Dos Gardenias: Στο νέο κουβανέζικο στέκι της Αθήνας θα νιώσετε πως είστε στην Αβάνα | 0 bovary.gr
Dos Gardenias: Στο νέο κουβανέζικο στέκι της Αθήνας θα νιώσετε πως είστε στην Αβάνα | 0 bovary.gr
12|06|2018 14:21
SHARE
DOS GARDENIAS

Dos Gardenias: Στο νέο κουβανέζικο στέκι της Αθήνας θα νιώσετε πως είστε στην Αβάνα


Το Dos Gardenias στου Ψυρρή μας ταξιδεύει στη μακρινή Κούβα. 

Ο ιδιοκτήτης του «Minnie the Moοcher» και αρχιτέκτονας Iωάννης Καρβουτζής και ο καλλιτέχνης και δημιουργός του θρυλικού «El Pecado» Διονύσης Πρώιος Ραλλάτος δημιούργησαν το νέο κουβανέζικο στέκι της πόλης στου Ψυρρή και μας υπόσχονται ένα καυτό λατινοαμερικάνικο καλοκαίρι.

Εμπνευσμένοι από τη μουσική φόρμα της Κουβανής τραγουδοποιού και πιανίστριας Isolina Carrillo, που έκανε μεγάλη επιτυχία το 1945 με το «Dos Gardenias» (οι δυο γαρδένιες) – οι στίχοι μάλιστα του τραγουδιού είναι γραμμένοι στον τοίχο  του μαγαζιού- , έφτιαξαν αυτό το ατμοσφαιρικό μπαρ, φιλοδοξώντας να μας ταξιδέψουν  μεταξύ Τζαμάικας, Κούβας και Τρινιντάντ. 

Για την ιστορία, αξίζει να ξέρετε ότι πολλές από τις μουσικές δημιουργίες της Carrillo γνώρισαν τεράστια επιτυχία και τραγουδήθηκαν από μεγάλες φωνές, αλλά η σύνθεση που την καθιέρωσε στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα ήταν το τραγούδι «Dos Gardenias», που ερμήνευσε ο σύζυγός της και βαρύτονος Guillermo Arronte.

Η ίδια, πάντως, έλεγε για το συγκεκριμένο τραγούδι, το είχε αφιερώσει στον Guillermo, ότι είναι ένας «ύμνος στην αγάπη» και γι' αυτό έγινε αθάνατο.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του μαγαζιού, θα δείτε μια υπέροχη μαρμάρινη μπάρα, πολύχρωμα πλακάκια, ανεμιστήρες στα γαλαζωπά ταβάνια, όπως συνηθιζόταν στις αποικίες, ενώ από τους ανοιχτούς τοίχους στον δρόμο μπορείτε να χαζεύετε την κίνηση.

Όλα τα στοιχεία στη διακόσμηση παραπέμπουν στις δεκαετίες του 50' και του 60', ενώ τα περισσότερα έπιπλα είναι μαζεμένα προσεκτικά από τα παλαιοπωλεία της περιοχής, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποιο μπαρ της Αβάνας, αν και οι ιδιοκτήτες του θεωρούν ότι πρόκειται για το πρώτο «Caribbean Gastronomic Bar».  

Ο Διονύσης, άλλωστε, έχει γεννηθεί στο Buenos Aires, έχει, όμως, γυρίσει όλη τη Λατινική Αμερική, όποτε είχε πολλές επιρροές όταν αποφάσισε να μεταφέρει και στη δική μας πρωτεύουσα την εξωτική ατμόσφαιρα των μπαρ που αγάπησε.

Ένωσε, λοιπόν, τις δυνάμεις του με τον δαιμόνιο Ιωάννη και έφτιαξαν ένα μοναδικό μαγαζί, ιδανικό και για τους ρομαντικούς και του ερωτευμένους, που σερβίρει υπέροχα ποτά, αλλά και εκλεκτούς μεζέδες. 

Δοκιμάστε τα pintxos, τα μικροσκοπικά tapas, όπως τα λένε οι Βάσκοι στην τοπική τους διάλεκτο, που σερβίρονται σε 4, 8 ή 16 κομμάτια (αντί €4, €8 ή €16 αντίστοιχα), αλλά και μικρές χειροποίητες και πεντανόστιμες πίτσες με ζυμάρι που φτιάχνεται επιτόπου. 

Η σπεσιαλιτέ το μαγαζιού, όμως, είναι το μαύρο σκόρδο, που το φτιάχνουν μόνοι τους και ταιριάζει απίστευτα με το jamon Serrano, ή το επίσης δικής τους παραγωγής αλλαντικό από μοσχάρι. 

Εδώ, επίσης, κάθε βράδυ από τις 21:00 και μετά ο Michel μαγειρεύει αυθεντική paella στον πεζόδρομο, που φτάνει μόλις για 20 άτομα, οπότε πρέπει να πάτε από νωρίς για να προλάβετε. Δεν θα απογοητευτείτε!

Επίσης, θα βρείτε μοναδικά signature coktails που κοστίζουν από 6 έως 8 ευρώ. Τα επιμελείται η μοναδική Εμμανουέλα εκ Βραζιλίας, που θα σας εντυπωσιάσει.

Το «Rumba do Ovo», το «El Corazon», ή το «Agua na Boca» είναι μόνο μερικά από τα μυστικά της, που θα σας δροσίσουν τις ζεστές μέρες, ενώ σίγουρα εδώ θα πιείτε την καλύτερη Caipirinha της πόλης. Οι μουσικές επιλογές είναι επηρεασμένες από το γενικότερο κλίμα, ενώ θα δίνεται χώρος σε όποιον μουσικό θέλει να σηκωθεί και  να παίξει  κομμάτια που αγαπάει . Άλλωστε σκοπός του Ιωάννη και του Διονύση είναι να περνάμε καλά, να έχουμε κέφι  και να γίνουμε μια μεγάλη  παρέα!

Ήβης 21, Ψυρρή, 210 3235349