7 μαγαζιά για να περάσεις καλά στη Βριλήσσια -Εκεί που έχει δροσιά το καλοκαίρι | 0 bovary.gr
7 μαγαζιά για να περάσεις καλά στη Βριλήσσια -Εκεί που έχει δροσιά το καλοκαίρι | 0 bovary.gr
28|06|2018 13:03
SHARE
ΠΑΜΕ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

7 μαγαζιά για να περάσεις καλά στη Βριλήσσια -Εκεί που έχει δροσιά το καλοκαίρι


Η τελευταία τάση στη διασκέδαση είναι οι γειτονιές και τα Βριλήσσια αποτελούν το νέο στέκι για τους κατοίκους των βορείων προαστίων κι όχι μόνο.

Δροσιά το καλοκαίρι σε σύγκριση με το κέντρο τουλάχιστον, εύκολο το πάρκινγκ και καλές επιλογές για φαγητό και ποτό είναι τα δυνατά χαρτιά της περιοχής που τελευταία βλέπει τις μετοχές της να ανεβαίνουν.

1) BarBara Que

Στo Νιου Τζέρσεϊ επικρατεί ένας αστικός μύθος κατά τον οποίο το 1700 ζούσε εκεί μια μάγισσα, που την καταδίκασαν σε θάνατο και την έριξαν στην πυρά. Το όνομά της ήταν Barbara Que!

Από τότε, κάθε φορά που οι κάτοικοι του Νιου Τζέρσεϊ ήθελαν να περιγράψουν το μέγεθος της φωτιάς που απαιτείται για να ψήσουν κρέας, τη θυμούνταν, όπως κι οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού που εκείνη εμπνεύστηκαν την ονομασία του. Eυτυχώς, οι φωτιές ανάβουν και ψήνουν λαχταριστά  burger φτιαγμένα από 100% μοσχαρίσιο κιμά Black Angus, καθώς και λαχταριστές μπριζόλες, που σίγουρα θα σας μαγέψουν. 

Δοκιμάστε το «BarBara Que» με iceberg, ντομάτα, τυρί τσένταρ, τηγανητό αυτό, ψητά κρεμμύδια και BBQ sauce, αλλά και το «Italian Mafia» με ρόκα, ντομάτα, τριμμένη παρμεζάνα, πάστα φρέσκων μανιταριών και mayo sauce αρωματισμένη με λάδι. Επίσης, στον κατάλογο θα βρείτε πρωτότυπα κοκτέιλς για να συνοδεύσετε το φαγητό σας, όπως το καπνιστό BarBara Que με μείγμα ρουμιών, σιρόπι μελιού, δαμάσκηνο και bitters κερασιού.

Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια, 213 0349058

 

BarBara Que/ Facebook
BarBara Que/ Facebook

2) 33 τετραγωνικά μέτρα

Οι ιδιοκτήτες, Φώτης Φωτιάδης και Στέλιος Λάγιος -κι οι δύο με πείρα στο χώρο της διασκέδασης-, έχουν πιάσει τον παλμό κι έτσι κατάφεραν τα 33 τετραγωνικά τους να γίνουν  talk of the town μέσα σε λίγους μήνες από τότε που άνοιξαν. Cozy ατμόσφαιρα, εξαιρετικές μουσικές επιλογές, τέλεια κοκτέιλς- δοκιμάστε το «πειραγμένο» Bloody Mary- αλλά και μερικά πολύ δυνατά πιάτα,  αν πεινάσετε, έκαναν το λιλιπούτειο τους μπαράκι τους στέκι. Εδώ, επίσης, κάθε μήνα διοργανώνεται και μια εικαστική έκθεση, που κοσμεί τους τοίχους , οπότε  αν είστε τυχεροί, δώστε προσοχή, γιατί  συνήθως  φιλοξενούνται ενδιαφέροντες δημιουργοί.

