Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, η «καρδιά» της ελληνικής bartending σκηνής θα χτυπήσει δυνατά και θα αναδείξει τον World Class Bartender of the Year 2018 που θα εκπροσωπήσει σε λίγους μήνες από σήμερα τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης τον Οκτώβριο στο Βερολίνο.
Το νέο «σπίτι» του World Class, το νεοκλασικό κτίριο στην οδό Ακαδημίας 23, θα φιλοξενήσει τους 12 φιναλίστ που ανέδειξε η συναρπαστική ημιτελική φάση του θεσμού και οι οποίοι καλούνται να εντυπωσιάσουν τους κριτές και το κοινό μέσα από μια σειρά ιδιαίτερων, απαιτητικών και εντυπωσιακών δοκιμασιών.
Στο πρώτο challenge “The Single Ingredient”, οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να επιλέξουν ένα εποχικό τοπικό συστατικό και να χρησιμοποιήσουν 6 διαφορετικές τεχνικές σε 6 κλασσικές συνταγές προκειμένου να αποσπάσουν τις καλύτερες δυνατές γεύσεις, ενώ το “The Berlin Box” είναι η δεύτερη δοκιμασία η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη γαστρονομική κουλτούρα του Βερολίνου και προϋποθέτει τη δημιουργία ενός serve που θα έχει ως βάση ένα από τα εκλεκτά Cardhu Gold Reserve,Cardhu Amber Rock, Talisker Skye, Johnnie Walker Gold Label Reserve σε συνδυασμό με 3 έως 6 μυστικά συστατικά του mystery Berlin Box που θα δοθεί σε κάθε διαγωνιζόμενο.
Οι 4 πρώτοι σε βαθμολογία φιναλίστ που θα αναδείξουν οι παραπάνω δοκιμασίες, θα συμμετέχουν στο τρίτο και τελευταίο challenge “The Showdown” που προβλέπει τη δημιουργία 6 signature serve τα οποία θα ανακοινωθούν επιτόπου στους bartenders, στο περιορισμένο χρονικό διάστημα των 6 λεπτών.
Το γευστικό προφίλ των δημιουργιών, η πολυπλοκότητα των τεχνικών που θα χρησιμοποιηθούν και η ικανότητα αλληλεπίδρασης με το κοινό αποτελούν τα τρία στοιχεία που θα αξιολογήσουν οι κριτές του φετινού τελικού David Beatty, Ketel One European Ambassador, Matt Whiley, ιδιοκτήτης του Scout bar στο Λονδίνο και συγγραφέας του The Modern Cocktail Book και Alastair Burgess, ιδιοκτήτης των Happiness forgets & Original sin bars του Λονδίνου.