Το χειροποίητο παγωτό των αδελφών Απέργη σερβίρεται στους -14°C και είναι μοναδικό στην Αθήνα | 0 bovary.gr
Το χειροποίητο παγωτό των αδελφών Απέργη σερβίρεται στους -14°C και είναι μοναδικό στην Αθήνα | 0 bovary.gr
19|06|2018 14:13
SHARE
ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ

Το χειροποίητο παγωτό των αδελφών Απέργη σερβίρεται στους -14°C και είναι μοναδικό στην Αθήνα


Οι αδερφοί Απέργη, ο Μάριος και ο Γιάννης, από το 2004 έχουν δημιουργήσει μια βιοτεχνία που παράγει παγωτά, συνδυάζοντας τις αξίες της διατροφικής μας παράδοσης, με τον σύγχρονο τρόπο παρασκευής HACCP, που διασφαλίζει την υγιεινή και την ποιότητα των προϊόντων. 

Όπως οι ίδιοι λένε «φτιάχνουν παγωτό από το μηδέν», αγνό και καθαρό, όπως αυτό που θα παρασκευάζαμε μόνοι μας στο σπίτι.

Μέχρι σήμερα η βιοτεχνία τους, που έχει την έδρα της στα Σπάτα, προμήθευε χώρους εστίασης και ξενοδοχεία, όμως, φέτος αποφάσισαν να ανοίξουν το πρώτο τους κατάστημα για το κοινό.

Θα το βρείτε στην πολυσύχναστη οδό Αθηναΐδος και θα το καταλάβετε αμέσως από τα υπέροχα χρώματά του και τα λαχταριστά παγωτά που σας περιμένουν να τα δοκιμάσετε.

Ο Μάριος έμαθε στην Ιταλία την τέχνη του παγωτού και πειραματίστηκε αρκετά με πολλές γεύσεις, κυρίως ελληνικές, όπως σουσάμι ή φιστίκι, προκειμένου να πετύχει το αποτέλεσμα που τον ικανοποιούσε. 

Πολύ γρήγορα, από τα πρώτα του κιόλας βήματα, τον ακολούθησε κι ο Γιάννης.

Όσο αφορά την ονομασία της εταιρείας, πρέπει να ξέρετε ότι το παγωτό πρέπει να καταναλώνεται στους -14°C για να κρατάει αναλλοίωτη τη γεύση του, όποτε η επιλογή ήταν σχεδόν μονόδρομος. 

Η βιοτεχνία έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα 33 γεύσεις, όμως -προς το παρόν τουλάχιστον- στο κατάστημα θα βρείτε τις 18 από αυτές – κάποιες ανάλογα με την εποχικότητα των φρούτων αντικαθίστανται. 

Για όλες τις γεύσεις, ο Μάριος κι ο Γιάννης χρησιμοποιούν φρέσκο γάλα μικρών παραγωγών, από την Ήπειρο και τη Μακεδονία, φρέσκα φρούτα εποχής, κακάο πολύ καλής ποιότητας από την Ολλανδία, καθώς και φρεσκοκαβουρντισμένους ξηρούς καρπούς.

Φυσικά τα δικά τους παγωτά δεν περιέχουν συντηρητικά, χρωστικές ή αρώματα, γι΄αυτό και δεν θα βρείτε  «μοντέρνες» γεύσεις, όπως τσιχλόφουσκα.

Δοκιμάστε τα γνήσια sticks βανίλιας Μαδαγασκάρης, μια γεύση για την οποία περηφανεύονται, την gianduia με γνήσια πραλίνα φουντουκιού, την κρέμα μπισκότο, το παγωτό γιαούρτι από στραγγιστό αγελαδινό και πρόβειο, ή το παγωτό κανέλα.

Το δε παγωτό φιστίκι, που αποτελεί κι ένδειξη, όπως λένε, για το ποιος ξέρει να φτιάχνει καλό παγωτό , είναι ασυναγώνιστο, ενώ αν θέλετε κάτι πιο ελαφρύ προτιμήστε τα σορμπέ.

Έχετε αν επιλέξετε ανάμεσα σε μάνγκο που πραγματικά έχει τη γεύση του φρούτου, λεμόνι, φράουλα, μέντα, μια σπάνια παραλλαγή με ιπποφαές- αποκλειστική συνταγή του -14-, αλλά και τα ελληνικότατα σορμπέ λουκούμι ή σουσάμι, μιας και τα αδέρφια Απέργη επιμένουν στις αυθεντικές γεύσεις της πατρίδας μας. 

Για τους vegan που έχουν επιθυμήσει μια σοκολατίτσα, το σορμπέ σοκολάτας με πλούσια γεύση κακάο (που δεν περιέχει γάλα ) είναι μια ιδανική επιλογή.

Τα παγωτά εκτός από χωνάκι ή κυπελλάκι, μπορείτε να τα απολαύσετε σε μια φωλιά κανταϊφιού, που ανεβάζει την απόλαυση σε άλλο επίπεδο, σε βάση εκμέκ  η τάρτας, ή να τα συνοδεύσετε με κάποια από τα γλυκά του μαγαζιού.

Μην χάσετε τον σιμιγδαλένιο χαλβά με γέμιση από παγωτό κανέλα-  είναι ανεπανάληπτο! Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε γαρνιτούρες για να στολίσετε το παγωτό σας, όπως σιρόπι αυθεντικής σοκολάτας ή  καραμέλας βουτύρου, τριμμένο μπισκότο, πολύχρωμη τρούφα, σαντιγί σοκολάτας, πεκάν, σιρόπι και αποξηραμένα superfoods, μέχρι χειροποίητα γλυκά κουταλιού.

Οι τιμές ξεκινούν για τα κυπελλάκια από τα  2,20 και φτάνουν τα 6 ευρώ, το χωνάκι από 2,40 και φτάνει τα 6,50 ενώ το κιλό κοστίζει γύρω στα  18 ευρώ.

Τα γλυκά ξεκινούν από 4 ευρώ. Επίσης, επειδή το κατάστημα λειτουργεί από το πρωί, μπορείτε να πιείτε και καφέ. Αν μάλιστα το συνοδεύσετε με μια μπάλα βανίλια, θα ξεκινήσετε τη μέρα σας με  ένα φανταστικό affogato, που σίγουρα θα σας ανεβάσει τη διάθεση.

Ωράριο Καταστήματος

Δευτέρα έως Πέμπτη: 10:00 - 22:00 - Παρασκευή: 10:00 - 23:00 - Σάββατο: 10:00  - 01:00 - Κυριακή: 10:00 - 23:00

Αθηναΐδος  3, Αθήνα,  2130889072