Πλατεία Αναλήψεως 4, Βριλήσσια,  210 6821033

 

3) Cibo

 Ιδιαίτερα προσεγμένος χώρος με industrial στοιχεία και μια μεγάλη ξύλινη μπάρα για να απολαύσετε το ποτό σας. Ανοίγει από τις  09:00 το πρωί για καφέ, το μεσημέρι αρχίζει να σερβίρει και φαγητό ενώ το βράδυ το κέφι ανάβει  με mainstream μουσικές που επιμελούνται  γνωστοί  dj’s. Αν πεινάτε, δοκιμάστε την τραγανή χειροποίητη πίτσα (ξεχωρίζει η πικάντικη με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, mozzarella, σαλάμι Spianata, σαλάμι cacciatore, πράσινη πιπεριά και mild Tabasco, αλλά και η  ντελικάτη Capreze με μοτσαρέλα, πέστο, φρέσκια ντομάτα και ρόκα) , ενώ στον κατάλογο θα βρείτε πάνω από τριάντα πολύ δυνατά κοκτέιλς.

Κονίτσης 29, Πλατεία Αναλήψεως, Βριλήσσια,  210 6897030

4) Homemade

Ένα από τα πιο παλιά café bar της Πλατείας Αναλήψεως, διάσημο για τη μυστική συνταγή για την πιο νόστιμη σπιτική λεμονάδα. Επίσης, εδώ, μπορείτε να δοκιμάσετε προσεγμένα κοκτέιλ, φρέσκα γλυκά και περιποιημένους καφέδες που συνοδεύονται από χειροποίητα σπιτικά κουλουράκια. 

Εθνικής Αντιστάσεως 33, Βριλήσσια, 213 0270832

 

5) Βutcher

Ένα από τα πιο ωραία καφέ της περιοχής, με μια τεράστια βιβλιοθήκη από όπου μπορείτε να διαλέξετε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει και να το ξεφυλλίσετε τους αναπαυτικούς καναπέδες, ή στα τραπεζάκια, που είναι  φτιαγμένα από κορμούς  δέντρων που έχουν έρθει από τη Ρωσία. 

Ξεκινάει από το πρωί σερβίροντας καφέ, που μπορείτε να συνοδεύσετε με κάποιο από τα γλυκά του, όπως το cheesecake φράουλα (με καραμελωμένα φουντούκια, τραγανό μπισκότο και μια αρωματισμένη κρέμα από λικέρ φράουλας), ενώ η κουζίνα του ετοιμάζει φρέσκιες σαλάτες, πίτσες και μακαρονάδες.

Πλατεία Αναλήψεως 6, Βριλήσσια, 210 6813142

6) Η Έλη του Κλου

Η Ελένη Νιτσόλα, εγγονή του Θανάση Κούλογλου που κάποτε είχε καφενείο στη Νέα Σμύρνη, δημιούργησε έναν κουκλίστικο all day χώρο, με vintage αισθητική που θα σας ταξιδέψει στον χρόνο, καταρχάς για να σερβίρει τα φοβερά χειροποίητα γλυκά της. 

Στη συνέχεια, όμως, ο κατάλογος μεγάλωσε και πλέον περιλαμβάνει ασυνήθιστα cocktails με σπιτικές μαρμελάδες και βότανα, αλμυρά πιάτα, καφέδες από εξαιρετικό χαρμάνι κι αψεψήματα. 

Τις Παρασκευές και τα Σάββατα μπορεί να πετύχετε και κάποιο live από εναλλακτικά σχήματα της jazz και της soul.

Λεωφ. Πεντέλης 110, Βριλήσσια,  210 8037773

 

7) Creperie 78

 Όπως μαρτυράει και η ονομασία,  εδώ  σας περιμένει ο παράδεισος της κρέπας. Εσείς θα επιλέξετε την γέμιση ανάμεσα από μια τεράστια και υπερπλήρη γκάμα - ενώ στο μενού θα βρείτε και exclusive burgers! Μην φύγετε αν δεν δοκιμάσετε το Τriple chocolate trouble, με κομμάτια κέικ με επικάλυψη σοκολάτας (nutella & bueno) παγωτό βανίλια και καραμελωμένα αμύγδαλα!  Επίσης, το κατάστημα είναι  γνωστό για τις καταπληκτικές προσφορές του!

Λεωφ. Πεντέλης 42, Βριλήσσια, 210 6130858