτής θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε  κι άλλα ενδιαφέροντα happenings, όπως για παράδειγμα τις αέρινες δημιουργίες του σχεδιαστή μόδας Στέλιο Κουδουνάρη που έχει εμπνευστεί από την βότκα Ciroc, ή τη δουλειά του digital art graphic designer Τσιμούρη και του σκηνοθέτη Γιάννη Μικρού, που θα ζωντανέψουν τον Johnnie Walker σε μια 3D εκδοχή. 

Επιπλέον σε μια γωνία, που θα φιλοξενήσει τα single malt whiskies, θα εξερευνήσουμε τις πτυχές της αστικής δεξιοτεχνίας, μέσω μιας πρωτότυπης έκθεσης φωτογραφιών, όπου απεικονίζεται ο κορυφαίος Έλληνας ράφτης Βασίλης Μπουρτσάλας.     

Τώρα, πέρα από τα 7 pop-up bar που θα στηθούν στους δύο ορόφους, το World Class pop-up bar θα φιλοξενήσει καταξιωμένους Έλληνες και ξένους bartenders, όπως οι πέντε Έλληνες World Class νικητές, Πάνος Κανατσούλης, Μανόλης Λυκιαρδόπουλος, Αλέξης Σιμωνίδης, Βασίλης Κυρίτσης και Θοδωρής Πύριλος, καθώς και το Manhattan Bar Singapore, ένα από τα καλύτερα 50 bar παγκοσμίως.  

Την τρίτη ημέρα, δυο παγκόσμιοι World Class νικητές, ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος (World Class 2009) και ο David Rios (World Class 2013), θα προετοιμάσουν δυο πρωτότυπα serves, τα οποία θα συνδεθούν με ένα ιδιαίτερο food pairing από τους γνωστούς chef, Νίκο Καραθάνο (Cookoovaya) και Αστέριο Κουστούδη (Hotel Grande Bretagne), συνδυάζοντας το πότο με την γαστρονομία.  

Τέλος, ο κόσμος του Craftsmaship θα είναι ανοιχτός σε όλους τους ενδιαφερόμενους μέσα από ειδικά μενού και special happenings σε 40 κορυφαία bar της Αθήνας μέχρι τις 21 Ιουνίου!

Τα bar που συμμετέχουν είναι Nöel, Grande Bretagne, Beauty killed the beast, Barreldier, Drunk Sinatra, A for Athens, El Rey Alobar, Hide & Seek, 42 Bastronomy, Zambri, Παλιάτσος, Feedέλ, Faust, Electra Metropolis Athens, Dodo's, Tailor Made, Μπελ Ρέυ, Pairidaeza, Zurbarán Athens, Tall’sToy, Blends, CV Distiller, Balthazar, Dizzy Mo, Theory, Φουάρ Summer, Coyoacán, Brokies, Mosaïko, 7 Jokers, Monk, Kuko's, Recipe, Rockfellas, CityZEN, Juan Rodriguez, bookAli, Upupa Epops, The-Bank Job, Holy Garden.

Χρήσιμες πληροφορίες:

 Γενική είσοδος και για τις 3 ημέρες: Στην τιμή των €10 αγοράζετε το βραχιολάκι «World Class Fine Drinking Athens», με το οποίο πρόσβαση στα pop-up bar και τις 3 ημέρες, απολαμβάνετε 2 signature ποτά δικής σας επιλογής, αλλά και μοναδικά ποτά σε προνομιακή τιμή σε όλα τα συνεργαζόμενα bar του «World Class Fine Drinking Athens» μέχρι και τις 21 Ιουνίου. Λίγες μέρες πριν την εκδήλωση  μπορείτε να προαγοράσετε το εισιτήριό σας από την ειδική εφαρμογή του eventora.com.    

Η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών απαγορεύεται.

Για περισσότερες πληροφορίες για το World Class Fine Drinking Athens, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του World Class, καθώς και τη σελίδα του στο Facebook.  

Το WORLD CLASS διοργανώνει κάθε χρόνο το «WORLD CLASS Bartender of the Year» – το θεσμό που αναγνωρίζεται από bartenders και κοινό ως η κορυφαία διάκριση που μπορεί να λάβει ένας επαγγελματίας του χώρου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το https://www.facebook.com/worldclassgreece/